ovulace žádná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sindarela
4.11.08 14:16

ovulace žádná

Milé holky,

mám delší dobu problémy s MS, po nějakých vyšetřeních a zákroku se na mě Dr. opět podíval ultrazvukem a řekl, že nevidí ovulaci a není tam ani žádné žluté tělísko. Co to znamená? Že by se mi ta MS tak zhoršila, že už ani nejsem plodná? Nikdy mi tohle neříkal. Vždycky řekl, „ano, tady je vajíčko, máte ovulaci“ a teď ne. Napsal mi hormonální léčbu na 3 měsíce a potom přijdu na kontrolu. Tak snad se to spraví. Poraďte. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
4.11.08 14:23

Ahoj Sindarelo,
je opravdu tezke ti nejak poradit. Nejdrive je nutne mit vsechny vysledky z vysetreni - hlavne hormonalni profil. Jestli jsi vzdycky normalne ovulovala a nyni mas s ovulaci problemy, muze to byt i ovarialni selhani, ale fakt tezko rici. Byt tebou pockam na vsechny vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
4.11.08 14:27

Děkuji. Jen jsem se chtěla zeptat, člověk to musí někomu říct, aby to nenosil v sobě sám. :) Znát ostatní názory a uvidíme. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
23505
4.11.08 16:33

A zkoušela jsi ovulační testy nebo měření bazálky? Obě je potřeba hlídat víc měsíců a pak budeš chytřejší. Jinak anovulační cykly má snad každý. Občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
4.11.08 18:26

Přesně jak píše Janine, to že občas není ovulace je úplně normální … tělo odpočívá. Zkus ty ovulační testy, měření bazální teploty (pokud máš pravidelný režim spánku) a dr. ti určitě udělá hormonální profil a pravidelné ultrazvuky - to je podle mě nejpřesnější metoda. Držím palce, určitě se zadaří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
4.11.08 18:55

Moje kamarádka má 3letého kluka a téměř 1,5roku se snaží o další dítě…
Od února 2008 si měří BT a od července chodí na akupunkturu a stále si měří BT - má stále monofázickou křivku a ani na sobě necítí „ovulační“ změny (dříve v půlce cyklu na 2-3dny zašpinila a začaly ji bolet prsa).
Má přitom od porodu pravidelný cyklus 30-31dní.
Před měsícem byla na gyndě na UZ 10.DC a prý měla úplně klidné vaječníky bez zrajících folikulů…

Je z toho už dost na nervy… akupunktura jí vůbec nezabrala a tak už asi půjde na radu do nějakého IVF centra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.08 00:48

Uklidni se. Poznám si ovulaci a každý rok mám min. jeden cyklus anovulační, obvykle v období zvýšeného stresu (dříve klasicky zkouškové na VŠ). Má domněnka se mi vždycky potvrdila zpožděnou menstruací a to o hodně - 10 - 15 dnů. Anovulační cykly má občas každá zdravá žena. Ovariální selhání je málo časté a hned bych nemyslela na nejhorší, zvláště pokud jsi dříve ovulaci měla OK.

Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
43029
5.11.08 18:01

čau, hele žluté tělísko dost často vidět není a neznamená to, že tam není
anovulační cykly jsou občas normální

jestli se snažíš o dítko přes rok, tak jdi rovnou do CAR, udělají ti kompletní vyšetření a nebudeš muset provádět nějaké hypotetické úvahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí