Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Markii2 to není císařem,ale kojením,prostě ti zastavuje ovulaci. Já kojím jen 1-2 denně a menstruaci mám nepravidelnou, cca každé dva měsíce . Teď jsem byla na kontrole na gyndě a nemám prý ovulaci,proto je to tak. Při kojení se uvolňuje hormon,který zastavuje ovulaci,ale nespoléhej se na to jako na antikoncepci. Může to přijít z ničeho nic.
Proč strach? To je úplně normální. Prostě máš pořád vysokou hladinu prolaktinu, který to tam drží. Synovi je dneska akorát 1 rok, rodila jsem ho taky císařem a MS stále nemám. Kojím pořád hodně. Já jsem tedy ráda, vůbec mi to nechybí. Kamarádka, taky císař, to dostala hned po šestinedělí. A jak mi záviděla. ![]()
Já mám 16 měsíců po porodu a taky nemám MS. I gynekolog říkal, že je to normální. Ale zajímalo by mě, jestli to někdo z vás dostal třeba až po 2 letech od porodu nebo později. ![]()
@eva.pass Hlasim se, ms jsem dostala az po dvou letech po porodu - taky cisar. Bylo to ale presne kojenim, stacilo, ze jsem kojila jen rano a to uz bylo mleka opravdu malo. Jakmile jsme přestali, tak ms naskocila.