Dula u porodu-litoval někdo??

34473
8.9.18 20:05

A opravdu ti tam tak pomůže cizí ženská, které navíc vysolíš balík peněz, za které bys mohla s rodinou na luxusní víkend? Stejnou službu ti prokáže porodní asistentka akorát bez tiátrů okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32086
8.9.18 20:08

@terien Stejnou službu určitě ne. Dula je tam jen s tebou a pro tebe, porodní asistentka různě odbíhá atd. A kolik je balík peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.18 20:10

Já teda když už tak bych raději volila soukromou PA - ta do toho aspoň „může kecat“ dula je za mě jen „drahý doprovod“ ano pomůže s dýcháním, může dát masáž a co já vím, ale to samý Ti udělá i PA :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.18 20:13
@terien píše:
A opravdu ti tam tak pomůže cizí ženská, které navíc vysolíš balík peněz, za které bys mohla s rodinou na luxusní víkend? Stejnou službu ti prokáže porodní asistentka akorát bez tiátrů okolo.

Porodní asistentka? Já jsem sice rodila mrtvé dítě, ale i tak to byl porod…vyvolavany. Trvalo to několik hodin. Vzpomínám si, jak jsem měla bolesti a musela jsem si jít pro chodbu pro pití. Byla jsem zavřená sama na pokoji. A rikala jsem si, jestli někdy ještě rodit, tak jedině s dulou. Byla by tam celou dobu jen pro mě a udelala by vse, co bych ji rekla. Sestry nemaji cas, aby byli s rodickou celou dobu.

• Citovat
  • Upravit
608
8.9.18 20:14

A co si zkusit sehnat a zaplatit PA z porodnice, kde planujes rodit? U prvniho porodu manzel byl. U druheho kvuli hlidani starsi nebude moci byt. Tak jsem na doporuceni oslovila PA pracujici v mnou vybrane porodnici a pri porodu budu mit ji. Dokonce muze i vest porod, zna se s lekari v porodnici, vi jak na ktereho. Cenove to vyjde +- nastejno jako dula. Pozor, na nektere duly jsou v porodnicich doslova alergicti (nekdy maji proc) a jejich slova nemaji zadnou vahu. Kamaradka mela pri porodu dulu, ktera se chovala k lekarum tak hrube, ze ji po relativne kratke chvili vyhodili a kamoska vyhodila penize z okna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.9.18 20:22
@Monchichik píše:
@terien Stejnou službu určitě ne. Dula je tam jen s tebou a pro tebe, porodní asistentka různě odbíhá atd. A kolik je balík peněz?

No tak nějakých 5-8 tisíc co si min. vezme je pro mě balík. O to větší, pokud ho mám zbytečně vyhodit z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.9.18 20:24
@Anonymní píše:
Porodní asistentka? Já jsem sice rodila mrtvé dítě, ale i tak to byl porod…vyvolavany. Trvalo to několik hodin. Vzpomínám si, jak jsem měla bolesti a musela jsem si jít pro chodbu pro pití. Byla jsem zavřená sama na pokoji. A rikala jsem si, jestli někdy ještě rodit, tak jedině s dulou. Byla by tam celou dobu jen pro mě a udelala by vse, co bych ji rekla. Sestry nemaji cas, aby byli s rodickou celou dobu.

Jde vybrat porodnice se vstřícnějším přístupem. Navíc opravdu je třeba, aby tam někdo byl 100% času? Za mě ne, takže můj názor je, že je to naprosto zbytečná služba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbu
832
8.9.18 20:41

Ja si nemyslim, ze je to zbytecna sluzba. Ja mela teda soukromou PA, ale chapu sluzby i duly. Jen si musite sednout a rozumet si, dopredu si vse nastavit. Pripadne oslovit nejakou kamaradku, ktera uz rodila a treba se o porody zajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
8.9.18 20:50

Kdybych věděla že nemůže manžel určitě bych si dulu nebo soukromou PA vzala. Z okolí samé dobře zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.9.18 22:21

@Maylaa
dobře jí tak.Dule i kamarádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.18 23:45

U prvního porodu jsem dulu měla a bylo to fajn, rodila jsem 11 hodin a byla mi oporou, jako prvorodicka jsem měla strach, nevěděla do čeho jdu a manželovi se tam moc nechtelo. U druhého jsem tam chtěla mít manžela, jednak z finančních důvodů, a i on si to rozmyslel a chtěl to zažít, když to bude poslední dítě. Ale nakonec jsem měla překotný porod a nestihl to, a můžu říct, že ačkoliv to byla rychlovka, citila jsem se strašně sama. Nemela jsem koho chytit za ruku, všichni kolem lítali a byli profesionální, ale chyběla tam opora. Bylo mi to hrozně líto, jak jsem po porodu ležela sama dvě hodiny na sále bez mobilu a nemohla se s nikým podělit o radost že syna a pocity z porodu. Samozřejmě jsem to zvládla, ale pořád si dobre vybavuji tu bezmoc ještě ted, osm měsíců po porodu. I kdyz vim, ze dula by byla tentokrat k nicemu, protože by to taky nestihla.

• Citovat
  • Upravit
36504
8.9.18 23:57
@Anonymní píše:
U prvního porodu jsem dulu měla a bylo to fajn, rodila jsem 11 hodin a byla mi oporou, jako prvorodicka jsem měla strach, nevěděla do čeho jdu a manželovi se tam moc nechtelo. U druhého jsem tam chtěla mít manžela, jednak z finančních důvodů, a i on si to rozmyslel a chtěl to zažít, když to bude poslední dítě. Ale nakonec jsem měla překotný porod a nestihl to, a můžu říct, že ačkoliv to byla rychlovka, citila jsem se strašně sama. Nemela jsem koho chytit za ruku, všichni kolem lítali a byli profesionální, ale chyběla tam opora. Bylo mi to hrozně líto, jak jsem po porodu ležela sama dvě hodiny na sále bez mobilu a nemohla se s nikým podělit o radost že syna a pocity z porodu. Samozřejmě jsem to zvládla, ale pořád si dobre vybavuji tu bezmoc ještě ted, osm měsíců po porodu. I kdyz vim, ze dula by byla tentokrat k nicemu, protože by to taky nestihla.

dvě hodiny na sále bez mobilu :think: ;)…Naopak, ty dvě hodiny se sebou sama,bez selfíček, se svými neopakovatelnými autentickými pocity, bez cvakání do podělané otrocké krabičky, mohou patřit k těm nejsilnějším v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.18 00:13

@Burj Chalifa No po každém porodu mi tělo zavalily hormony a já měla plno energie a nedokázala odpočívat. Syna odvezli pryč a já tam byla úplně sama a koukala do zdi. Žádné nuchnani se s miminkem, žádné povídání s blízkou osobou jako po prvnim porodu. Ten mobil by mi bodnul. Nikdo ani manzel netušil co se mnou je, že už rodim.

• Citovat
  • Upravit
32086
9.9.18 08:19

@terien Dík, já jsem vůbec netušila, kolik to může stát. No tak pro někoho to balík není a nebo jsou to pro ni účelně vydané peníze a nelituje toho. To máme každá jinak. Když to někomu pomůže, aby se cítil líp, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.9.18 08:21
@Monchichik píše:
@terien Dík, já jsem vůbec netušila, kolik to může stát. No tak pro někoho to balík není a nebo jsou to pro ni účelně vydané peníze a nelituje toho. To máme každá jinak. Když to někomu pomůže, aby se cítil líp, tak proč ne.

Vždyť jo, píšu jen svůj názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky