Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj před dvěma měsíci jsem koupila dceři sedačku Romer Kidfix a je uplně skvělá .Starší syn má Graco Junior a v té se mi při usnutí vždy zhroutil a spal skoro mimo sedačku ted na dovolenou jel právě v tom romeru a prvně se ohromě vyspal hlava mu nepadala a sám byl uplně nadšený jak je pohodlná.Já ted uvažuju jestli koupit ještě jeden Romer ale nechce se mi vyhazovat peníze protože synovi je už 9 let . Otázka je je Romer KId stejně dobrý nebo aspon podobně jako Romer KIdfix je tam rozdíl v ceně a syn už je opravdu velký měří 138 cm.
Zuzan
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer KidfixMy máme Römer Kid a jsem s ní strašně spokojená - Kubík tam sedí jako král a opravdu neremcá, že ho někde něco tlačí nebo se mu nesedí dobře ..... je v ní fakt spokojený!
Nemáme v autě Iso-fix proto jsme koupili Römer Kid
![]()
Römer Kidfix má iso-fix a posuvné opěrky rukou na „podprdelníku“ to jsou myslím jediné rozdíly!
Víc ti poradií steeve
![]()
mezi Kid a Kidfix je rozdíl pouze v tom, že Kidfix má isofix - takže pokud máte isofix tak určitě do Kidfixu, bude lépe sedět v autě( ale Kidifx se dá použít i v druhém autě bez isofixu)
z hediska bezpečnosti obě mají 4 hvězdičky ADAC, tedy jedny z nejlepších, když se to vezme na body, tak Kid 2,0, Kidfix 1,7, takže je Kidfix o 3 desetinky lepší- díky isofixu, a má nejlepší hodnocení ze všech sedaček kat. 15-36
jinak mojě děti mají taky Kidfixe, a sedí se jim perfektně, cesta k moři 1200km žádný problém, spí jak nemluvňátka
Dík za odpovědi taky už jsme s tím Kidfixem byli u moře a právě byla super jen se mi prostě nechce dávat tolik peněz když synovi je už devět let a má skoro 140 cm že koupím tu bez isofixu je fakt trochu levnější a krom toho musím jí koupit tajně protože manža si myslí že jsem se zbláznila že mu budu kupovat sedačku když už za chvíli nemusí mít žádnou, jinak sedačku má ale moc nám nevyhovuje.
Vím, že s některýma chlapama je to složité, ale měl by si uvědomit, že vozí svoje dítě, které potřebuje mít v autě bezpečnou sedačku a je jedno jestli má 4 roky nebo 10 let!!!
Možná by nebylo špatné manželovi pustit nějaký krasch test s levnou „nekvalitní“ sedačkou a se sedačkou s výborným hodnocením!
Tím v žádném případě nechci říct, že čím je sedačka dražší tím je lepší!!!
Mám trošku defekt z práce a vím jak vypadá nabourané auto a taky dítě po autonehodě ať už v sedačce nebo bez ní a věř mi, že to není nic hezkého
![]()
Přeji dobrý výběr a hodně kilometrů bez nehody
![]()
jestliže máte auto s isofixem, šla bych do Kidfixe. přeci jen je to další plusový bod.
my máme obě sedačky s isofixem a jsem moc ráda. malá má duo plus a malý Kidfixe a protože máme polohovací sedačky v autě, tak můžeme polohovat i Mišáka, když spí a je to super.