Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny,
nastal čas vybrat další autosedačku 15-36 kg pro naše kluky
Do užšího výběru jsem vybrala Romer a Cybex. Zajímali by mě Vaše zkušenosti, postřehy apod. Koukala jsem na testy ADAC a Cybex byl vítězem letošního testu. Hledala jsem Römera a ten testovali naposledy v roce 2008 (snad jsem koukala správně), kdy byl vítězem. Mám možnost si vyzkoušet obě autosedačky naživo, Cybex jsem již prubla, Römer vyzkouším příští týden. Podle testu Dtestu měli obě autosedačky 76%.
Moc díky všem.
A co tahle: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Na tu si koukala?
Ahoj,
moc díky za odkaz, na tuto jsem nekoukala. Vypadá velice zajímavě. Mrknu na to. Jen ta cena je poněkud vyšší, máme dvojčata
Ale uvidíme. Moc díky za tip. ![]()
j.a.n.i1 píše:
Na tu si koukala?
edevira píše:
Ahoj,
moc díky za odkaz, na tuto jsem nekoukala. Vypadá velice zajímavě. Mrknu na to. Jen ta cena je poněkud vyšší, máme dvojčataAle uvidíme. Moc díky za tip.
j.a.n.i1 píše:
Na tu si koukala?
Tak to jen dej pozor na to, že už se k nim nikdo nevejde na zadní sedadlo.
Aha, a já potřebuji mezi nimi občas vzadu sedět, občas zvracíme. Sice máme Ford Galaxy, ale nevím zda by se vlezli. Konzultovala jsem to s polovičkou, a cenově je to trochu vyšší takže do nich asi nepůjdeme. Ale i tak moc díky, ponechám si je v záloze.
j.a.n.i1 píše:edevira píše:Tak to jen dej pozor na to, že už se k nim nikdo nevejde na zadní sedadlo.
Ahoj,
moc díky za odkaz, na tuto jsem nekoukala. Vypadá velice zajímavě. Mrknu na to. Jen ta cena je poněkud vyšší, máme dvojčataAle uvidíme. Moc díky za tip.
j.a.n.i1 píše:
Na tu si koukala?
Ja mam zkusenost jen s Romer Kidfix a je moc dobra. Dobre se s ni manipuluje a pro holky je pohodlna. Kidfix Sict jsem mela taky v uzsim vyberu, jenze je strasne moc siroka a holky vzadu pouzivaji obcas zadni sedacku sklopenou jako stolecek a s dvema Sictama by ji sklopit nemohly. Takze u nas velka spokojenost s Romer Kidfixem, i se v nem obe pohodlne vyspi. Mame ve dvou autech tri Kidfixove exemplera a ctvrta, az definitivne mladsi vyroste z Romer DuoPlus, bude taky Kidfix.
Tak já mám zkušenosti s oběma. Romer mám ve svém autě, máme jí od loňska s tím jakoby semišovým potahem, ten už teď snad nedělají. Letos jsem kupovala ten Cybex do druhého auta, abychom tuhle nemuseli pořád přendavat. Cybex se mi zdá víc silonovější, takže za mě vede Romer, nějak je mi bližší. Ale ani s jednou nešlápneš vedle.
Ahoj taky sem se rozmýšela, libí se mi evolva od britax ale vyhrála cybex, má ji kamarádka malé sedla dobře, navíc se mi líbí vychytávky jako polohovaní na lehosed a nový typ operky na hlavu, jezdímě často a vysledky testů sou jednoznačný…
edevira píše:
Zdravím všechny,
nastal čas vybrat další autosedačku 15-36 kg pro naše klukyDo užšího výběru jsem vybrala Romer a Cybex. Zajímali by mě Vaše zkušenosti, postřehy apod. Koukala jsem na testy ADAC a Cybex byl vítězem letošního testu. Hledala jsem Römera a ten testovali naposledy v roce 2008 (snad jsem koukala správně), kdy byl vítězem. Mám možnost si vyzkoušet obě autosedačky naživo, Cybex jsem již prubla, Römer vyzkouším příští týden. Podle testu Dtestu měli obě autosedačky 76%.
Moc díky všem.
Edeviro, cybex Solution X-Fix letos nebyl v testech, letos byla Cybex Solution X2-FIX a Römer Kidfix SICT- obě dostali známku 1,7- obě to jsou ty širší verze klasických isofixvých, mají boční vaky.( sedačky se vždy testují pouze na začátku svého prodejem, nebo při inovaci)
Kidfix byl v testuu v roce 2007- dostal 1,7, Cybex Solutin X-FIX byl v testech 2009 dotal známku 1,8, takže ten Kidfix je o 1 destinu lepší, no to je zanedbatelné, takže ani s jednou neuděláte chybu, jestli máte možnost obě vyzkoušet, tak ať si je děti vyzkouší a která je jim pohodlnější tu kupte, pokud potřebujete mezi sedačkami ještě nekoho vozit tak nebrat ty nové Kidfix SICT a Solution X2-FIX, ty jsou široké, ale ty klasické Kidfix nebo Sol. X-FIX
Steeve moc díky za reakci,omlouvám se, ale napsala jsem to špatně, myslela jsem Cybex Solution 2X-fix, známý je mají v octavii. O Romerce vím, že se jedná o širší verzi. Nevím jestli si to dobře pamatuji tak Romerka je o cca 15 cm širší. Máme Forda Galaxy tak tam je prostoru trochu víc než v octavii, tu jsme měli předtím. U známých jsem zkoušela Cybex Solution X2-FIX, přišlo mi, že tam kluci mírně plavou, nevím zda je lepší vzít ty širší verze. Kluci jsou drobci, mají cca 13,5 kg. Jinak Romerka je mi bližší máme i v kategorii 9-18 kg.
Proč vybíráš sedačku 15-36, když jsou kluci zatím drobci a mají jen 13,5kg? To ji ještě minimálně půl roku nebudou potřebovat.
Ahoj,
protože už teď máme na sedačce 9-18 kg pásy na max a je to knop. Až budou mít zimní věci tak to už zapnout nepůjde, tak aby byli v sedačce normálně.A také pásy jsou nastavené v nejvyšší max výšce a už je to také nadoraz. Čekáme na váhu 15 kg, odhaduji, že v prosinci bychom je mohli už koupit.
bara2 píše:
Proč vybíráš sedačku 15-36, když jsou kluci zatím drobci a mají jen 13,5kg? To ji ještě minimálně půl roku nebudou potřebovat.
ta šířka u SICT je o 13cm větší než u klasického Kidfixu, celkem tedy Kidfix SICT má 61 cm, tak to v autě změřte a uvidíte, zda se vejde, ale u Galaxy by se mohly vejít i s třetí osobou doprostřed, Galaxy má 3 samostatná sedadla a dost velká
s tou váhou chce to určitě počkat, musí mít 15kg, a prosinec je za 3 dny, to 1,5 kila nenaberou, a pokud jsou drobní, tak by mohly určitě chvíli vydržet v 9-18.
Ahoj steeve, díky za rozměry, poměříme to, už jsem se domluvila se známou co má Cybex, že tam přijedeme a zkusíme ty autosedačky v našem autě. Autosedačky nebudu kupovat hned v pátek
ale až někdy třetí týden v prosinci ne-li mezi svátkami. Aktuální váhy neznám, vím, že před 10 dny měli cca 13,5 kg. jsme po nemoci a docela žerou tak snad nebudeme muset čekat půl roku. Ale jinak vím, že se musí na váhu počkat. Bohužel v autosedačce 9-18 kg už jsou ty pásy knop a zapínání fest.
Jinak moc díky za radu, v mnoha dotazech jsi pefektně poradil a jsem ráda, že jsi se ozval i na můj dotaz.
Zdravím všechny a oživuju diskuzi. Přemýšlím nad novou sedačkou pro mladšího prcka (a možná i pro toho staršího, aby měli konečně oba ISOFIXovou).
V nejužším výběru je Römer Kidfix SICT XP (nebo jak je celej ten název
) nebo Cybex Solution X2 fix… Původně jsem byla přesvědčená, že půjdeme do Römera, ale po tom, co se už x hodin „bavím“ s nasazováním potahu po vyprání mě tak nějak přešla chuť…
Takže mi jde i o zkušenosti se sundáváním a opětovným nasazováním potahu…
![]()