Römer King plus vs. Safefix plus

4099
25.11.11 14:57

Römer King plus X Safefix plus

Zdravím,
v našem úzkém výběru sedaček jsme měli Maxi Cosi Tobi, Römer King Plus a Römer Duo plus. Při zkoušení v obchodě se mi Tobi zdála moc úzká, i když teda prcek si tam hověl hezky. King plus se mi na sezení zdála širší a hověl si tam stejně. Duo plus bohužel k vyzkoušení neměli, ale na obrázcích se mi zdají ty boční „uši“ hodně ploché, tak mám obavy aby dítěti hlava moc nelítala…

ALE v autě máme iso-fix… teď jsem s překvapením zjistila, jak klesly ceny toho Safefixu a tak se chci zeptat, jestli ji někdo máte? Jak je složitá instalace té nohy? nezavazí ta věc v autě?
auta máme dvě, sedačku je třeba občas přenést. v jednom iso-fix je a ve druhém není. Safefix plus se dá použít i pouze na pásy, nepletu se?

a poslední dotaz - konstrukce samotné sedačky Safefix je stejná jako King plus, nebo se mi to jenom zdá? (ve skutečnosti jsem ji neviděla, jen na obrázcích)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
25.11.11 15:05

Safefix plus a King plus jsou v prostoru pro dítě stejné, je to stejný korpus, liší se pouze poutáním , King plus je pouze na pásy, a Safefix plus je na pásy i na isofix, upevnění nohy je otázka vteřiny, jen se vysune k podlaze a zaaretuje pootočním nohy, noha kopíruje sedadlo, takže nepřekáží. Pokud máte isofix v autě, tak pořiďte Safefix, je to bezpečnější poutání. Ceny Safefix šly dolů, už to není tak velký rozdíl mezi neisofixovýma jako býval, Safefix se dá koupit jž těsně nad 6000,–: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
25.11.11 15:22

mne teda neprijde, ze by kopirovala sedacku, asi zalezi na aute, ja ji mam tak v prostredku prostoru mezi sedackama. Ale spokojenost velika :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.11.11 15:40

Steeve,
a pasuje tahle sedačka do Yetiho? (myslím Safefix, King plus by měla pasovat asi kamkoliv, že?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.11.11 15:41

a ještě dotaz - jde Safefix použít i bez té nohy? má to vliv na bezpečnost? (chápu to tak, že to je k doplnění bezpečnosti, jako pás TT)
Jde mi o to, že když jedeme na dovolenou, tak je prostor pod autosedačkou většinou velice využívaný na batožinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 15:48

Noha nezabírá moc místa. Bez nohy jsem to nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.11.11 15:49

steeve,
dívala jsem na vaše stránky. ty odkazy na videa jsou velice užitečné.

Prohlédla jsem si jich víc - ta Duo plus má opravdu ty opěrky hlavy dost „ploché“.
(v reálu jsem ji neviděla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.11.11 16:16

Safefix plus je kompatibilní se ˇSkodou Yeti
Safefix plus nejde použít bez té nohy, je tam povinná( jako pás u modelu TT) je to třetí podpůrný bod, který zamezuje rotaci sedačky.
a vůbec je nesmyl dávat nějakou batožinu před sedadlo u dítěte, v případě havárie a obrácení vozu ta batožina přerazí dítěti nohy, takže noha tam pak ničemu nevadí, prostor pro batožinu je v kufru, kryté pod roletkou, nebo za sítí, aby se při havárii nic nedostalo k posádce, dle testů ADAC i jablko u místěné na zadním okně o váze 120g může při čelním nárazu v 50km/h letět dopředu a zabít šoféra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.11.11 19:11

díky za reakci steeve.
s tím jablkem je to teda drsné… to bych asi musela dávat do kufru všechno a neustále… a pořád třeba zastavovat a chodit si pro pití do kufru… ale s tou batožinou pod nohama máte pravdu!

dívala jsem se na vaše stránky, ale musím říct že obchodní podmínky jsou dost stručné, odkazují na reklamační řád, který jsem nenašla a není v nich zmíněna prodloužená záruka a postup v tomto případě… … viděla jsem to sice napsáno vpravo na stránce, ale je zvláštní že máte takto neúplné obchodní podmínky.
no to jen tak na okraj, můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 20:10

Koupila jsem ochranu přední sedačky v Obi za cca 110kč - aby syn nezničil v bahnu sedačku - no a taky aby to u nás nebylo jako ve chlívě a hlavně má kapsičky - takže na lahvičku a jiné věci dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.11.11 09:00
budi píše:
díky za reakci steeve.
s tím jablkem je to teda drsné… to bych asi musela dávat do kufru všechno a neustále… a pořád třeba zastavovat a chodit si pro pití do kufru… ale s tou batožinou pod nohama máte pravdu!dívala jsem se na vaše stránky, ale musím říct že obchodní podmínky jsou dost stručné, odkazují na reklamační řád, který jsem nenašla a není v nich zmíněna prodloužená záruka a postup v tomto případě… … viděla jsem to sice napsáno vpravo na stránce, ale je zvláštní že máte takto neúplné obchodní podmínky.
no to jen tak na okraj, můj názor

Budi, obchodní podmínky jsou dané zákonem, takto jsou přímo konzultované s APEK a jsou pro povinné pro všechno zboží prodávané v obchodě, ke kterému náleží obchodní podmínky.Jsou stručné, ale obsahují vše, co zákon nařizuje, a popravdě, ne všichni zákazníci se chtějí pročítat nměkolikastránkovými obchodními podmínkami, kde se nakonec skrývá mnoho háčků.
Ale protože máme pro jistou značku zboží lepší , delší záruku, a lepší postup reklamace, není to v obchodnmích podmínkách,ale v nabídce zvláště napravo, aby se to nepletlo s ostatním zbožím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
29.8.12 09:22

Chtěla bych obnovit diskuzi a zeptat se, zda je velký rozdíl v bezpečnosti, pokud se použije správně King plus autosedačka (dobře se přidělá) nebo s isofixem Fafefix plus? Je i tak safefix bezpečnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
29.8.12 09:31

@jowana Základní hodnocení měli obě stejné - 4*, možná v desetinkách mohl být ten safefix bezpečnější, ale markantní rozdíl nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
29.8.12 09:35

Ahoj, kdysi jsem někde četla, že isofix skutečně slouží jen k tomu, aby se předešlo nesprávné instalaci ve voze - tedy pokud vezmu 2 „stejné“ autosedačky jako uvádíš ty v dotaze…jiný rozdíl v bezpečnosti není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.8.12 09:58

A teď mi řekněte jak je bezpečná autosedačka, když dítě co ještě ani nemá 3 roky se klidně odpoutá samo, naštěstí to dělá až zastavím auto a odpoutám se sama, ale i tak nemělo by to přece pro ně být tak lehké, kdyby se mi odpoutával za jízdy tak když řídím tak to ani nemusím zjistit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí