Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ráda bych znala názor i ostatních maminek/tatínků či kohokoliv, zda je lepší pořídit autosedačku v kategorii 9-18 kg Römer Trifix High Line 2012 nebo Römer Safefix plus 2012. Jednak z hlediska bezpečnosti a také prostoru. Nějak mám furt pocit, že Safefix díky té podpěrné noze je bezpečnější, přestože Trifix zase lépe absorbuje možný náraz. Můžete mi někdo poradit, k čemu se spíše přiklonit?
Máte zkušenost s Britax Römer Safefix Plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Safe...Řekla bych, že hodně záleží na tom v jakých autech ji budeš vozit, do některých nejde trifix a do jiných zase safefix… no a do některých ani jedna, takže jsem toho vybírání ušetřená.
Ale mě se pocitově podle obrázků líbí víc ten trifix, ale to neznamená, že by to tak platilo i naživo.
nemá smysl ptát se na se na zkušenosti s Trifixem, když Trifix se bude prodávat až v lednu, ještě se nevyrábí, ještě ji nikdo nevyzkoušel. A Trifix nebyl ještě ani v testech, takže se nedá tvrdit, že lépe absorbuje náraz než Safefix- ostatně Safefix byl v testech jak varianta s nohou, tak varianta s pásem TT a oba mají stejné výsledky 4*, takže bezpečnost je v obou případech stejná.
Ohledně nohy, nebo pásu Top Theter, dosud se prodával Safefix plus atké ve 2 provedeních, jeden s nohou druhý s pásem Top Theter a s nohou se prodává 10× více, protože jde do většiny aut ( kromě pár vyjímek, kde jsou v podlaze schránky) a jde připoutat i klasickým pásem v autě, kde isofix není, kdežto model Safefix TT( a stejně to bude u Trifixu) je pouze do aut s isofixem, a s okem na TT- a těch aut je nyní tak 30%, a nejde přinout klasickým pásem, takže velmi omezená na výběr auta.
Děkuji za odpověď, to jsem přesně potřebovala slyšet. Neptala jsem se na zkušenosti, ale na názor
Jsem taky jenom laik, ale pro své dítě chci to nejlepší. Mám Superba r.v. 2008, isofix mám stoprocentně, ale oko na TT jsem ještě nezjišťovala. Jsem moc ráda, že jste mě na to upozornil, každopádně sedačku před samotným nákupem samozřejmě vyzkoušíme. Ale jinak co se prostorových dispozic týče, jsou obě sedačky shodné? Tzn. když vyzkouším na krámě Safefix, protože Trifix stále není, půjde mi do auta automaticky i ta druhá? Děkuji moc za odpověď ![]()
jestliže máte Superba 2008, tak je to I generace a ta nemá oko na pás TT, takže na Safefix plus TT nebo Trifix můžete zapomenout,
nicméně dokud není Trifix na trhu, tak není ani k diispozici ani seznam kompatibilních vozů, a i když třeba auto má isofix i oko TT tak stále nemusí být kompatibilní, ta kompatibilita musí sedět a to provádí výrobce před uvedením na trh.
Don Superba 2008 máte kompetibilní Safefix plus( tens nohou) takže tu můžete zakoupit už nyní, ty jsou na trhu, a letos ještě s 10% DPH( od nového roku budou dražší -14%DPH): http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Dobrý den,a zeptám se mohl byste mi též poradit s výběrem autosedčky vlastníme vz renault scenic,atuosedačku chceme s isofixem a 9-18 a značka romer i ta nová se nám líbí děkuji
záleží jaký rok výroby máte toho Scenica, tak např. model Safefix plus nejde do I a II generace, ale jde do II generace( I generace od roku 1999, II generace od roku 2003, III generace od roku 2009)
model Duo plus jde do všech ročníků,
model Safefix TT a Trifix jde do II a II generace
tady jsou všechny modely sedaček Römer 9-18 s isofixem, takže z těch můžete vybírat dle roku auta: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Dobrý den, Steeve můžete mi prosím poradit zda-li Römer Safefix plus TT ISOFIX 2012 Trendline půjde do automobilu Fabia II r. 2009? Jako druhé auto máme octavii r. 2007, děkuji
ano, Fabie II má již isofix i oko na pás TT, takže tam půjde, ale Octavie 2007 nemá oko na TT, takže tam ji nepřiděláte
do obou aut ale můžete dát variantu Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Dobry den,
nevite prosim, kde by se dal najit seznam kompatibilnich vozu k ROMER TRIFIX, kdyz uz by se ted mela prodavat? A ma nekdo zkusennosti?
Diky moc
Zuzka
uvapan píše:
Dobry den,
nevite prosim, kde by se dal najit seznam kompatibilnich vozu k ROMER TRIFIX, kdyz uz by se ted mela prodavat? A ma nekdo zkusennosti?
Diky moc
Zuzka
Pardon, uz jsem dohledala, ze dodavky se zpozdily, tak ja jeste pockam. Pokud nekdo uz budete vedet, budu rada, kdyz napisete. Diky
podle aktuálních zpráv jsou dodávky Trifixu posunuty na 16-17.3. 2012
seznam kompatibilních vozů na Trifixe zatím není k dispozici, ale lze jej odvodit od typového listu Duo plus, s tím že platí pouze ty auta, kde je oko TT( symbol sedačky s kotvou) : http://www.britax-roemer.cz/…plus_web.pdf
Dekuji za informace, mame Octavii, takze se poohlidnu po jine sedacce, jeste jednou diky
pokud máte octavii starší jak r.v. 2011( od roku 2011 již má oko TT) tak do octavie pasuje z isofioxvých 9-18 třeba Römer Safefix pus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort isofix, Concord Absorber XT, MC Pearl se základnou Family Fix, všechny mají 4* z bezpečnosti a všechny kromě té MC se dají připoutat i na pásy, podrobnosti těch sedaček zde: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Dobry den, je hezke, ze se opravdu venujete tomu co delate. Prestoze se da poridit, nebo je alespon avizovano, sedacku i levneji nez ve Vasem obchode, obratim se i s nakupem na Vas.
Dekuji Vam za rady, jdu objednat
(Römer Duo plus)