Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Předem se omlouvám, jestli někde existuje podobné téma, hledala jsem, ale nenašla…
Po dlouhém výběru jsme starší dceři koupili autosedačku Romer Kid v kategorii 15-36kg. Pečlivě jsme vybrali materiál, pročetli sáhodlouhé diskuse, ze kterých vyšel vítězně. Hned jsme pořídili i letní potah - originál, u menší sedačky se nám osvědčil. Minulý týden, kdy mladší syn přešel z vajíčka do větší sedačky 9-18kg, jsme Romerku slavnostně nainstalovali do auta. Jaké bylo moje zhrození, když jsem viděla, jak dceři po usnutí spadla hlava kdovíkam dopředu. Samozřejmě vím, že nemůžu čekat, že sedačka větší kategorie bude zabezpečná ke spánku tolik jako ty menší. Přesto - jezdíme dlouhé trasy a já to nemůžu vidět, jak se jí tam musí nepohodlně spinkat. V autě většinou usne vždy. Jinak je Romerka super, prostorná, pohodlná. Nechci se jí vzdát ale nenapadá mě jiné řešení.
Zkoumali jsme ji, ale kromě polohování výškové opěrky asi nijak polohovat nejde? Našli jsme tam to polohování sedačky na tzv. „klidovou polohu“, ale bylo nám řečeno v obchodě při prodeji, že v neisofixových autech se to polohovat nesmí…
Terka má teď tu výšku opěrky za hlavou v nejnižší poloze… zlepší se to, až bude starší?
Objevila jsem Cybex Solution X, která nabízí opěrky hlavy polohovatelné na spánek. Týká se to i neisofixové verze? V autě isofix nemáme…
Jak to konkrétně funguje, nemáte někdo přímou zkušenost? Uvítám všechny názory, už nechci koupit zajíce v pytli.. je to přeci jen docela drahá záležitost.
Možná to někomu bude připadat jako hloupý dotaz, ale už nevím, kam se obrátit…
díky ZUZKA ![]()
Zuzko, vždyť v isofixových autech to zas polohovat nepůjde, ne?
Nevím jak to mají ošetřeno tedy. My máme cybex solution tu základní, řekla bych že řešení opěrky je všude stejné a za Kubu můžu říct že k ničemu.
Máme Cybex a dceři hlava nepadá, „drží“ v té opěrce. Ale jako dočetli jsme se, že tam je několik poloh přímo v té opěrce, ale k čemu je to prakticky jsme nevykoumali, je to pořád stejné
Popíšou ti v reklamě kde jakou blbost, aby to líp vypadalo a pak zjistíš, že jsou ti ty „vymoženosti“ naprd. ![]()
Polohy tam JSOU,staci potlacit jakoby dozadu vnitrni casti te operky… ![]()
Máme v této kategorii Cybex i Romer, v obou klukům zezačátku při spánku hlava padala dopředu a to fakt hodně - pomalu se dostávali až do předklonu. Taky jsem šílela. Pomůže dát kolem krku dětskej límec (takový to C se zvířátkama), no a pak taky pořád rukou vracet zpět. Docela o nerv, když s nima jezdím hlavně sama. Časem se to spravilo.
My máme Cybex solution čerstvě ani ne týden… takže usnout se ještě nepodařilo, ale polohovatelné to je, opěrka hlavy je jakoby rozdělená na dvě části a ta vnitřníse dá posouvat do tří poloh, celkem snadno, ale nevím, jestli , když dítě usne, tak váha hlavičky to posune, spíš ne a budu uset ručně…
http://www.youtube.com/watch?…
Možná to zabere, ale asi ne na 100%. Taky do ní půjdeme. Mají ji v nabídce univerzál i iso-fix.
Máme Cybexku (teda s isofixem), ale je fakt, že když na isofixu není, tak to polohování hlavy je naprd!!! Je to změna tak o 5 cm maximálně, takže na padání hlavy to pozitivní vliv nemá.
Co se týká polohování v neisofixovém autě, taky jsem to řešila, bo to druhé (paradoxně to lepší, kterým jezdíme na dlouhé trasy
) isofix nemá a sám steeve mi radil, ať tu sedačku napolohuju jako by byla na isofixu a smotám mezi ni a sedadlo ručník, aby se nepohla
Teď nechcu kecat, ale mám dojem, že mi psal, že u Romera je dokonce nějaké udělátko místo toho ručníku, takže já myslím, že s tím polohováním se jezdit může i v neisofixovém autě ![]()
Jinak ta podkovička pod hlavu je fakt parádní (i při polohování) ![]()
Ahojda.
My máme autosedačku RECARO Young Sport 2010. Má nastavitelnou opěrku hlavy a zároveň ještě i možnost polohování sed-spánek.
Také hodně cestujeme a dlouhé trasy a jsem max. spokojená. Tady je odkaz http://www.detskyruzek.cz/…g_sport_2010
holky moc děkuji za reakce…to jsem ráda, že nejsem sama, komu to padání hlavy vadí a řeší to. A děkuji ¨za reference ohledně Cybexu, zřejmě to bude nastejno…
pročetla jsem si pořádně návod, který jsme při koupi nedostali, stáhla jsem si ho na netu a ejhle, polohování jsem našla. Nevím, jaký to bude mít vliv na padání hlavy, ale budu vděčná za cokoliv-
Sice ta bezpečnost bude u toho polohování asi o malinko nižší, i když sám výrtobce to povoluje, přesto i v návodu píšou, že nejlepší bezpečnost je poskytnuta v případě, že sedačka je v té základní vzpřímené poloze…
Takové to céčko polštářek kolem krku jsem chtěla koupit už dřív, manžel tvrdil, že je to k ničemu, tak teď ho utluču argumenty a zkusím to. Pro Terezčino větší pohodlí cokoliv… vždyť i já blázním, když jedeme tak dlouho a to nejsem v autosedačce, natož děti…
ještě jednou moc děkuji a při další cestě to vyzkouším…
Zuzo, tak hlavně vyber ten límec co nejtlustší nebo aspoň aby ty zvířátka vepředu byly velký, aby prostě bránily poklesu bradičky.
Lasi díky za tip… budu se snažit koukat p nějakém takovém
deticky autosedačky 9-36kg nejsou pro moje děti vhodné a nekoupila bych je, ani kdyby byly ze zlata. Bezpečí je mi nade vše - a to zrovna u těchto vícekategorických postrádám…přesto dík za tip
Jasně to je věc názoru a hlavně RECARO u nás není moc známé. Kdyby jsi vyrazila do Německa nebo pročetla testy autosedaček z Německa. My cestujeme opravdu hodně. Najezdím i 40 000km ročně. Takže je pro mě bezpečí dětí též na prvním místě. RECARO je firma, která vyrábí sedadla do závodních aut a tam je na bezpečí kladený mnohem větší důraz, než jinde. Stejným způsobem přistupují i k výrobě autosedaček…
Proto jsem volila tuhhle značku u obou dětí a teď u toho třetího to nebude jinak, ale je to jak jsi psala.
Každý má na to jiný názor a preferuje jinou značku a taky bohužel někdy rozhoduje i cena, u rodičů, kteří mají omezený rozpočet
a to je nesmírná škoda, když někdo musí volit mezi bezpečím a fincema…
Děticky,právě že obvykle je u sedaček uváděn výsledek v testech, ale u tý recaro nějak nic nevidím… Nevypadá špatně, ale když má tak dobré výsledky tak proč to tam nenapíšou?
dětičky já si nemyslím, že by to byla špatná značka, vůbec ne, sedačky mohou být velmi kvalitní, jen jsem reagovala na ten tip, že děkuji, ale zastávám názor, že sedačky vícekategorické mým představám nevyhovují ![]()
samozřejmě neřeším otázku finance, to si každý přebere sám… jistě že někdo nemá na to, aby vyplázl 5000 za sedačku…nic proti Recaru, jejich testy neznám, ani jsem je nesledovala ![]()
ale celkem by mě zajímal názor Steeva, škoda, že se tu ještě neobjevil, asi nemá čas reagovat v každé diskusi… pokud vím, tak tady prezentoval, že daleko bezpečnější sedačky jsou 9-18a potm 15-36kg. Tak třeba se objeví. jen tak ze zvědavosti…