Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, řešíme před dovčou menší problém s 19,5 měsíční dcerkou - běžné jezdí v autosedačce kategorie 2 - 9-18 kg - chicco key 1.
Dcerka váží 16 kg a měří 95 cm, zdá se mi, že na tu dlouhou cestu by byla pro ní tato autosedačka nepohodlná, tak zvažuji, že bychom jí na cestu dali do autosedačky Chicco key 2-3: 15-36 kg - nikde jsem však nenašla /kromě váhy/, od kolika let v této sedačce již může být ![]()
Děkuji za odpovědi. Katka
My autosedačku 15-36 kg kupovali loni v květnu
Syn má Römer kid plus ![]()
Prijde mi do takove sedacky jeste mala, nema ani 2 roky a myslim, ze vyskove to pripnuti autopasem je cca od 1m vysky, bude to mit moc vysoko, ale za zkousku nic nedas. Ja v takovem pripade kupovala dceri sedacku 9-36kg aby tam mela jeste ty vnitrni pasy, vyndavali sme je tusim ve 2,5 letech.
My jsem teda taky kupovali sedačku 9-36kg kiddy comfort pro.Roste s dítětem,má bezpečnostní pultík.Chicco sedačky docela propadají v testech bezpečnosti.
Já bych řekla že by jí autosedačka s naklápěním naopak mohla být pohodlnější než ta velká co tam může jen rovně sedět. Navíc z té by mohla vylézat, alespoň to dělaly všechny děti co znám, že provlékly ruku pod tím pásem co má být přes rameno, takže to není tak bezpečné.
U podsedáku 15-36 jsme našly od 4 let a asi 100 cm
tak to bude asi stejné.
Co myslíš pohodlí ? Já dávám tašky pod nohy a různé deky apod. , aby měla nohy skoro v rovině a nevisely celou cestu. Pokud nespí tak po 2-3 hodinách proběhnout , napít.
Je ta Key polohovací ?
Ahoj,tak tato sedacka je polohovaci.
Viz nize, je to ze stranek Chicca.
Autosedačka Key 2-3 zajistí pohodlí a bezpečí při cestování v každém období dítěte. Opěrku zad můžete nastavit až do 8 různých poloh, přesně tak jak roste dítě. Díky tvarování opěrky hlavy může dítě spokojeně sledovat okolí během jízdy. Anatomické tvarování a polstrování autosedačky v oblasti beder, hlavy a nohou zaručí správnou pozici dítěte. Potah je snímatelný a může se čistit.
A jinak bych urcite nekupovala autosedacku v rozmezi kg 9 až 36kg. Tyto sedacky jsou mene bezpecne!
Vek u autosedacek nehraje roli, dulezite jsou kg a vyska.Nesmi diteti presahovat hlava a kg by mela rouhlasit rozmezi sedacky.
Dimpule, tam je ale to polohování myšleno jako že se dá polohovat do výšky jak dítě roste a ne nastavit polohu na spaní.
Dimpule s tim bych teda nesouhlasila, ono nestaci, ze nesmi presahovat hlava, ale proste male dite cca rok a pul nemuzes dat do sedacky, ktera je urcena detem cca od 4 let veku, i kdyz splnuje vahovou kategorii, protoze neni dostatecne vysoke, aby melo ten pas, tak jak ma byt. Proto se vyrabi i ty sedacky napr 9-36kg, kdyz male dite vazi vice kg. Ja osobne bych teda svoji rok a pul starou holcicku do sedacky bez vnitrnich pasu nedala.
My mame Britax Evolva 1-2-3 je to 9-36kg a v testech vysla dobre. Starsi dcera ma Cybex Solution a kdybych do ni posadila tu mladsi, tak by ani hlavu nemela v te hlavove operce, ale pod ni a pas by ji vedl pres hlavu, nerikej, ze takhle by si svoje dite vozila i kdyby splnovalo vahovou kategorii.
Důležitá je výška ramene dítěte, aby mu pás ležel na rameni a nešel na krk a nemohl proříznout tepnu při prudkém zabrždění.
Hanule , Dimpule asi myslela, že se dá nastavit opěrka zad do 3 pozic.
Katrinko, zkus zajít do nějaké prodejny s dětským zbožím a posadit tam dceru do sedačky a uvidíš, která ji bude pohodlná. Nevím kde bydlíš, ale já kupovala sedačku na Smíchově v Chiccu. Dcerka má 20 měsíců a vozí se také v Key 1.
Ale má 9,7 kg a 80 cm je to mrňous
Ale až dcerka vyroste tak půjde do Key 2-3
Ahoj já teda kvůli dovolené sedačku 9 - 18 maxi cosi nechala protože pro dceru to bylo daleko pohodlnější na spaní tyto sedačky jdou položit téměř do lehu,kdežto ted v Romerce 15 -36 spí v sedě a po dlouhé cestě jí dost bolí za krkem ,když spí.Hlava jí teda nepadá. Pokud se vejde do menší tak je to pohodlnější.Dcera v ní jezdila do pěti let 17kg a 110 cm a myslím že velmi pohodlně.
ZUZAN
naopak, na delší cestu bych taky nechala tu menší.. jsou phodlnější, polohovací více do lehu, bezpečnější - i z toho hlediska, že dítě se neprovlékne pásy..
jinak pro 15-36kg tady myslím někde steeve psal min 2.5 roku limit (asi že v tom věku vysvěttlíte dítěti, že má sedět spořádaně.. ).
polohování těhle sedaček je jen u isofixových verzí. tam to jde trochu přesunout a položit, ale jen malilinko.. jinak polohovat prostě nejdou, z podstaty věci..
z té 9-18kg by mělo dítě jít až je mu malá, tzn. pásy pod ramínkama atd., dřívě určitě ne..
my taky máme připravenou cybex xfix, prootže vojta rostl na jaře nějak moc rychle.. zarazil se ale a pořád jezdí v roemerce, .. a to je výškově velmi nadprůměrný!
Jolynka
Echt Kelišová
včera v 19:00
Dimpule s tim bych teda nesouhlasila, ono nestaci, ze nesmi presahovat hlava, ale proste male dite cca rok a pul nemuzes dat do sedacky, ktera je urcena detem cca od 4 let veku, i kdyz splnuje vahovou kategorii, protoze neni dostatecne vysoke, aby melo ten pas, tak jak ma byt. Proto se vyrabi i ty sedacky napr 9–36kg, kdyz male dite vazi vice kg. Ja osobne bych teda svoji rok a pul starou holcicku do sedacky bez vnitrnich pasu nedala.
My mame Britax Evolva 1–2–3 je to 9–36kg a v testech vysla dobre. Starsi dcera ma Cybex Solution a kdybych do ni posadila tu mladsi, tak by ani hlavu nemela v te hlavove operce, ale pod ni a pas by ji vedl pres hlavu, nerikej, ze takhle by si svoje dite vozila i kdyby splnovalo vahovou kategorii.
Odpovědět
Vzdyt pisi,ze nerozhoduje jen vek…ale vaha a vyska. Samozdrejme,kdyz je miminko male a tezke, tak do te sedacky nemuze. No jen jsi si to asi spatne precetla.
Hezky vecer