Tři sedačky do auta

87
2.7.10 10:04

Tři sedačky do auta

Prosím místní znalce o radu. Čekáme třetí dítko a tak budeme potřebovat další sedačku. Bohužel ani do jednoho našeho auta nejde dát sedačka s Isofixem. A v jednom z aut, kterým budu jezdit jednou za čas zrovna já, je na zadní sedačce uprostřed jenom dvoubodový pás.
Jakou vybrat sedačku? Starší děti jsou 6,5 a 3 roky v době prvního použití tří sedaček, po dobu používání „vajíčka“ budu „vajíčko“ vozit asi vpředu. Co ale potom? Díky za Vaši pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.7.10 10:12

Tomu nejstaršímu pak bude stačit podsedák ten by se mezi sedačky nevešel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.7.10 10:20

Vím o sobě, že nejsem dobrá řidička, takže nemíním děti ohrožovat ještě tím, že je posadím na podsedák. Takže na podsedák nejstarší půjde až kolem 140cm, teď má 12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.7.10 10:23

Milarko, tady na emimi jsou i poradny a jedna se týká i autosedaček, napiš tam, Steve co ji vede, ti určitě odpoví. (Poradny jsou v modré liště nahoře). Napiš i co máte za auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.7.10 10:31

Děkuji, už to zkouším. Jsem na emiminu nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.7.10 10:35

Jasně, proto ti to píšu. Ať se ti tu líbí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.7.10 10:37

Můžu tě pak poprossit o řešení této situace, pokud ti Steeve poradí :wink:
Teď když jezdím s detma sama tak kluci sedí v sedačkách vzadu a Liduška ve vajíčku na sedadle spolujezdce. Nemáme airback!!!
Když jedem i s tátou tak jeden kluk jde i se sedačkou dopředu a vzadu je sedačka, dospělák, vajco…
Až Lidka přeroste vajco bude húř, pokud pojedu jen s dětma tak pohoda, ale pokud všichni :nevim:
Asi to dopadne tak že dospěláci vepředu a vzadu sedačka na pásy z auta/sedačka s pětibodovýma vlastníma, přichycená pouze tím jednoduchým pásem :think: :-? /sedačka na pásy z auta

Jak nám Lidka vyroste i ze sedačky z vlastníma pásama tak budem muset pořídit nový auto :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jindřiš1
2.7.10 10:44

Já bych zase raději dítě posadila na zadní sedačku na podsedák, než abych ho dalo na místo spolujezdce, na sedadlo smrti.

• Citovat
  • Upravit
23847
2.7.10 10:53
Jindřiš1 píše:
Já bych zase raději dítě posadila na zadní sedačku na podsedák, než abych ho dalo na místo spolujezdce, na sedadlo smrti.

Já teda ne. Podsedáky jsou totiž nebezpečné, nechrání proti bočnímu nárazu, dítě sedí výš, takže z pásů snadněji vyklouzne to už je snad lepší posadit dítě jen tak do pásů. Můj názor je, že je bezpečnější mít vejce na „sedadle smrti“, než podsedák vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jindřiš1
2.7.10 10:54
Gina108 píše:
Jindřiš1 píše:
Já bych zase raději dítě posadila na zadní sedačku na podsedák, než abych ho dalo na místo spolujezdce, na sedadlo smrti.
Já teda ne. Podsedáky jsou totiž nebezpečné, nechrání proti bočnímu nárazu, dítě sedí výš, takže z pásů snadněji vyklouzne to už je snad lepší posadit dítě jen tak do pásů. Můj názor je, že je bezpečnější mít vejce na „sedadle smrti“, než podsedák vzadu.

s tím zase já nesouhlasím :-D

• Citovat
  • Upravit
18651
2.7.10 10:56
Jindřiš1 píše:

NO k tomu už se Steeve taky vyjadřoval a docela dost na něho dám, takže opravdu raděj vajco, nebo pořádnou sedačku na ""sedadle smrti" než podsedák v „bezpečí“ za řidičem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jindřiš1
2.7.10 10:59

a není to zase tak dlouho co jsem poslouchala nějaký rozhovor na toto téma s nějakým „expertem“ a sám za sebe řek, že na sedadlo smrti by v životě dítě neposadil, ale je to věc názoru, s manželem jsem se o tom taky jednou bavila a jeho názor je stejný, na sedadle vedle spolujezdce nemá dítě co dělat

• Citovat
  • Upravit
Jindřiš1
2.7.10 11:01

jinak manžel je řidič z povolání s dvacetiletou praxí, těch nehod viděl moc a taky kdo to odnesl a půd sebezáchovy je silnější než myslet na to, že mám vedle sebe dítě

• Citovat
  • Upravit
27029
2.7.10 11:19

A nebylo by nejlepší koupit auto které má vzadu dost místa na 3 autosedačky?Ojetá nejsou drahá dají se sehnat za slušnou cenu.Mně osobně se totiž nelíbí ani varianta podsedáku ani jedna autosedačka vepředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
2.7.10 11:45

A ono se může dát sedačka třeba ze skupiny 3 na přední sedadlo?
My jsme tuto situaci vyřešili koupí ojetého auta (scenic), to před tím bylo jen na 4 místa, takže ani jakékoli vyměňování by nás nezachránilo… ale přemýšlela jsem o tom, že když bych vozila děti sama - do školy, školky, tak jestli to jde, dát velkou sedačku poutanou pásama i s dítětem na přední sedadlo.

Jo a krom toho, poku půjde o malou nehodu, tak si myslím, že sedačka kdekoli je dobrá věc, pokud půjde o smrťákovou, tak je podle mě celkem jedno kde kdo sedí… ale je to o názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí