Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
nemůžu nikde najít info, odkdy lze použít pouze podsedák pro dítě
Je to omezeno věkem nebo výškou dítěte?
A ještě připojím 1 dotaz, ať nemusím zakládat další fórum
:
Zavařené maso ve skleniččce vydrží i mimo ledničku v horku ![]()
Katka
ahoj, zkus projít tyto články, ale vyčetla jsem, že zákon pojem „podsedák“ nezná. Hovoří se o autosedačkách, a tím je míněn i podsedák. Sedačka je ale bezpečnější i pro boční náraz, hlavně pro hlavičku. Ale jinak když v ní dítě sedí, je stejně vysoko jako na podsedáku. Tam je problém v tom, že u podsedáku pásy mohou při nárazu dítě uškrtit pokud je ještě málo vysoké. Bezpečnost ale není zdaleka tak velká jako v autosedačce, to je jasné. Zkus tohle přečíst, třeba na něco narazíš.
http://www.autoweb.cz/…7-2006/2695/
http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?…
výňatek z článku: „Jen je nutné mít na paměti výšku dítěte, do 150 cm výšky se používá podsedák nebo sedačka - záleží na výrobci autosedačky, aby byla dostatečně vysoká a dítěti nepřesahoval hlavička přez okraj autosedačky, pokud již přesahuje, tak použijte podsedák, ato do doby 150 cm výšky dítěte.
“
jinak zavařené maso - tchýně ho zaváří a pak skladuje v lednici nebo ve špajzu. S sebou ho berou (i my) na dovolenou a to se vozí normálně v kufru auta nebo v letadle, a v lednici to není
. Takže asi na nějaký převoz to vydrží, ale dlouho bych to mimo chladno neskladovala.
![]()
Příspěvek upraven 28.06.10 v 11:18
Katrinko, nedávno jsem tu řešila, jestli podesdák nebo autosedačku do druhýho auta. A všichni do jednoho se shodli, že jednoznačně autosedačka. Dceři je už 4 a 1/4 a má 105 cm, ale jdeme do autosedačky. Jinak netuším, od kdy je podsedák možný, naše děti budou v sedačkách, dokud se vejdou. Do druhýho auta jsem nad tím chviličku zauvažovala jen z důvodu koupě dalšího velkýho krámu. Když jsem to manželovi jen naznačila, jednoznačně byl proti.
U nás jak 9,5 letá dcera, tak sedmiletý syn jezdí v autosedačce. Ta nejstarší teda brblá, ptž některé spolužačky mají jen podsedák, ale nedá se svítit, na autosedačce trváme. Do 150 cm i 36 kg mají daleko.
Jinak taky jsem přesvědčená, že podsedák jedině, pokud je dítě natolik vysoké, že pás nevede přes krk. Ale bezpečnost je přesto nižší.
Ahoj-za mě taky jedině sedačka
Podsedák mi půjde do auta až nenajdu žádnou vhodnou seděčku do které by se vešel ![]()
Po shlednutí pár vedeí z testů bych tam dítě nedala ani za milion ![]()
za nás autosedačka.
Svagrovci pořídili tříleté podsedák a ještě se na nás dívali jak na magory,proč kupujeme v necelych 4 letech autosedacku.
Nepíšeš kolik vám je,nebo kolik máte cm,ale já se taky přikláním k autosedačce,je daleko bezpečnější.
Děkuji za příspěvky, syn měl v dubnu měl 4 roky, měří 120 cm.
Ahoj!
Podsedák bych fakt dala jen v nouzi největší. Určitě na to musí mít dostatečnou výšku, aby dítě pás neškrtil.
Pochybuju, že ve 3 letech může být dostatečně vysoká. ![]()
Někde jsem četla, že snad děti od 18ti kg a asi budou muset splňovat nějaký věk?
tady píšou od 15 kg a 4 roků
http://www.kocarky.as/…autosedacku/
naší holce je pět a stále je ještě v pohodě v kiddy 9-18
jednoznačně hlasuju pro autosedačku!!
podsedák není nijak definovaný zákonem, co si pamatuju, mluví se o „zádržném systému“, nicméně videa z testů ukazují, že podsedák nechrání dostatečně, pás může sklouznout, žádná boční ochrana, apod. a uvažuje se a jsou tlaky na jeho zákaz (v rámci homologace podle ECE normy).
podsedák bych brala jako variantu pouze pro dospělou ne dostatečně velkou osobu. pro dítě nikdy.
ménu synovci chtěli do dědova auta pořídit podsedák, že jeho sestra dostane jeho autosedačku. koupila jsem raději pořádnou autosedačku (cybex) pro ní (s tím, že i pro Vojtu až bude čas), jen aby synovci zlstala alespoŃ ta ne uplně dobrá autosedačka..
masa bych se trochu bála..
Pokud bude mít podsedák schválení dle zákona, může být použit.