Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
dobré ráno,, malá přes den vůbec nespí, zajímá jí všechno okolo, vyžaduje pozornost, dávam ji ted do autosedačky a nosim sebou po bytě, zajímalo by mě, jestli jí to nemůže nák ublížit co se zádíček týče.. neni tam celý den, to je jasný, může tam tak malý mimi sedět?? a jak dlouho… moc děkuju
Ahojky, takový období je otázka týdne-14 dnů, takže bych se nebála, za chvilku bude chtít dělat úplně jiný věci a budeš řešit zas něco jiného, od jisté doby se ničím netrápím, protože když to začnu řešit, tak to nakonec přejde samo
))
já bych raději volila lehátko než autosedačku, tam je přeci jen víc na rovno ale taky to není na dlouho, nejlépe je prckovi na zemi ![]()
Já bych tu autosedačku taky neradila,já malou buď nosila v ruce,nebo jsme leželi na zemi a snažila se jí zabavit.
Tak nemyslím tím, že je to vhodné, ale jen chci uklidnit Monu.k.79, že to není na dlouho, lehátko je opravdu lepší, taky jsem ho ze stejného důvodu pořídila ![]()
v autosedačce - tedy ve vajíčku by dítě do 9 měsíců nemělo být déle než 1,5 hod. denně, raději by mělo být na rovné podložce- tedy korba kočárku , postýlka a pod., takže spíše zkuste kočárek a procházku, než sedačku a nosit po bytě, ani Vám to určitě nedělá dobře na záda nosit několik kilo sedačku s dítětem v jedné ruce
Já nevím, je to dobrá otázka na ortopeda, ale i ten by možná nevěděl. Patřím k ostražitějším matkám, hodně jsem vycházela z příruček, takže do 6 měs. jsme nosili jen horizontálně, pak jsem neposazovala, a tak bych raději volila nošení v náručí, šátku nebo v nosítku typu babyvak.