Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezké odpoledne všem, prosím, kdo máte zkušenost se sedačkou Romer king plus 9-18 - do jakého věku zhruba tato sedačka děcku vydrží? Limitní váha je jasná -
18 kg, ale myslím z hlediska výšky dítěte - berme průměrně velké dítě. Občas u inzerátů vidím: používáno 1,5 roku nebo 2 roky - to mi přijde docela krátká doba - myslím, že jsem četla, že by sedačka měla vydržet do cca 4 let dítěte, jak je to tedy ve skutečnosti? Moc děkuji za všechny rady
(PS: pokud byste někdo prodával tuto sedačku, ozvěte se mi, mám na ni zálusk
)
Do 4 let nevím, nevím. Ondra půjde do větší na podzim (bude mu cca 34 měsíců). Teď to ještě jde, ale navlíklý už bude přes horní okraj přečuhovat hodně.
Synovi teď byly 3 roky a už musí mít tu od 15ti kg. Měli jsme chicco Key 1 od 9-18kg. Ale syn je docela veliký. Má 105cm a 18,3kg.
synovi jsou 3,5 roku, měl už ji tiptop, má 18kg, teď jsme přešli na větší. Záleží jak je dítko veliké, kamarádka má stejně starého synka, ale je to drobek, ten jí bude mít rok dva určitě navíc.
My ji měnili za větší ve 3 letech a 3/4, kdy mu z ní vylézala hlava od očí nahoru. Syn je průměrného vzrůstu.
Martina
máme isofixovou variantu kinga, Vojtovi budou 3 až na podzim, ale nevidím to ani do tehdy.. má opěrku na posledním stupni, pásy těsně na ramínkách, prostě stačí pár cenťáků tím „správným“ směrem a musí do větší..
ale moje neteř jezdila v priorce od Maxi cosi do 6 let (duben 2010)
jenže ona je drobná, teď má 16kg, a Vojta měřil ve 2.5 letech co ona ve |4.5 letech..
takže myslím, že je to hrozně moc individuální..