Ve městě bez autosedačky?

1351
11.7.10 08:45

ve městě bez autosedačky?

Ahoj, zaujala mne včerejší debata s manželem na téma autosedačky. Používáme Roemer King a malýmu pak chci koupit Roemer Kid, tak jsme si o tom povídali a prý mluvil s kamarádem co dělá na policii a ten mu v zákonech našel že tři děti ve městě (pouze ve městě) lze vozit v autě bez sedaček :nevim:
Mě to připadá jako nesmysl, ale prý mu to osobně ukazoval. Nemáte s tím některá (Steeve :lol: ) zkušenost?
P.S: samozřejmě bych to nikdy nepraktikovala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2972
11.7.10 08:50

Ahoj, nikdy bych nejela s dítětem bez autosedačky ani 100m. Jsem na to úplně úchylná :mrgreen: . A smí se odpoutat teprve, až když je vypnutý motor. Tohle bych vážně nikdy neriskovala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
11.7.10 08:56

Tak za mě taky,určitě bych vůbec bez autosedačky nevyrazila.Ale schválně jsem si to zkusila najít,a něco takového tam je-já si otevřela stránky safetybaby.cz.-a dole je o tom nějaký odstavec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
11.7.10 09:00

Taky bach to bez sedačky neriskla. Ale mám pocit, že opravdu něco takového v zákoně bylo, ale měla jsem pocit, že to zrušili. Ale jistě to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
11.7.10 09:00
milhaus píše:
Tak za mě taky,určitě bych vůbec bez autosedačky nevyrazila.Ale schválně jsem si to zkusila najít,a něco takového tam je-já si otevřela stránky safetybaby.cz.-a dole je o tom nějaký odstavec.

Milhaus, mně ta stránka nejde otevřít :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21782
11.7.10 09:08

pokud si dobře pamatuji, tak je to výjimka z vyhlášky, která platí pro převoz tří a více dětí po městě. dávali to tam kvůli hromadnému vožení dítek do školy. jen mám taky pocit, jestli to později nerušili… fakt se mi teď nechce studovat vyhlášku o silničním provozu. kdyby tu byl někdo tak nadšený, budu ráda ;-) takhle se tu budeme nejspíš jenom dohadovat, ale nikdo nebude vědět jistě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
11.7.10 09:09

Já jsem si na seznamu zadala zákon o autosedačkách a byla to hned první stránka,jinak i když napíšu je to safetybaby,tak mě to jde.Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
11.7.10 09:12

Já to právě nemohla nikde najít, zkusím na ty stránky kouknout :wink:
Samozřejmě bych to taky neudělala, ale pokud takováhle vyjímka opravdu existovala tak je nejspíš pořád v platnosti když mu to min. týden ten policista ukazoval :-?
Opravdu mě to překvapuje, vidina auta plnýho dětí ve městě kde se jezdí padesátkou určitě… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
11.7.10 09:14

Nedávno tu Steeve dával na ten zákon odkaz.
Manželův kamarád policista měl zřejmě starý zákon, resp. nevšiml si, že ta výjimka platila jen do 1.5.2008.
Přesně zněla takto:

(3) Ustanovení odstavce 1 písm. c), e) a f) neplatí

1. do 1. května 2008 pro přepravu dětí ve vozidlech zabezpečujících svoz a rozvoz dětí do mateřských a základních škol nebo přepravu dětí na sportovní, kulturní nebo společenské akce za podmínky omezení rychlosti daného vozidla na maximálně 70 km/hod.

V praxi to (pochopitelně) fungovalo tak, že se řidič vymluvil na to, že zrovna veze dítě do školy/školky/na závody/atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
11.7.10 09:16

Já si myslím, že to chvíli platilo, ale pak to zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
11.7.10 09:17
milhaus píše:
Já jsem si na seznamu zadala zákon o autosedačkách a byla to hned první stránka,jinak i když napíšu je to safetybaby,tak mě to jde.Zkus to.

Děkuji ti, už jsem si to našla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
11.7.10 09:18

nemáš zač. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21782
11.7.10 09:21

tak mi to nedalo a vyhledala jsem si zákon. koho by to zajímalo, zde je link a jde o §6. http://www.mdcr.cz/…tWord361.pdf

jinak ta výjimka byla povolena do 1. května 2008. teď se může bez autosedaček pouze v taxiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
11.7.10 09:21

Tak jsem na to koukla, děkuju :srdce:
Jsem ráda že už to neplatí, ale zase mne překvapilo že když už máš vzadu dvě sedačka a třetí se nevejde můžeš vézt tříleté dítě jen s použitím pásů :-?
To si moc neumím představit takovou malou prdelku jen na velkém pásu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21782
11.7.10 09:22

tak jsem byla pomalá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie