Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, zaujala mne včerejší debata s manželem na téma autosedačky. Používáme Roemer King a malýmu pak chci koupit Roemer Kid, tak jsme si o tom povídali a prý mluvil s kamarádem co dělá na policii a ten mu v zákonech našel že tři děti ve městě (pouze ve městě) lze vozit v autě bez sedaček ![]()
Mě to připadá jako nesmysl, ale prý mu to osobně ukazoval. Nemáte s tím některá (Steeve
) zkušenost?
P.S: samozřejmě bych to nikdy nepraktikovala ![]()
Ahoj, nikdy bych nejela s dítětem bez autosedačky ani 100m. Jsem na to úplně úchylná
. A smí se odpoutat teprve, až když je vypnutý motor. Tohle bych vážně nikdy neriskovala ![]()
Tak za mě taky,určitě bych vůbec bez autosedačky nevyrazila.Ale schválně jsem si to zkusila najít,a něco takového tam je-já si otevřela stránky safetybaby.cz.-a dole je o tom nějaký odstavec.
Taky bach to bez sedačky neriskla. Ale mám pocit, že opravdu něco takového v zákoně bylo, ale měla jsem pocit, že to zrušili. Ale jistě to nevím.
milhaus píše:
Tak za mě taky,určitě bych vůbec bez autosedačky nevyrazila.Ale schválně jsem si to zkusila najít,a něco takového tam je-já si otevřela stránky safetybaby.cz.-a dole je o tom nějaký odstavec.
Milhaus, mně ta stránka nejde otevřít ![]()
pokud si dobře pamatuji, tak je to výjimka z vyhlášky, která platí pro převoz tří a více dětí po městě. dávali to tam kvůli hromadnému vožení dítek do školy. jen mám taky pocit, jestli to později nerušili… fakt se mi teď nechce studovat vyhlášku o silničním provozu. kdyby tu byl někdo tak nadšený, budu ráda
takhle se tu budeme nejspíš jenom dohadovat, ale nikdo nebude vědět jistě…
Já jsem si na seznamu zadala zákon o autosedačkách a byla to hned první stránka,jinak i když napíšu je to safetybaby,tak mě to jde.Zkus to.
Já to právě nemohla nikde najít, zkusím na ty stránky kouknout ![]()
Samozřejmě bych to taky neudělala, ale pokud takováhle vyjímka opravdu existovala tak je nejspíš pořád v platnosti když mu to min. týden ten policista ukazoval ![]()
Opravdu mě to překvapuje, vidina auta plnýho dětí ve městě kde se jezdí padesátkou určitě… ![]()
Nedávno tu Steeve dával na ten zákon odkaz.
Manželův kamarád policista měl zřejmě starý zákon, resp. nevšiml si, že ta výjimka platila jen do 1.5.2008.
Přesně zněla takto:
(3) Ustanovení odstavce 1 písm. c), e) a f) neplatí
V praxi to (pochopitelně) fungovalo tak, že se řidič vymluvil na to, že zrovna veze dítě do školy/školky/na závody/atd.
milhaus píše:
Já jsem si na seznamu zadala zákon o autosedačkách a byla to hned první stránka,jinak i když napíšu je to safetybaby,tak mě to jde.Zkus to.
Děkuji ti, už jsem si to našla ![]()
tak mi to nedalo a vyhledala jsem si zákon. koho by to zajímalo, zde je link a jde o §6. http://www.mdcr.cz/…tWord361.pdf
jinak ta výjimka byla povolena do 1. května 2008. teď se může bez autosedaček pouze v taxiku…
Tak jsem na to koukla, děkuju ![]()
Jsem ráda že už to neplatí, ale zase mne překvapilo že když už máš vzadu dvě sedačka a třetí se nevejde můžeš vézt tříleté dítě jen s použitím pásů ![]()
To si moc neumím představit takovou malou prdelku jen na velkém pásu…