Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
tak musím říct, že toto vyjimečně aplikujeme, když má manžel služební auto a veze dítko do školky. ale máme to 5 minut autem mezi paneláky. sice z toho nejsem úplně odbvázaná, ale dá se to…
nozu píše:
tak musím říct, že toto vyjimečně aplikujeme, když má manžel služební auto a veze dítko do školky. ale máme to 5 minut autem mezi paneláky. sice z toho nejsem úplně odbvázaná, ale dá se to…
Nozu a nebojíš se? Já vím, že je to kousek, ale přecijen… ![]()
Nikdy by mě nenapadlo vzít malé dítě do auta bez autosedačky. Výjimka je jediná - muselo by jít o život. Ale jinak ani na 5 minut. Vím, že je to často komplikace (a vím, že existují argumenty našich rodičů „za nás žadný sedačky nebyly a jezdili jsme s vámi i na Slovensko“) ale já si nedovedu představit, že by mojí pohodlnost někdo odnesl. Stát se může cokoliv.
Možná by se slušelo napsat, že je to každého věc, ale není. Pokud do vás někdo nabourá a ublíží vám nebo dítěti, bude stíhaný za způsobené následky. Už se nebude řešit to, že vaší povinností bylo mít dítě v sedačce a být připoutaná bezpečnostním pásem.
Takže jednou „blbou“ autosedačkou můžete ovlivnit životy mnoha lidí.
Tolik za mě.
Hezký den! ![]()
Ahoj, vzhledem k tomu, že bydlíme v Praze, kde řidiči jezdí jak prasata, tak bych tady Matáše bez sedačky rozhodně nevozila.
Občas jezdíme do Liberce autobusem a jsem moc ráda, že to je bus, kde mají na sedačkách pásy. Matyáš je už tak vycepovanej, že když si tam sedne, tak první, co hlásí je, abych ho zapla ![]()
Auta jsou sice v dnešní době bezpečnější než dřív, ale dětská tělíčka jsou stejně křehká (a vždycky budou), takže já jsem jednoznačně pro sedačky i ve městě.
jojo, bojím a děsně… ale když nám prostě zůstane stát autosedačka v autě u manželovi práce, tak s tím nic nenadělám… leda jet s Klárkou busem. a mimochodem, v MHD taky nejsou děti připoutané a občas jezdí úplně strašně… ale to je na jinou diskusi… já věděla, že mě budete kamenovat ![]()
no ono sice za dob našich dědů a rodičů se jezdilo bez sedaček ale nebyl takový šílený provoz a miliony aut jako ted,navíc auta nebyla tak dokonale rychlá a lidi nejezdili jako prasata,tak se to možná dalo,teď bych bez sedačky nejela ani náhodou.a pokud jsou dvě auta,dvě děti a chtělo by to čtyry sedačky,tak radši těch pár tisícovek zainvestuju,beztak by se to stejně utratilo za jiné věci,ale vím že pro děti jsme udělali maximum.
Nozu tak mít třeba ve služebním autě sedačku hozenou v kufru jako druhou a nebo ji rovnou nechat na sedadle.přece zas nejsou tak drahé abyste nemohli pořídit druhopu,třeba levnější ale hlavně nějakou.určo si viděla tu reklamu nemyslíš zaplatíš jak mimi letělo předním sklem,taky jeli jen za roh,manžea může být super řidič ale jak to do něj napálí nějaké hovado tak smůla a budete litovat ale pozdě
![]()
NOZU - a co třeba jenom podesedák? Sice taky není moc bezpečnej, ale furt lepší něco než nic, že jo. A je skladnější než autosedačka.
no, jestli se to za poslední rok stalo dvakrát… a vím, že náhoda je blbec a reklamu jsem taky viděla. ona jezdí připoutaná aspoň přes břicho klasickým pásem. no, jednou na mě zkusila v našem autě, že pojede na sedadle a ne ve své sedačce a se zlou se potázala…
Nozu- To nemyslíš vážně!!!!!!!!
No já jsem zažila nehodu s úplně malinkým miminkem(teď 15.7. to bude rok)A nikdy v životě bych nedala dítě bez sedačky do auta ani na 100m- neznáte Nemyslíš zaplatíš??????
Nechápu- kup si prosimtě druhou sedačku,podsedák ne(i to je bezpečnější než nic)A neriskuj to,promiň,že tě kamenuju,ale já jsem to zažila a bojím se děsně a to mám tu nejbezpečnější sedačku co se vůbec dělá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nozu klasický pás přes břicho moc nepomůže. Je potřeba, aby to byl, když ta ten dvoubodový, ale o malé dítě bych se stejně bála. Podsedák nebrat, letos v zimě z něj u nás vypadla holka a je to už čtvrťačka. Dopadala nejhůř z auta, ostatním se nestalo vůbec nic.
Já si myslela, že to bylo zrušený stejně jako ta druhá výjimka, když počet děti přesahuje počet sedadel.
Holky o čem se to bavíte?!
To je přece blbost-při nejmenším by takhle přišla o řidičák,jen při běžnné kontrole,natož pak co semůže stát při nehodě!!!!!!!!
Je zakázané přepravovat děti bez autosedaček a asi ne bezdůvodně!!!!!!To sand nemyslíte vážně,ještě se v tom podporujte- myslím si,že není takový problém koupit Römer Kid,MC Rodi nebo Cybex Solution a jiné autosedačky- vždyť nejsou tak drahé aprostě se připoutají nebo dají do kufru! ![]()
enny3 píše:
Holky o čem se to bavíte?!To je přece blbost-při nejmenším by takhle přišla o řidičák,jen při běžnné kontrole,natož pak co semůže stát při nehodě!!!!!!!!
Je zakázané přepravovat děti bez autosedaček a asi ne bezdůvodně!!!!!
Za jízdu bez sedačky jsou 2 body a bloková pokuta až 2 tisíce korun.