Rostlinná mléka - rada

2526
8.6.16 08:59

Rostlinná mléka-rada

Ahojky..,je tu někdo, kdo si vyrábí doma rostlinná mléka? Pokud ano, chtěla bych se zeptat, jestli nějak využíváte po „výrobě“ sojového ze soji to co zbyde. Přijde mi škoda to vyhodit.
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
8.6.16 09:01

Rozvařit tu sečku, osmahnout cibulku, udělat jíšku, papriku, smetanu + tu soju a udělat sojovou omáčku na smetaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
8.6.16 09:54

@Tiger-lily Díky…,ale potřebovala bych něco nemléčného, čili i bez smetany. Nešlo by to to co zbyde třeba usušit a mít něco jako sojovou mouku nebo právě tímhle zahušťovat? Mám hodně výkonný mixér a to co zbyde po přecezení (dělám to přes plenu) je úplně hladká hmota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.6.16 17:27
@klafina123 píše:
@Tiger-lily Díky…,ale potřebovala bych něco nemléčného, čili i bez smetany. Nešlo by to to co zbyde třeba usušit a mít něco jako sojovou mouku nebo právě tímhle zahušťovat? Mám hodně výkonný mixér a to co zbyde po přecezení (dělám to přes plenu) je úplně hladká hmota.
:nevim: možná šlo. tak dělám mandlovou mouku, sojovou jsem nezkoušela, ale ta mandlová je na pečení super
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.7.16 10:02

@klafina123 ahoj, jak děláš sojové mléko? Já jsem zatím začátečník a zkoušela jsem kokosové (to je výborné) a dnes konopné (to je chuťově dobré, ale teda „vůně“ jak ponožky.. :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
23.7.16 21:53

@NoFear ahoj..dám do mísy s vodou a přes noc nechám do rána. Pak sliju tekutinu a přidám novou, přibližně litr…dělám od oka…a rozmixuju a přecedím přes plenu. Scezené dám do hrnce a vařím ho asi čtvrt hoďky. Pak nechat vychladnout, dát do sklenic-mám skleněné od mléka kravského- a do lednice.
Pak ještě děláme poměrně často makové. To se nevaří. Mák přes noc namočit (jedno, jestli mletý nebo ne),rozmixovat, přecedit a hotovo. Dochutit každý podle svého. Čím méně vody dáš, tím je to pak hustotou jako smetana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.7.16 22:17

@klafina123 super! Díky moc! O makovém jsem taky přemýšlela. Jaký dáváš cca poměr surovin? Já zhruba 1:10..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
23.7.16 22:22

@NoFear Od oka…aby voda byla přiměřeně trochu nad to, co zrovna namáčím a pak případně doleju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová