Rostlinné mléko pro kojence

27
5.6.13 16:05

Rostlinné mléko pro kojence

Mám alergii na kravskou bílkovinu a laktózu. Plně kojím, ale večer se malý dožaduje příkrmu. Dávali jsme nutrilon hypoalergenní, ale jeho základem je stejně laktóza a mléč. bílkovina jinak naštěpená, takže bych chtěla dávat rostlinné. Objevili jsme super rýžové, ale je tam trochu mořské soli, výrobce uvádí že od ukončeného 4 měsíce se může, že obsah soli je velmi malý. tak nevím. Můžu dát mandlové? Když jsem to zkoušela probrat s lékařkou, je zastáncem klasického umělého mléka, že když jsem alergická já, nemusí být malý…Mám se dožádat vyšetření? ale stejně se mu ta alergie můžr teprve rozvinout, tomu chci předejít…ptala jsem se na kaši tu bych mu prý už mohla dát, malému je 5 měsíců. Máte prosím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
5.6.13 16:22

Také mám alergii na KB. do roka jsem jen kojila a nedávala víceméně mléčné výrobky. pak jsem začala dávat mléko kozí a ovčí.
mandlové mléko bych tak malému dítěti nedala. rýžové bych zkusila. každá potravina obsahuje větší či menší množství soli, rýže je potraviny s jejím nejnižším obsahem takže pokud tam není vysloveně přidávaná sůl tak bych zkusila, ale nepočítala bych s tím, že dítě nějak významně zasytí. nemá takovou kalorickou hodnotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.6.13 16:41

@paola white bohužel ta sůl je tam přidaná :( a přijde nám že to UM vyžaduje právě kvůli tomu zasycení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.6.13 16:47

Ale tak tvoje doktorka má pravdu, pokud máš alergii ty, dítě ji mít nemusí a nejspíš ani nemá, když nemá po UM problémy :nevim: Nevím jak máš atré dítě, ale není zbytečné experimentovat, když mu UM nedělá potíže? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.6.13 16:50

@alesea tak nad přidanou solí už bych váhala. můžeš zkusit udělat jáhlovou kaši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
5.6.13 17:27

@alesea a zkusit přes den odsát na večerní dokrm - a dokrmit stříkačkou u prsu, aby si přisál ještě z prsu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
5.6.13 17:34

Z umělých mlék existuje nutrilon soya, ale soja je taky hodně velký alergen. Naše malá alergii má, HA nemůže ani náhodou, je na Nutrilonu allergy digestive care, popř. vám lékař může napsat neocate, pokud by se alergie opravdu prokázala. Kojila jsem půl roku při bezmléčné a bezvaječné dietě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová