Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, jdu si pro radu. Za nedlouho budeme přecházet z vajíčka na klasickou autosedacku. Bohužel jsme zjistili, že v autě nemáme isofix, takže shanime bezpečnou autosedacku bez isofixu a nejlepší aby byla rotační. Máte někdo? Děkuji za odpověď
@Jana84667 No, na tohle se myslim stačí zamyslet - jak by asi mohlo rotovat neco, co musi byt bezpecne pripoutane 3 bodovym pasem? Takze se nejdříve rozhodni, zde chces protismernou nebo po směru a pak se da vybirat. Obecne jsou dobre romer, besafe, cybex.
Koukala jsem našla jsem autosedačky na pás, co jdou připoutat buď po nebo proti směru, ty které mají otočnou základnu jsou příliš těžké s vysoko položeným těžištěm aby držely jen na pásu.
Na isofix a rotační nenajdeš. Zkus prosím kouknout po protisměrné sedačce, je bezpečnější. Ano stojí více, nemá na sobě obrázky, je těžká, nekoupíš ji v globus atd… Zkus centrum autosedaček. Přijedeš tam autem, vyzkoušíš v autě, dítěti jak pasuje. Na rozhodování jakou doporučit je málo informací. Váha a věk dítěte, typ auta, finanční možnosti.
joie stojí od 4500, axid třeba od 8000, klippan 9000… : ![]()
Máme objednanou Joie Stages Isofix ale je i bez isofixu Joie Stages. Je do 25kg a je obousměrná. Nám byla v babyplace doporučena. Jen je nejlepší přijet autem. Máme dva auta (oba jsou na isofix) ale v mým autě jsou kratší pásy.. takže bych autosedačku v protisměru na pásy nezapla.. ale vajíčko zapnu. Takže nejlépe přijet autem a rovnou si to vyzkoušet.
Rotační bez isofixu nejsou, ale obousměrné na pásy ano, třeba klippan triofix má základnu a autosedačku můžeš mít protisměru do 18kg, pak ji otočíš posměru, joie má taky pár takových autosedaček nebo i romer je minimálně 1.
Jak tu radí @Jambik jela bych do Centra autosedaček, tam umí poradit (radí i přes FB) podle auta a podle dítěte (výška, váha, stáří).
Nebo se v některých autech dá ten isofix dodatečně přidat, pokud bys trvala na otočné (já mám pro syna romer dualfix m i size otočnou)
Nevím, co si představit pod rotační sedačkou. My máme Maxi cosi Opal, pokud má být sedačka proti směru jízdy, nebo po směru jízdy, musí se jinak připoutat. Jako negativum je těžká váha a poutání samotné sedačky je trochu složitější, než jsem viděla u jiných. Ale pokud sedačku nebudete každou chvíli přehazovat do jiných aut, tak je to fajn.