Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, rotaviry jsou pěkné svinstvo. Můj starší syn je pochytil někde ve školce, byli jsme 4 dny v nemocnici, zvracel, vysoká teplota, průjem, omdlel. Mladší syn ( 1,5 roku) je od něj dostal přesně po týdnu. Ale nezvrací- resp. zvracel od neděle dvakrát- ale má průjem a trpí dost nechutenstvím, avšak vždycky se mi podaří do něj většinou z rána dostat flašku čaje. Poraďte tipy, jak nutíte děti pít, sníst nějakou pilulku atd… A jak dlouho u rotavirů trvá průjem?
Akorát laktobacily na průjem zkus jinak neporadím já s oběma v nemocnici byla starší na jiúce a byl na tom dost zle maldší jen blil a průjmoval byl jen kojený …
U nás zabírali piškoty na lžičce s čajem. Čaj jsem sladila glukopurem.
JJ, Kulíšek je na to dobrý. ALe já jinak dostávala do malé tekutiny stříkačkou, to ještě celkem pusinu otevřela a já ji to tam vstříkla. Jinak jsem byla bez šance. Trvalo to u nás asi 5 dní a to jíst nic nechtěla a pít taky ne, takže takhle jsem do ní aspoň trošku tekutin dostala ![]()
svinstvo to je to mi povidej
,u nas tez byla super strikacka, ale nakonec jsem s malou taky zkoncila ve spitale, pote co byla dva dny apaticka a v kuse jen zvracela a srandila, nastesti kapacky nebyli potreba.
ale manzel to chytil od maly a to byl mazec. prisla jsem si jako osetrovatelka na LDN-ce ![]()
Ja jsem dvojcatum davala Kuliska, redila jsem jim piti co jim chutna, takze jablecny dzus a mrkvovou stavu, oboji kupovane v lahvickach, HIPP ORS, ale ten moc nechteli.. doktorka hlavne rikala podle navodu toho Kuliska, vzdycky, kdyz je prujem.. protoze jsou strasne mlickovy, tak jsem kluka dal kojila a holcice jsme koupili bezlaktozove mleko.. ona bez nej hrozne rvala, u nas to melo lehky prubeh.. kazdy to ma jinak..
A ten Kulíšek- je to ta slaná voda? Páč to mi moc nechce- koupili jsme v lékárně Vodníček a přijde mi, že je to to samé… A nevím, jak to do něj dostat.
zkusila jsem všechno, ale po 5 dnech, kdy jsme dávali laktobacilky, a HIPP ORs a čaj to prostě byl děs a jsem ráda, že jsme už od začátku byly kontrolovaný doktorkou a tak nás po týdnu odeslala do nemocnice.....nakonec jsme byli v nemocnici 14 dní a měli jsme původně nějakou bakterii ve střevech (z toho bych ji nedostala ničím a při častých průjmech může být i zánět močových cest - což ji zjistili následně v nemocnici) a tam jsme teprve chytili rotaviry, které mělo celé dětské tehdy ![]()
zkusit tedy vše co napovídají holky, ale jakmile začne být apatické rychle nemocnice......
![]()
zuzikku píše:
A ten Kulíšek- je to ta slaná voda? Páč to mi moc nechce- koupili jsme v lékárně Vodníček a přijde mi, že je to to samé… A nevím, jak to do něj dostat.
My s tím teda bojovali už někdy před rokem, takže si moc nevzpomínám jakou to mělo chuť, ale čistě slanou myslím ne. Myslím, že to bylo trošičku nasládlé, ale přesně už fakt nevím. Měli jsme ten FORTE http://www.docsimon.cz/…cky-10x-6-8g
Jo, tak ten Kulíšek je to samé co Vodníček. Akorát mám problém to do malého dostat.
mě dr. doporučila kulíška nebo WHO (tím zavodňují i v nemocnici) a laktobacílky k tomu. Malý měl dost ošklivý průjem a po dvou dnech se mu to krásně srovnalo a nemuseli sme do špitálu. Měla sem mu to dávat tak, že jednou kojení, jednou místo kojení jen ten roztok.
WHO si dělají lékárny samy, takže dostaneš jen pixličku, u kulíška je v příbalovém letáku návod jak to dávkovat.
Jinak mi dr. poradila, že když to nebude chtít pít, tak to můžu trochu osladit glukopurem. Ale pil to i bez toho, takže krabice glukopuru mi teď jen zavazí ve spíži na horší časy. ![]()
ať se brzo uzdravíte ![]()
Dcera chytila rotaviry a průjem měla docela málo. Jen asi jeden den. Ale hrozně zvracela - každou půl hodinu. Takže do ruhého dne byla dehydrovaná, protože v sobě neudržela ani čaj. Doktora nám doporučila hodně studený černý čal oslazený glukopurem. Ale stejně jsme zkončily na kapačkách v nemocnici.
Ahoj, tak hlásím zlepšení- po třech dnech. druhý byl teda hodně kritický, ale snad jsme se teda nemocnici vyhli. Včera už malý zvalil hrnec vývaru a začal sám pít- vrátila se mu chuť k jídlu a pití a dneska dokonce snědl jeden knedlík s omáčkou a mrkví. Takže super, snad mu to brzy zhoustne
a Kulíška jsem prostě do něj nedostala, ale dostala jsem do něj už tři prášky na průjem. Bože můj, rotaviry už nikdy nechci zažít. Nevíte, jestli se to třeba může vrátit? Někdy? Za rok? Za dva? Nebo když jsou ty viry v těle tak dlouho, tak ještě se můžou nějak vyvrbit?
verububu píše:
Vrátit se můžou, ale čí větší, tím lepší to zvládají. Doktor mi ani očkování nedoporučil. Super, že je vám líp
to byhc enřekla že čím větší tím líp to zvládají spíš naopak ![]()