Rotaviry - jak zavodnit, tipy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
21.2.12 13:51

Jo, tak ten Kulíšek je to samé co Vodníček. Akorát mám problém to do malého dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
21.2.12 23:23

mě dr. doporučila kulíška nebo WHO (tím zavodňují i v nemocnici) a laktobacílky k tomu. Malý měl dost ošklivý průjem a po dvou dnech se mu to krásně srovnalo a nemuseli sme do špitálu. Měla sem mu to dávat tak, že jednou kojení, jednou místo kojení jen ten roztok.

WHO si dělají lékárny samy, takže dostaneš jen pixličku, u kulíška je v příbalovém letáku návod jak to dávkovat.
Jinak mi dr. poradila, že když to nebude chtít pít, tak to můžu trochu osladit glukopurem. Ale pil to i bez toho, takže krabice glukopuru mi teď jen zavazí ve spíži na horší časy. ;)
ať se brzo uzdravíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
22.2.12 07:37

Dcera chytila rotaviry a průjem měla docela málo. Jen asi jeden den. Ale hrozně zvracela - každou půl hodinu. Takže do ruhého dne byla dehydrovaná, protože v sobě neudržela ani čaj. Doktora nám doporučila hodně studený černý čal oslazený glukopurem. Ale stejně jsme zkončily na kapačkách v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
22.2.12 10:22

Ahoj, tak hlásím zlepšení- po třech dnech. druhý byl teda hodně kritický, ale snad jsme se teda nemocnici vyhli. Včera už malý zvalil hrnec vývaru a začal sám pít- vrátila se mu chuť k jídlu a pití a dneska dokonce snědl jeden knedlík s omáčkou a mrkví. Takže super, snad mu to brzy zhoustne :P a Kulíška jsem prostě do něj nedostala, ale dostala jsem do něj už tři prášky na průjem. Bože můj, rotaviry už nikdy nechci zažít. Nevíte, jestli se to třeba může vrátit? Někdy? Za rok? Za dva? Nebo když jsou ty viry v těle tak dlouho, tak ještě se můžou nějak vyvrbit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
22.2.12 15:48
verububu píše:
Vrátit se můžou, ale čí větší, tím lepší to zvládají. Doktor mi ani očkování nedoporučil. Super, že je vám líp :kytka:

to byhc enřekla že čím větší tím líp to zvládají spíš naopak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
22.2.12 16:43
verububu píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
Vrátit se můžou, ale čí větší, tím lepší to zvládají. Doktor mi ani očkování nedoporučil. Super, že je vám líp :kytka:
to byhc enřekla že čím větší tím líp to zvládají spíš naopak :nevim:
U nás to tak aspoň bylo :nevim: , ale nestraš 8o

u nás to bylo naopak :nevim: nejlíp to odnesl kojenec starší školkový dost špatně:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
22.2.12 16:58
verububu píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
u nás to bylo naopak :nevim: nejlíp to odnesl kojenec starší školkový dost špatně:(
Tak u nás přesně naopak, ale H.už vlastně nebyl kojenec :think: Ale hodně pije, takže dehydratace byla hned :zed: Raději nevzpomínat ;)

Sebík taky hodně pil a během pár hodin byl jak mrtvolka…byla to hrůza jen ležel na jipce nepíchnutej na kanylu…o sobě ani nevěděl…síla tohle žu nechci zažít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
23.2.12 10:25
Crystal87 píše:
verububu píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
Tak u nás přesně naopak, ale H.už vlastně nebyl kojenec :think: Ale hodně pije, takže dehydratace byla hned :zed: Raději nevzpomínat ;)
Sebík taky hodně pil a během pár hodin byl jak mrtvolka…byla to hrůza jen ležel na jipce nepíchnutej na kanylu…o sobě ani nevěděl…síla tohle žu nechci zažít

Jé Crystal :)Ahooj…tady Motýlek…jestli si pamatuješ :) Moc gratuluji k dalšímu těhulkování :) Já porodila v prosinci a už bych chtěla dalšího prďolku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.2.12 10:55

Holky, jak to myslíte, že člověk když pije tak je dehydrovaný? Já myslela že právě naopak… NE?? Už to chytil můj muž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
23.2.12 12:10
hvězdička25 píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
Crystal87 píše:
verububu píše:
Sebík taky hodně pil a během pár hodin byl jak mrtvolka…byla to hrůza jen ležel na jipce nepíchnutej na kanylu…o sobě ani nevěděl…síla tohle žu nechci zažít
Jé Crystal :)Ahooj…tady Motýlek…jestli si pamatuješ :) Moc gratuluji k dalšímu těhulkování :) Já porodila v prosinci a už bych chtěla dalšího prďolku :)

jéé ahojky jistě ža pamtuju:)))chceš alšího jo?u nás je tohle třetí neplánované a dává mi to docela zabrat:)) a tka jdi do dalšího když chceš:))to tea obdivuju tkahle brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.2.12 13:52

U nás na to pití ještě pomáhalo dávat to z dávkovače na nurofen, pak ta stříkačka…ale stejně pila žalostně málo a skončili jsme v nemocnici :( Už bych to zažít nechtěla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
28.2.12 12:58
verububu píše:
zuzikku píše:
Holky, jak to myslíte, že člověk když pije tak je dehydrovaný? Já myslela že právě naopak… NE?? Už to chytil můj muž…
Neee, Honzík jak byl zvyklý hodně pít, tak útok rotavirů zvládl daleko hůř a rychleji byl dehydrovaný. Starší naopak pije hrozně málo, tak to nebyl pro organismus takový šok a zvládnul to.
Většinou to schytá celá rodina :think: V nemocnici jsem nezvlǎdala fungovat, jak mi bylo špatně :poblion: Ale když musíš, tak musíš

No asi na tom něco bude. Dcera taky pije dost málo a díky tomu to ještě tenkrát nesla dost statečně a i ty trošky tekutin jí stačily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.12.12 22:28

Mám na Vás soukromý dotaz a protože jsem se právě zaregistroval, musím se zúčatsnit diskuze abych vás mohl kontaktovat

nováčci bez příspěvků v diskusi nebo komentářů nemohou zasílat ostatním soukromé zprávy (chráníme naše uživatele proti spamu), zapojte se s ostatními uživateli do diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí