Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řeším teď úplně to samé. Byli jsme předevčírem u doktorky, dala nám preventivně léky na roupy. Dostal jeden prášek včera a večer si stěžoval víc než kdy před tím, dokonce i v noci a pak i po ránu, tak jsem si říkala, že to bude po tom prášku. Přes den dobrý. No a dnešní podvečer a usínání a bolesti bříška vč. zřejmě refluxu byly horší ještě než včera. Takže my zítra pomažeme znovu k doktorce.
Je to celkem jednoduché- nech ho vykakat na nočník a prozkoumej to
Měli jsme to stejné, doktorka zkontrolovala břicho, nic nenašla, tak mi to poradila. Doma jsem v nočníku v hovínkách našla jednu bílou tečku vedle druhé, nejde to opravdu přehlídnout. Takže jsme dostali tablety Vermoxu-dcera i ja s manželem a byl klid.
@Lella Náš mrňous má hovínka v pořádku a léky na roupy jsme dostali s tím, že když ho bude bříško bolet i po přeléčení, máme přijít na další vyšetření. Po dnešní noci tam dojdeme hned zítra…
Mohli dceru takhle bolelo břicho asi pul roku než jsem náhodně přišla na to ze ma roupi. Prohlidni mu Bobka az se vykadi a uvidis. U nás pak stačil jeden prášek a bylo po bolestech.
Tak dnes jsem mu toho bobka proštourala, ale nic jsem nenašla, až na jedni bílou čárka a to mohlo být ze seminkového chleba jsem už fakt bezradná, ještě jsem uvažovala, že to může být psychického původu, začala jsem nedávno chodit do práce, tak to možná hůře nese i když to teda nedává znát ![]()
@LadyLada tak jak jste dopadli u nás to zabralo v pondělí dostal prášek a je klid nic ho nebolí ![]()
@Maggie_ píše:
prodává se sirup Pyrvinum.
dcera dostala Vermox, jen nevím zda je to jen na předpis
@Anonymní píše:
Taky se tak cítím děti je měli, ale byli zaléčeny já mám teď taky problémy jen si nevím rady už jsem si nasadila volně dostupný kapsle Vermophyt, ale nevím jak poznám, že jsem zaléčená a hlavně jestli ty potvůrky nezalézaj i jinam a kdyby ano jak se jich zbavím tam. Jsem z toho tolik nešťastná hygienu dodržuji všichni mě obviňují, že to mají děti od psa o mě prozatím nikdo nic nevíopravdu bych se raději nevyděla
Zalézt mohou v podstatě kamkoliv, kam „docupitají“, ale nepřežijí tam, v pochvě je na ně moc kyselé PH, potřebují svoje, proto po prozkoumání terénu se buď vrátí na původní stanoviště, nebo pochcípají jinde, ale na to bych moc nesázela. Dcera měla roupa 2× a prvně se ji to při prohlídce na pohotovosti( pro bolesti akutně se projevené až večer )vyrojilo právě z pochvy, no málem mě odváželi, až jsem odskočila asi o metr dozadu
. Tehdy mi doktorka řekla, že tam se jim stejně nebude líbit a přelezou zase zpátky.
Ahoj, před cca hodinou jsem zjistila, že má dcera (3 roky) má poprvé roupy. 3. noc si stěžovala na bolest zadečku(jen v noci), kterou jsme nejprve přikládali zácpě, poté, že se ji prostě nechce spát. No a dnes byly potvory konečně v nočníku vidět po podání glycerinového čípku. Zadeček jsme umyli, namazali, konečně v klidu spí. Ale protože to řeším poprvé, chci se zeptat:
1. existuje něco bez předpisu(má smysl ráno naklusat do lékárny)?
2. Pokud ne, dají mi předpis i na dětské pohotovosti? Popř. musí tam dcera se mnou? Byla bych nerada, kdyby tam chytla nějaký bacil..
3. Pokud by dcera musela jet se mnou, může nás tam odvézt manžel, který je v PN? Já nemám řidičák a jsem ve 23.tt.
4. Dát dceru v pondělí do školky?
Já vím, že to jsou asi hloupé otázky, ale řeším to poprvé a nechci, aby se mi další noc budila s pláčem. A třeba se jednou vyspíme po dlouhé době všichni - dcera, já i manžel.
Všem děkuji za odpovědi.
Bez predpisu se nic neprodava, podle me ti to predepisi i na pohotovosti, malou bych nechala s manzelem v aute a pokud by ji chteli videt zavolala bych mu at ji privede a pokud by prisla kontrola tak si zpetne nechas vystavit na pohotovosti, ze Vas vezl k lekari. Do skolky bych ji prvni dny nepoustela, aby to neroznasela dal
@elinka90 - děkuji, asi nejdřív zkusím na tu pohotovost zavolat a budu se modlit, ať natrefím na někoho příjemného ![]()
@Králičice hlavne si to nech predepsat i pro tebe a manzela.
@Pomka - no na to jsem se ptala už v telefonu, prý to mám řešit s praktickým svým ![]()
@Králičice mohli ti ušetřit cestu
zmiň se tedy o těhotenství, ale neměl by to být problém (myslím užití Vermoxu). Mně to aspoň řekl tenkrát gyndař, když jsem se ho na to preventivně ptala, co v takovém případě…