Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, má prosím někdo zkušenost, co na roupy u sedmiměsíčního kojence? Chytil je od starší sestry. U pediatra jsme byli a prý pro tak malého nic není. Dříve podávaný Wermox již není na trhu. Děkuji za všechny reakce
Mám 16ti měsíčního. Všichni jsme dostali vermox. Je to týden zpátky. Malý dostal půlku do jogurtu.
Pediatra nic, jen že je dítě malé a ať ho klidně trápí roupy, dokud nevyroste?
Já teda netuším, jaká je aktuálně situace na trhu, ale já jako dítě pila nějaký červený sirup. Nemyslela doktorka tohle, že už se nevyrábí?
No kazdopadne vas dr nemuze nechat jen tak byt, protoze roupy nejsou jen o tom, ze bude mit strasny svedeni atd, ale ze muze dostat diky temto parazitum zanety strev atd. K tomu bych se nedokazala divat na to, jak chudackovi vypadavaji do plinky. Opravdu jsem neslysela, ze by vermox vypadl z nabidky a pokud ano, musi byt k tomu jina alternativa. Nejde nechat zaparazitivany lidi/deti bez prostredku. Pises, ze to dostal od sourozence, ten je zaleceny?
Doporucuji okamzite zavolat na pohotovost, pripravi ti recept, zajedes tam a vyzvednes si ho. Jeste dnes! Nevidim duvod, aby obe deti dalsi noc trpely pri kladeni vajicek. Predstav si samu sebe, ze neco takoveho v tobe je, leze ti to ven a trapi te to, logicky to samo asi neumre. Jeste je v lekarne pripravek tento, volne prodejny, ale vermox je vermox
@Šárka1973 dobrý den, mohu se zeptat, jak jste to nakonec vyřešili? Mám u syna (7m) podezření na roupy.
Odpovídáš asi na starou diskuzy…Kdyby jsi trošku rozvedla " podezření na roupy " možná někdo odpoví
![]()