Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Holky, je neuvěřitelné, jak někdo dokáže vydělávat i na koronaviru a nestydí se za to.
Téměř identické roušky jsem včera večer ušila dětem. Kdybych neměla děti, sedím a šiju zdarma a rozdávám.
Já se vůbec nedivím, v zemi, kde jsou křesťané v silné menšině, nelze přece čekat roušky za křesťanské peníze ![]()
Já jsem si dnes koupila od studentky 3, chtěla za jednu 40 Kč, dala jsem jí víc, přišlo mi to málo. Ta firma v článku tu cenu ale zdůvodňuje a šíje prý i zadarmo ![]()
@Enmamma Je to hodne. Nevim, jaka by byla cena skutecka, kdyz zapoctes veskery material, mzdy, najem, energie, mozna splatky za sici stroje. Dokazal by to nekdo realne spocitat? Jaky je opravdu zisk (ktery se zdani?).
Je to hodne. Ja chapu, ze material neni zdarma a ti lide nad tim stravi cas. Ale 300,–?
Tak maji dobrej kšef..
My s dcerou teda rousky sijeme zadarmo, nam staci dobry pocit ![]()
@_.Emilyyy Ale tohle je sici dilna, ne charita (a ani ta to nedela zcela zdarma
), je to podnikani se vsemi naklady kolem. Ty sicky za to take chteji mzdu.
@Enmamma No je to děs, roušky by měl šíť od rána do večera ministr zdravotnictví!!!
@Annabela11 píše:
@Enmamma No je to děs, roušky by měl šíť od rána do večera ministr zdravotnictví!!!
Tak ten ma asi ted jinou praci.
Šiju roušky zadarmo. Když si je kamarádka zadarmo nechtěla vzít, tak jsem si řekla 30 Kč a připadala jsem si jako vydřiduch. S další kamarádkou jsem to vyhandlovala za víno (8 roušek). Chápu ty, co chtějí aspoň zaplatit materiál, chápi, že to je dílna, kde se platí provoz a šičky. Ale 300 Kč je podle mě hodně.
@Annabela11 píše:
To je zase vykrik ![]()
Já osobně jsem toho názoru, že pokud někdo má k dispozici více chirurgických roušek, bylo by asi moudřejší je věnovat druhým zdarma, ale u bavlněných a jiných roušek zase rozumím, že někdo chce finanční odměnu, přeci jen si musí koupit materiál a věnovat tomu čas, což ovšem neobhajuje to, chtít skoro 300. Myslím, že 50kč, nebo maximálně k té stovce by bylo normální.
![]()
Tak ušije to za 8 minut. Metr látky šíře 140 cm jde sehnat za 130 Kč, a to beru nějaké vzorované hezké. Metr šnůrky stojí kolik? Nevím…, montérkovka 3 Kč za metr.
Na roušku je třeba čtverec látky o straně 20 cm, tedy z toho metru nahoře lze vyrobit 35 kusů. Náklady na jednu v materiálu budou tedy cca 4 Kč za látku, 6 Kč za šňůrky, nula nula nic za nit… Ať nežeru, tak 11-12 Kč materiál.
Za hodinu jich ušijí 7. Tedy za hodinu má vydělané 2030 Kč za tu cenu 290 Kč. Odečtu-li 77 Kč na materiál, mám 1953 Kč. Z toho dají švadleně kolik???
No je to slušný kšeft.
Já jsem ušila asi deset roušek, jen pro naši rodinu. A jsem úplně vyždímaná, šička ze mě fakt nebude
Ale kdybych to měla prodávat, jako svůj obchodní záměr, tak si taky vezmu své peníze, adekvátně k současnému trhu. Rouška za 200-300 je dnes naprostý standard, proč by ji někdo měl prodávat za míň? Teda pokud to není dobrovolník amatér, ale fakt obchodník?