Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
To ti tu nikdo neřekne, nevíme přece jakou máš vadu. Zuby se nemusí nutně trhat. Dentální hygienu i zubaře si budes řešit dál, to nekončí nasazením rovnátek. Možná bych ve vlastním zájmu předtím zašla, ale ona asi není nějak povinná tě tam posílat. Na druhou stranu, jestli tam chodíš už čtvrt roku, přece víš, že ti ty rovnátka nasadí, jak dlouho bys tam chtěla ještě chodit bez rovnátek..? ![]()
@prejeta_zaba
Nejde vůbec o to, jak dlouho tam chci chodit bez rovnátek..
ptala jsem se na tu péči před, jelikož vim z okolí, ze jejich ortodontisti je tam posílali, minimálně to zmínili
trhani zubu vim, ze není u každého případu. Jinak děkuji za reakci
Ja mam fixni opakovane a nikdy se o dentalni hyg doktorky nezminovaly. mam zuby zdrave, bez kazu, bez kamene. po nasazeni mi vzdy daly jednosvazkovy kartacek a mezizubni kartacky. pouzivam sonicky kartacek a pak mezizubni. dulezite me cistit si zuby kolem zamecku tim jednosvazkovym. ted chodim pravidelne jen na vymenu dratku a je to otazka 5ti minut. ctverky mam vytrhane uz pred prvnim nasazenim v puberte. kdyz je v puse dostatek prostoru tak se zuby netrhaji.
Mě na hygienu nikdo neposílal. Na čtvrté návštěvě mi rovnátka nasadila. Obě patra naráz. Zuby se trhat nemusí záleží na vadě…
A ta lékařka má už po atestaci? A do toho dělá i klasické zubní? Z jakého duvodu nedela pouze ortodoncii? Já pracuji na ortodoncii a standardní postup je 1. Návstěva -konzultace. 2. Návšteva: získání podkladů pro zhotovení léčebného plánu-děláme otisky zubů, foto, rtg- OPG, někdy i CEPH a udelají se analýzy tech rentgenů. Vyrobí se sádrové modely zubů. Na 3. Návštěvě lékař cca 20-30 minut řeší s pacientem navržený plan léčby. Nekdy je více možností (například s extrakcemi, bez extrakcí, operační varianta apod.) Pacient se rozhoduje, zda lécbu podstoupí. 4. Návšteva -lepení fixniho aparatu. Ve většině případů se lepí jen jedna čelist a za nějakou dobu druhá. V ramci měsíců. Dentalní hygiena při ortodontické léčbě se řeší s každým pacientem v den nalepení fixniho rovnátka. Pacient si vyzkouší, jak má čistit a dostavá od nás všechny pomůcky (orto kartáček, klasický kartáček, orto solo kartácek, 2× mezizubní na vyčištění pod drátkem, vosky atd.)
A co se tak zeptat přímo jich? apropo 4 konzultace za tebou, tak co tam vlastně řešíte, když nic nevíš
Ahoj, mám tu někoho, kdo měl rovnátka? Určitě ano. Je mi 20 a nyní jsem se rozhodla dát si fixní rovnátka. Ale něco mi tu trochu nesedí.. Doktorka i sestřička jsou milý, ale už jsem tam byla po čtvrtý a přišlo mi to nějaký moc rychle odbitý.. za týden mám jít na nasazení, (po 4 konzultaci) chodím už 3-4 měsíce.. ale vůbec se třeba nezmínila o trhaní zubů(ne, že bych sama chtěla
) nebo o nějaké dentální hygieně před tím než mi to nasadí.. nebo že mi chce dát obě patra naráz, ze bude rychlejší léčba (většinou to bývá postupně) je to v pořádku? U většiny případu, co vím se tohle před nasazením řeší, minimálně ta dentální hygiena.. na druhou stranu si říkám, že je to zkušená zubařka, že asi ví co dělá.. dělá zubařinu normálně(byla i v Praze), teď k tomu asi 3 roky i ortodoncii.. co si o tom myslíte? Měli jste to někdo takto jako já? Já jen, abych za to nedala xy tisíc a výsledek byl na…