Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hradila jsem si sama výplně, VZP, jsem nyní těhotná. Žádná úleva. Možná, že proplatí nějakou tu levnou bílou dočasnou (ale tu neplatím ani normálně mimo těhotenství), ale fotokompozit je prostě fotokompozit za plnou cenu, který pojišťovna neproplatí, u amalgánu hradí jen materiál a práci si doktor může účtovat (můj to dělá). Nejlepší je se zeptat se přímo u VZP - na telefonu odpoví ihned a rychleji, fundovaněji přímo ke konkrétní situaci, než tady na emiminu.
Ja si v těhotenství plomby hradila, dostala jsem 2 a ani jedna nesla na pojišťovnu. Ale je fakt, ze si nechavam davat kvalitnější, nejake ty obyc docasne stejně za chvíli byly pryč. Taky mam vzp.
Bílé plomby hrazené pojišŤovnou těhotným jsou z materiálu, který je dlouhodobě provizorní, tudíž není trvalý, pojišťovna hradí výplň na jednom zubu jednou za rok, je na lékaři, aby ti vysvětlil co a proč je vhodné, v tomto se nevyplatí trvat na ošetření na pojišťovnu…
Ahoj třeba resil někdo něco podobného. Jak je to u VZP a plomby v těhotenství? Hradí jakékoliv? Zubař mi spravoval zub a dal tam plombu na pojišťovnu. Nicméně mě opět začaly bolet další dva zuby, a obávám se že na pojišťovnu už to nepůjde.
Nemáte někdo zkušenost kolik se jich hradí? A zda jdou ty plomby na jakýkoliv zub? Moc díky.