Rovnátka, velký problém

18
4.5.20 20:53

Rovnátka, velký problém

Dobrý den, obracím se na Vás s obrovskou prosbou, text píšu ještě po výlevu, co uběhl před pár minutami :) :zed:, tak se omlouvám za případné afekty podmíněné mými city :palec:. Víte, jsem v dospívajícím věku, mladá slečna. Nosím rovnátka, již 3,5 roku a nastal problém. Ortodontistka mi dala na výběr, buď příště pomalu sundáme rovnátka či budeme pokračovat v závislosti na tom, že jsem minulou návštěvu odmítla písty s obloukem. Ale to mi neřekla, že pokud opravdu odmítnu, budu muset nosit NAVŽDY (ano, nepřeháním.) rovnátka na noc, až dnes. Pokud nebudu - zpětně se mi zkřiví celé zuby. A pokud bych si vše nechala nandat, prodloužilo by se to o cca 10 měsíců. A poté 4 roky na noc rovnátka. Jsem opravdu zoufalá, víte, hlavní problém v tom je, že by se mi viditelně změnil obličej do opravdu nehezkého tvaru. Teď jsem podle mě docela hezká holka, s kulatým obličejem. Jenže teď najednou by se stal čtvercovým. Já neříkám, že to je zlý tvar, který je nehezký na všech, ale mně by opravdu neslušel a ne, není to nezvykem. Řekl mi to každý, jsem schopná zuby posunout do cca stejného úhlu jako by byly po oblouku a pístech. Ono vzhled není vše, ale 50% ano. Já jsem docela marnivá v tomto ohledu, miluju makeup, vypadat pro sebe hezky, ale teď. Teď už bych nevypadala. Prosím, poraďte. Přikládám foto. Písty jsou opravdu ošklivé, ale to není to hlavní.
MOC VÁM DĚKUJI, já vím, že teď řešíte mnohem těžší věci a záležitosti, jak blbou holku, co si stěžuje nad tímhle, ale prosím, pochopte mě. Přeji vám zdraví, štěstí, úspěchy! :srdce: :srdce:
Edit: zároveň nechci mámě přidělávat do rozpočtu takovou částku (8k), ale nyní mám možnost. Za 5 let už stejná nebude. :,( :,( :,(
A vím, že mi sem tam chybí čárka + se opakují slova, snad odpustíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
4.5.20 21:01

Já bych těch 10 měsíců vydržela. Hezké zuby pak budeš mít napořád. A navíc už do toho rodiče nebo ty investovali spoustu tisíc. 10 měsíců uteče jako voda. Do školy půjdeš až za 4 měsíce a těch dalších 6 snad nějak zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.5.20 21:04

@divine woman děkuji moc za názor, ale především mi jde o ten obličej, na to ostatní, co jste vypsala, samozřejmě, myslím. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
4.5.20 21:05

Tak dobře že se nosí roušky ne? Mě se 10 m zda prd ale možná proto že mi je mnohem víc a čas utíká rychleji. Chápu tě. Ale až to budeš mít za sebou oddechneš si a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
4.5.20 21:06

A myslím si že tak moc ti to obličej nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.5.20 21:10

@Leviatan děkuji moc :srdce:. Jste hodná, že reagujete :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
4.5.20 21:11

Ahoj nebraň se…čelist ti to trochu posune ale rozhodně ne nějak výrazně..:-) Ale nosit píst 10 mněsíců mě příjde fakt dlouho…většinou se nosí fakt tak 3 měsíce příjde mi to dlouhé…Každopádně zvykneš si a rychle to uteče…Rovnátka na noc nejsou žádná tragédie. J mi 33 a na noc nosím rovnátka už tři roky…není to nic co by se nedalo zvládnout…a ještě je nějaký rok nosit na noc budu. nevadí mi to chci mít zuby stále stejně pěkné jako po narovnání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
4.5.20 21:14
@Magnole píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s obrovskou prosbou, text píšu ještě po výlevu, co uběhl před pár minutami :) :zed:, tak se omlouvám za případné afekty podmíněné mými city :palec:. Víte, jsem v dospívajícím věku, mladá slečna. Nosím rovnátka, již 3,5 roku a nastal problém. Ortodontistka mi dala na výběr, buď příště pomalu sundáme rovnátka či budeme pokračovat v závislosti na tom, že jsem minulou návštěvu odmítla písty s obloukem. Ale to mi neřekla, že pokud opravdu odmítnu, budu muset nosit NAVŽDY (ano, nepřeháním.) rovnátka na noc, až dnes. Pokud nebudu - zpětně se mi zkřiví celé zuby. A pokud bych si vše nechala nandat, prodloužilo by se to o cca 10 měsíců. A poté 4 roky na noc rovnátka. Jsem opravdu zoufalá, víte, hlavní problém v tom je, že by se mi viditelně změnil obličej do opravdu nehezkého tvaru. Teď jsem podle mě docela hezká holka, s kulatým obličejem. Jenže teď najednou by se stal čtvercovým. Já neříkám, že to je zlý tvar, který je nehezký na všech, ale mně by opravdu neslušel a ne, není to nezvykem. Řekl mi to každý, jsem schopná zuby posunout do cca stejného úhlu jako by byly po oblouku a pístech. Ono vzhled není vše, ale 50% ano. Já jsem docela marnivá v tomto ohledu, miluju makeup, vypadat pro sebe hezky, ale teď. Teď už bych nevypadala. Prosím, poraďte. Přikládám foto. Písty jsou opravdu ošklivé, ale to není to hlavní.
MOC VÁM DĚKUJI, já vím, že teď řešíte mnohem těžší věci a záležitosti, jak blbou holku, co si stěžuje nad tímhle, ale prosím, pochopte mě. Přeji vám zdraví, štěstí, úspěchy! :srdce: :srdce:
Edit: zároveň nechci mámě přidělávat do rozpočtu takovou částku (8k), ale nyní mám možnost. Za 5 let už stejná nebude. :,( :,( :,(
A vím, že mi sem tam chybí čárka + se opakují slova, snad odpustíte.

dám ti tu jeden hloupej přiklad. Skoro ve 40 jsem rovnátka nosil a chodil na bělení zubů. A vím, že čelist se tím dá změnit jakkoliv… Zase nemusíš mít panickou hruzu, že tě to všechno změní…přemýšlel jsem stejně jako ty, ale lidský faktory rozhodly o všem. Tak se prosím ničeho neboj a hlavně věř ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.5.20 21:15

@Ufinka87 dobrý den, snad nevadí, že znovu zdravím. Doktorka říkala na cca 6 měsíců, jenže její čekací doba je dlouhá, něco se zkazí a hned je 10 měsíců, možná jsem trošku přestřelila, ale s těmi 8 je nutno počítat. Děkuji moc za názor! :srdce: hodně zdaru s rovnátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.5.20 21:16
@ontario7 píše:
dám ti tu jeden hloupej přiklad. Skoro ve 40 jsem rovnátka nosil a chodil na bělení zubů. A vím, že čelist se tím dá změnit jakkoliv… Zase nemusíš mít panickou hruzu, že tě to všechno změní…přemýšlel jsem stejně jako ty, ale lidský faktory rozhodly o všem. Tak se prosím ničeho neboj a hlavně věř ostatním.

Děkuji mnohokrát, vážím si toho ani nevíte jak. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
4.5.20 21:23
@Magnole píše:
Děkuji mnohokrát, vážím si toho ani nevíte jak. :srdce:

to je v pořádku ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
4.5.20 21:23

@Magnole Já myslím že ten píst tam není pro nic za nic..bez pístu budete mít předkus nebo něco takového…mě se rovnátky obličej zpravil..sice jen lehce ale zpravil. Možná máte představu jak strašě to bude vypadat..otázka je o kolik se to musí celé posunout. pochybuju že to bude v řádu cm..myslím spíš že to ani nepozáte na tvaru obličeje. toho bych se fakt nebála…spíš je to pruda ty písty…Jinak rovnátka vyndavací jsem jednu dobu po sundání fixních nosila skoro rok v kuse pouze mimo jídlo a sport. a musím říct že pohoda…ted je mám jen na noc a ještě je nějakou dobu mít budu a nevadí mi to a nedělá mi to problémy. ani s nima nešišlám atd…Rychle si na ně zvyknete. hlavně ty vyndávací nešidit nebo se ty zuby fakt rozjedou zpět…já chci mít zuby hezké a vy jistě taky a proto bych to nepodceňovala..Mimo vyndavacích rovnátek někteří lepí zezadu drátek na zuby a ten je tam napořád aby se zuby nerozjely..ale já se znám mě by tam určitě vadil nechtěla bych ho…Drzím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
4.5.20 21:25

Nemůžu ti poradit odborně, nicméně moje zkušenost: kdysi mi ortodontistka navrhla docela drastické řešení, co se mi nezdálo. Nedalo mi to a šla jsem jinam, a doteď jsem za to ráda. Pokud se ti návrhy tvé ortodontistky úplně nezdají, jdi jinam. Buď ti to potvrdí a budeš vědět, jak na tom jsi, nebo ti, stejně jako mně, nabídnou úplně jiné a mnohem lepší řešení.

• Citovat
  • Upravit
18
4.5.20 21:26
@Ufinka87 píše:
@Magnole Já myslím že ten píst tam není pro nic za nic..bez pístu budete mít předkus nebo něco takového…mě se rovnátky obličej zpravil..sice jen lehce ale zpravil. Možná máte představu jak strašě to bude vypadat..otázka je o kolik se to musí celé posunout. pochybuju že to bude v řádu cm..myslím spíš že to ani nepozáte na tvaru obličeje. toho bych se fakt nebála…spíš je to pruda ty písty…Jinak rovnátka vyndavací jsem jednu dobu po sundání fixních nosila skoro rok v kuse pouze mimo jídlo a sport. a musím říct že pohoda…ted je mám jen na noc a ještě je nějakou dobu mít budu a nevadí mi to a nedělá mi to problémy. ani s nima nešišlám atd…Rychle si na ně zvyknete. hlavně ty vyndávací nešidit nebo se ty zuby fakt rozjedou zpět…já chci mít zuby hezké a vy jistě taky a proto bych to nepodceňovala..Mimo vyndavacích rovnátek někteří lepí zezadu drátek na zuby a ten je tam napořád aby se zuby nerozjely..ale já se znám mě by tam určitě vadil nechtěla bych ho…Drzím palce

Děkuji, ano, je to kvůli předkusu. Neumím porovnat v mm či cm, ale doktorka říkala, že je opravdu velký. :) Moc děkuji! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.5.20 21:27

@Ufinka87 jen dodám, že drátek se lepí, ale na spodní zuby. Já ho měla a po týdnu člověk ani neví, že ho má, je cítit jen malinko mezi jednotlivými zuby. Jinak je zub úplně hladký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.