Rozbitá myčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
z myčky vytéká voda
Ahoj, mám ted puštěnou myčku a už 2× během hodiny z ní ze spodku vytekla voda
Nikdy předtím se nám to nestalo, tak nevím, čím to může být
Máte s tím někdo zkušenost? Napadlo mě, jestli se neucpal třeba filtr, až mi to dojede, tak ho zkusím pročistit.
Příspěvek upraven 01.09.12 v 17:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE píše:
Ahoj, mám ted puštěnou myčku a už 2× během hodiny z ní ze spodku vytekla nějaká vodaNikdy předtím se nám to nestalo, tak nevím, čím to může být
Máte z tím někdo zkušenost? Napadlo mě, jestli se neucpal třeba filtr, až mi to dojedete, tak ho zkusím pročistit.
Navrhuji vypnout přítok vody do myčky a volat servis, který opravuje tvou značku myček. Sama to nevyřešíš - pokud nejsi ty nebo manžel oprávář. Příčin může být víc - něco prasklého, proděravěrého a tak. Signalizuje ti myčka na displeji nějaký kód poruchy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Afrodité Ne, nic mi tam nesvítilo a normálně myje dál a voda taky odtéká, až na ty 2 louže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby byl ucpaný filtr, voda, by podle mne, zůstávala v té vaničce vevnitř
ale může to být ucpané v potrubi třebas… to by znamenalo šáhnout do rour za myčkou -pokud nemáte myčku vestavnou, tak to by snad šikovný manžel zvládnul okouknout. to je jako pročištovat odpad pod umyvadlem nebo vanou.
zkus nějak vypozorovat, odkud ta voda přesně kape. nám občas nějak uteče škvirou u dviřek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v myčce žádná voda nezůstala. Napadlo mě, jestli třeba není špatné těsnění u dvířek, občas se mi odlepovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co dělat s rozbitou myčkou, když teď nechci kupovat novou?
Ahoj. Máme myčku Whirlpool, je celkem stará, počítám tak 15-20 let (byla už v bytě, kam jsme se před 7 lety přestěhovali), nemá žádný displej, takže žádnou konkrétní poruchu nehlásí. Už měla skoro domyto (nádobí je čisté a časově jsem čekala, že bude končit) a najednou přestala fungovat a já si všimla, že na zemi před myčkou je kaluž (nic velkého, sousedi pod námi mají sucho). V myčce je voda, tu jsem už dostala pryč, ale pod filtrem samozřejmě něco zůstalo. Teď mi jde o to, co mám dělat, aby nám to tu nesmrdělo. Už delší dobu počítám s tím, že budem muset koupit novou, ale teď si to nemůžem dovolit (čeká mě minimálně půlrok doma bez příjmu, do práce budu moct nastoupit nejdřív za rok). Jsem smířená s tím, že budu rok bez myčky, ale nechci, aby celou tu dobu na dně stála voda. Volat opraváře se mi taky moc nechce, jen za cestu a hodinu práce bude chtít litr. Myčka je vestavěná, takže dostat ji pryč sama (s manželem) si netroufám. Filtr jsem kontrolovala, něco tam bylo, ale nemyslím si, že by to byla jediná příčina. K hadici se nedostanu, asi bych musela myčku vyndat z vestavby nebo rozebrat linku. Dostanu se akorát k ventilu u přívodu vody. Ani netuším, kam vede odpad (předpokládám, že někam ke dřezu, ale vidět to není).
Jsme sice celkem technický typ, ale myčkám fakt nerozumím. Prosím, poraďte.
Co radíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vyndat vestavěnou myčku není nic těžkého, taky jsme první měli vestavěnou. Je jen zašoupnutá. Nejdříve sundat sokl, pak lehce povyšoupnout ven, a odpojit od všech přívodů.
Nám to dělal opravář.
Jinak nevím, jak máte dřevěný dekl přes dvířka, ten je normálně přišroubovaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dík. Jsem si s tím trochu pohrála, zjistila, že pod filtrem to dost zanesené bylo, tak jsem to vyčistila a zkusila pustit znovu (jen oplachování, abych věděla, jestli voda z myčky odteče). A vyhodilo mi to pojistky, takže to radši nechám být a zítra volám opraváře
.
Koukala jsem na tu vestavbu, jestli bych to nezvládla vyndat, a fakt nevím, kde začít. Ona je celá kuchyň tak blbě udělaná, že jse nepřišla třeba ani na to, kam je zapojená lednice, takže když ji odmrazuju, musím vypínat celý okruh v pojistkách (lednice nemá jiný vypínač než zástrčku do zásuvky
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac,víš co, pokud zavoláš opraváře, on ti jí ochotně vyndá, ev. odpojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky prosim o radu. Mame asi 10let starou mycku AEG a prestala se posouvat do programu kartace-myti, jakmile by tam mela najet, zacne blikat a pipat jako na konec myti ale program je seknuty a neposouva se, ani neodpousti vodu pryc.. zvuk je docela divny, prijde mi to na cerpadlo ale nejsem technik.. nevite co by mohla byt pricina a kolik mne muze stat servis na tak starou mycku??
Dekuji za tipy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si zavolej na servis co mas nejblíže k domovu, my mame ledničky Aeg a servis pana mame přímo ve Zdicich, takze ochotne dojel, podíval se a rekl. Je za 10 let bych se spis bála, ze uz ma myčka odslouzeno bohužel… Me odešla pracka whirpool po šesti letech a řekli, ze oprava se nevyplatí, me zname Varna deska po devíti letech, také opravu nedoporučuji…kdyz si vezmu, ze naši maji vestavěnou troubu s desku pres 15 let a pracka jim prala snad let 25… Je to dnes hrůza!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám také dotaz..mám Whirpool ADP (a nějaký číslo) 2 roky starou myčku. Stává se mi (ne pravidelně), že myčka domyje ale nedosuší. A začne blikat 8× kontrolka. Což podle návodu je ucpaný filtr. Už jsme vymyli filtr, odšroubovali i odpad a všechno. Prostě nikde nic
Prakticky v tý myčce zůstane stát voda a když vypnu to blikání, tak se voda vypustí. Pak to nádobí je takový „oslizlý“. Nestalo se vám to někomu?? Nevíte, co by to mohlo být???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myčka BOSCH
Ahojík. Po dlouhém odstavení mycky zn. BOSCH jsem se rozhodl jí zase spustit. Ukazovala mi poruchu-málo soli, kterou jsem doplnil a nejde mi voda do myčky. U přívodu jsem sítko vyčistil a stále ukazuje(nejde voda na vstupu). Neví někdo kde může být problém? Díky.
- Citovat
- Upravit
Myčka teče
Máme vestavnou myčku Baumatic a řešíme problém, že občas vyteče. Za poslední rok třikrát, tak jsme to neřešili, ale poslední dobou teče často, tak jednou za tři čtyři spuštění. Stane se to vždy na konci programu během sušení. Jakoby se tam nastřádalo tolik vody, že teče těsněním pod dvířkama. Když vypnu a zapnu, tak se normálně spustí čerpadlo, takže ucpané to není.
Nechce se mi vyhazovat 1000 Kč za opraváře, když mu vlastně ani nemůžu ukázat, co se děje. Manžel navrhoval rovnou koupit novou, protože tahle má už určitě 5 let odslouženo.
Nemá někdo podobnou zkušenosti s tekoucí myčkou? Čím to může být, že to neteče pokaždé?
- Citovat
- Upravit