“Rozbitá” po dítěti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
221
7.11.23 21:15

“Rozbita” po diteti

Zdravím.. mám pocit, ze jsem se po dítěti nějak rozbila a už nevím co s tím 😔 mám dite, 2,5 roku, mne je 39. Před těhotenství vše ok, drobné běžné obtíže, cely život trpím na různé výrony kloubu, intolerance laktozy, ale nic omezujiciho. Byla jsem celkem aktivní člověk, sportovec.. a ted? Malá byla tedy náročné miminko, moc nespala, často se budila. Během toho období mi řekli ze mám mírně úzkosti, tak mám 0,5 tablety nějakých slabých léku. V roce a 3/4 jsem přestala kojit, abych se už trochu vyspala a pak to začalo.. střevní obtíže, prujmy, zácpy, pořad dokola.. obrovské bolesti konecniku, svědění, exem v okolí.. do toho exemy ve vlasech, na očním vicku.. na gastru nic poradně nenašli, na kožním když mazu masticky tak dobrý, když nemazu vše hned zpět.. souběžně s tím se rozjela artroza kolen, dvou prstu na ruce.. vzápětí zánět v tom jednom kloubu na ruce.. za měsíc v palci, takže 3 z pěti špatný.. přes léto se mi zlepšili prsty a začali mne bolet svaly.. ale jako bolet.. zablokována zada v srpnu, z pohybu ( in-line brusle), ted aktuálně mne bolí zase pata - udělala se mi ostruha, z kulhani na ostruhu mne začalo bolet koleno na druhé noze.. střevní potíže celých ted už 11 měsíců pokračují.. alergie jen slabá na vejce, i na alergiu jsem byla) všechno jinak čisté..kromě zvýšené tryptazy.. gastro v pohodě.. Ortopedie řeší aktuální potíž vždy.. a já mám pocit ze stále dokola a dokola něco.. a ono to je stále dokola.. a je to otravne a naprd.. a já už nevím co dělat dal.. někdo nějaký tip? Jídlo řeším, už nevím co jist a nejíst, nic nezabírá, cvičení na věci co se týkají fyzické stránky řeším, ale vždy pri necem se stane něco jiného, jóga - ruka v háji, chůze - bum, ostruha.. a další.. fakt jsem se takhle rozbila po těhotenství a kojení? :( mel to někdo a dostal se z toho? Já už nevím.. díky za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
7.11.23 21:54

Ahoj,
Jsem na tom podobně. Je mi 38 a do té doby docela zdravá a bez nějakých větších potíží. Nicméně velmi náročný syn do teď (v únoru 3 roky), 2 roky jsem prakticky nespala, v noci se budil klidně co 20 minut, až do těch 2 let. Pak jsem přestala kojit, protože už to tak dál nešlo a moje potíže se rozjeli na plno. Sama jsem si musela vypídit, co mi vlastně je, protože doktoři mi nepomohli. A diagnóza nakonec histaminová intolerance. Kopřivka po celém těle po jakékoliv dietní chybě, křeče v žaludku, střevech a občas solidní závratě, za které by se nemusel stydět kdokoliv po opici. Do toho mi šíleně padají vlasy a zvládnu být klidně 3× za čtvrt roku nachlazená a to jsem do té doby než jsem měla dítě vůbec neznala. Takže nejsi v tom sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
7.11.23 22:18

Ono to je i věkem. Kolem 40 to jde do kopru. :nevim: Hlavně u těch aktivnějších, tam je jakoby skok, zatímco peciválnější tak nějak pomalinku vyhnívají od těch 25, akčnější lidi to mají skokově. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
8.11.23 07:54
@Dada15 píše:
Ahoj,
Jsem na tom podobně. Je mi 38 a do té doby docela zdravá a bez nějakých větších potíží. Nicméně velmi náročný syn do teď (v únoru 3 roky), 2 roky jsem prakticky nespala, v noci se budil klidně co 20 minut, až do těch 2 let. Pak jsem přestala kojit, protože už to tak dál nešlo a moje potíže se rozjeli na plno. Sama jsem si musela vypídit, co mi vlastně je, protože doktoři mi nepomohli. A diagnóza nakonec histaminová intolerance. Kopřivka po celém těle po jakékoliv dietní chybě, křeče v žaludku, střevech a občas solidní závratě, za které by se nemusel stydět kdokoliv po opici. Do toho mi šíleně padají vlasy a zvládnu být klidně 3× za čtvrt roku nachlazená a to jsem do té doby než jsem měla dítě vůbec neznala. Takže nejsi v tom sama :roll:

Jo přesně se v tom vidím.. jen histamin mi vyšel v pořádku, ale tryptaza (další enzym který vylučují zirne buňky spolu pravé s histaminem) je zvýšena.. ale taky držím nizkohistaminovou dietu.. ale není to úplně na 100 % u mne, vadí mi věci co by neměli a naopak :lol: ale nevím, jestli to ma souvislost i s těmi anatomickými potížemi.. já už jsem zasla tak daleko ze zrovna sedím na kožním, jestli nemám nějakou pohlavní skrytou chorobu :mrgreen: a jestli jo, tak pak se mi asi uleví, protože bídu řešit pohřeb muže a další 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
8.11.23 07:55
@Tomie píše:
Ono to je i věkem. Kolem 40 to jde do kopru. :nevim: Hlavně u těch aktivnějších, tam je jakoby skok, zatímco peciválnější tak nějak pomalinku vyhnívají od těch 25, akčnější lidi to mají skokově. :think:

To mi ani neříkej.. a zastaví se to? :D Já chci být důchodce na kole, ne v posteli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.11.23 13:09

@Eoma no s tím histaminem bych to ještě nezatracovala, spolehlivá metoda na stanovení diagnózy není. Mně kožní i alergoložka řekla, že žádnou histaminovou intoleranci nemám až třetí doktorka mi sama řekla, že na stanovení této diagnózy žádná 100% spolehlivá metoda zatím není a proto jedinou jakžtakž je zmírnění příznaků po dietě a jak píšeš, každému může dělat zle něco jiného, taková tutovka je kysané zelí a třeba červené víno, pokud toto vadí, histamin je dost pravděpodobný. Nechala bych si ještě vyšetřit MTHFR mutace, protože já ji třeba mám poměrně zásadní a musím užívat vyšší dávky kyseliny listové v aktivním stavu (L-metylfolát), protože jinak můžu držet diety jaké chci a tělo reaguje na vlastní histamin, je to trochu složitější na nastudování, ale zkusila bych ještě toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
8.11.23 13:42

@Dada15 kde a kdo mi prosím vyšetří ty mutace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.11.23 13:57
@Eoma píše:
@Dada15 kde a kdo mi prosím vyšetří ty mutace?

Jako samoplátce přes soukromé laboratoře já si to třeba nechala dělat u genlabs. Tam mi paní velmi ochotně poradila a pomohla narozdíl od doktorů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.23 13:58

Ano, u mě to samé, Teda jiné zdravotní problémy. Já myslím že těhotenství a děti jsou prostě zátěž, mladé tělo se s tím vyrovná lépe, často bez následků, to starší už hůř, ty věci už se nedají do pořádku, nezahojí. Takové ty latentní zdravotní problémy, které člověk má sice diagnostikované, ale vlastně ho nijak neomezovaly, vystoupí a zhorší se. Já mám hlavně ten pohybový aparát úplně, ale úplně v háji. Taky před dítětem když se to horšilo, prostě jsem naklusala na rehabilitace a ono se to zase na čas spravilo, sportovala jsem, plavala. S dítětem jsou pravidelné rehabilitace scifi, nestíhám si ani zacvičit doma, natož nějak snad chodit sportovat. Takže se to horší a horší, vizi že se sebou budu moct něco udělat mám za tři roky až bude školka. Věřím že na neopotřebovaném těle v 25 by to ani poznat nebylo, a k té 40 se už člověk udržuje z velké části tím, že se o sebe nějak stará, aspoň tím sportem, stravou a tak. No a s dětmi najednou extrémní zátěž a konec péče. Je jasné že se zdravotní stav skokově zhorší a v tomhle věku už se to těžko vrací zpátky k lepšímu. Chce to ale aspoň ty zdravotní problémy identifikovat, aby s tím člověk mohl pracovat tak jak má prostor…

• Citovat
  • Upravit
221
8.11.23 14:30
@Anonymní píše:
Ano, u mě to samé, Teda jiné zdravotní problémy. Já myslím že těhotenství a děti jsou prostě zátěž, mladé tělo se s tím vyrovná lépe, často bez následků, to starší už hůř, ty věci už se nedají do pořádku, nezahojí. Takové ty latentní zdravotní problémy, které člověk má sice diagnostikované, ale vlastně ho nijak neomezovaly, vystoupí a zhorší se. Já mám hlavně ten pohybový aparát úplně, ale úplně v háji. Taky před dítětem když se to horšilo, prostě jsem naklusala na rehabilitace a ono se to zase na čas spravilo, sportovala jsem, plavala. S dítětem jsou pravidelné rehabilitace scifi, nestíhám si ani zacvičit doma, natož nějak snad chodit sportovat. Takže se to horší a horší, vizi že se sebou budu moct něco udělat mám za tři roky až bude školka. Věřím že na neopotřebovaném těle v 25 by to ani poznat nebylo, a k té 40 se už člověk udržuje z velké části tím, že se o sebe nějak stará, aspoň tím sportem, stravou a tak. No a s dětmi najednou extrémní zátěž a konec péče. Je jasné že se zdravotní stav skokově zhorší a v tomhle věku už se to těžko vrací zpátky k lepšímu. Chce to ale aspoň ty zdravotní problémy identifikovat, aby s tím člověk mohl pracovat tak jak má prostor…

To je ono, identifikovat.. to je to, co pořad nemám.. příčinu.. jen neustále další důsledky.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
8.11.23 14:37

Na fyzio chodíš? Těhotenství ti může změnit držení těla na špatné a pak to jede. Ty první tebou popisované obtíže by klidně mohli být paraziti Nevíš, jestli ti vyšli eozinofily v normě? Máš kontakt se zvířaty? Děti taky můžou přitáhnout kde co.

• Citovat
  • Upravit
6117
8.11.23 14:48

Telo starne. vsetci k tomu smerujeme.
mozes to vnimat aj ako signal, zamerat svoju pozornost aj inam, ako na fyzicku zdatnost. ta bude s vekom zakonite ubudat.
venovat sa aj inym hodnotam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.23 16:00

Přeju hodně štěstí. Já bojovala 15 let s průjmy. Diagnóza, po různých odběrech a hadicích všude možně, dráždivý tračník. Brát si imodium a jít k psychiatrovi. Časem se mi podařilo ty průjmy umravnit na pouze jeden ráno tím, že jsem zkusmo vysadila laktozu a pak i lepek. Po 15 letech tohoto dietního režimu jsem šla se šíleným exémem na obličeji na kožní a doktorka mi řekla že mi to dělá přemnožený helikobacter. Dřív mi ho na gastru sice našli, ale dali mi na to helicid na týden a bylo. Kožní mi přeléčila helikobactera metronidazolem a přestaly i ty průjmy. Úplně. Můžu jíst vše a je to tak už 5 let. Neřešila jsem proč to zafungovalo, ale byla jsem ráda. Časem jsem našla, že metronidazol zabíjí také lamblie, které jako chronické dělají všechno to, co jsem měla. Průjmy, škrundání, laktózovou intoleranci, nesnášenlivost lepku, špatné vstřebávání živin v tenkém střevě (třeba vápník). :zed: Tolik let jsem se trápila kvůli špatné diagnostice, zkazily se mi 3 zuby a mnohdy jsem si připadala jako zdechlina, když ostatní lyžovali a já už sotva stála na nohách a myslela si, že to mám psychické. U exémů je vždy příčina vnitřní. Jen ji najít.

• Citovat
  • Upravit
221
8.11.23 19:31
@Capelucia píše:
Na fyzio chodíš? Těhotenství ti může změnit držení těla na špatné a pak to jede. Ty první tebou popisované obtíže by klidně mohli být paraziti Nevíš, jestli ti vyšli eozinofily v normě? Máš kontakt se zvířaty? Děti taky můžou přitáhnout kde co.

Fyzio jsem dostala 3, ty mám hotové a popravdě mi nijak nepomohli.. trochu mi pomohla Vodolecba.. paraziti negativní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
8.11.23 19:50

@Eoma dělali ti testy? Jestli jo, ty jsou často neprůkazný, i když paraziti jsou, protože ne vždy jsou ve fázi vývoje, kdy se dají najít. Já bych se s klidem přeléčila. A co se týče fyzio - chápu, že je těžký najít někoho dobrého, já taky dlouho hledala a pomohla mi až nějaká 3tí paní. Já jsem starší než ty a děti mám 2 po 2 letech a ten stav rozbití znám. Ale správné cvičení fakt udělá obrovský rozdíl, ale chce to prostě na sebe makat. Co nějaký program pro ženy po porodu? I když ta fyzio by se hodila tak jako tak. Nebo si si jistá, že své tělo používáš správně? Podle mě to o věku je i není. Jasně, všichni stárneme, ale čím jsme starší, tím je diametrálnější rozdíl mezi lidmi, co se o sebe starají a co ne. Pro mě je strašně velikou inspirací jedna paní, dělala mi fyzio u obou miminek, tedy hlavně u prvního, který to potřeboval. Paní po 70tce. Pak si zlomila při pádu ze schodů křížovou kost a byla jsem přesvědčená, že skončila. 6 měsíců na to už zase brala klienty a když mi ukazovala cvičení pro děti, tak byla mnohem svižnější a ohebnější než já. S tím, že ona dělá hodně vědomě každý pohyb a biomechanicky správně. Mě se třeba posypali kolena, ale vím, že mi těhu + 2 sekce rozhodilo tělo, mám prohloubenou lordózu a trochu předsunutou hlavu. Trochu se mi to spravilo cvičením, ale stále to 100procentní není, pořád taky nemám úplně funkční střed těla, ale už to stačilo na to, že kolena už nebolí. I když je to boj a makačka, ne že ne, hodně frustrace taky. Prostě pomalu po trochu jít kupředu a nemyslím, že ani ve stáří musíme být nutně nepoužitelní. Chce to ale vytrvat a je to těžký.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex