Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky chtela jsem se zeptat na takovou debilni otazku rozbila sem rtutovej teplomer v posteliu a nez sem si toho vsimla lkezela sem na ty rtuti pak to vyluxovala a vyvetrala kdyz sem koukla na net tak vsude straseji jak je to strasne jedovaty a zase opak ze v teplomeru je to ok, zajimalo by me kde je tedy pravda kdyz jdu na diskuze a koukam tak doktori tvrdi ze je to neskodny a nekdo zase ze je to na odstehovani z baraku tak nevim co mam delat jeste ke vsemu sem tehotna
pokud jsi ty rtuťový kuličky nežvejkala, tak myslím že můžeš být celkem v pohodě ![]()
Neplaš. Kámoška ho rozbila v porodnici a v pohodě. Jenom je nebezpečný kdybys rtuť spolkla, ale to se asi nestalo že???
Moje ségra ho jako malá i rozkousla.
skoromamuška píše:
pokud jsi ty rtuťový kuličky nežvejkala, tak myslím že můžeš být celkem v pohodě
Přesně tak musela by si to polknout, oni to trochu přehání, jinak do nových teploměrů se již rtuť nedává, dělají se lihové.
To by ve všech nemocnicích dřív museli furt lidi evakuovat. Co tam se narozbíjelo teploměrů. Hlavně to nejez, zaměť a vyhoď. Asi do komunálního odpadu. S jednou kuličkou rtuti asi nikam do nebezpečnýho odpadu chodit nemusíš.
neboj, z těch pár kuliček se tobě ani miminku určitě nic nestane
paradoxně jsou ale víc nebezpečný výpary, než přímé požití
Taky jsem slyšela, že kdyby jsi snědla kuličku, tak se ti nic nestane, ale výpary jsou jedovatý.
Větram už asi 4hodiny nevim jestli tam spat a nebo radeji jeste dneska spat jinde a nechat to vetrat..
Nekdo pise ze je to v poho nekdo pise jak je to strasne jedovaty ach jo precetla jsme si par disskuzi na netru a jsem z toho na prasky
Ale je pravda ze rozbit teplomer se preci nepodarilo jen me..NEjhorsi je ze se mi to stalo v posteli
jj vypara a ja tam pak jeste hodinu sedela nez sem zacla vetrat
neboj, taky se mi to stalo, vůbec jsem netušila, že by to mohlo být nebezpečné, takže jsem tu rtuť normálně hodila do koše a ten jsme vynesli až druhý den. Já i miminko jsme byly v pořádku
Moje mamka rozbila teploměr když byla malá ,celé odpoledne si hrála s těma užasnejma kuličkama
a je zdravá neboj to nic není .
Petra
Kdyby to bylo tak jedovatý, tak se nikdy nebudou vyrábět teploměry a navíc ve skle. Já jsem si s těma kuličkama taky hrávala.
když jsem byla malá, mamka byla nemocná a ležela. Já mezi tím rozbila teploměr a honila jsem ty kuličky po koberci. Určitě jsem se toho teda nadýchala, ale žádné následky nepozoruju. Mamku málem trefil šlak, když to viděla
Jj, já jako dítě ho taky rozbila a hodinu jsem si v kuchyni na lině hrála s těma kuličkama… ![]()
Janicka159 píše:
Větram už asi 4hodiny nevim jestli tam spat a nebo radeji jeste dneska spat jinde a nechat to vetrat..Nekdo pise ze je to v poho nekdo pise jak je to strasne jedovaty ach jo precetla jsme si par disskuzi na netru a jsem z toho na prasky
Ale je pravda ze rozbit teplomer se preci nepodarilo jen me..NEjhorsi je ze se mi to stalo v posteli
jj vypara a ja tam pak jeste hodinu sedela nez sem zacla vetrat
z tý trošky se to v místnosti opravdu ztratí, neboj.. navíc, pokud už tak dlouho větráš
to bych se spíš bála, že v noci umrznu ![]()
podle mě je stokrát horší, projít se kolem frekventovaný silnice, než jeden rozbitej teploměr… což mi připomíná, jak brácha měřil teplotu horký polívky… samo, že teploměr prasknul a vůl to strčil do lednice. A jak jsem si pak pomlaskala ![]()
Holky, já Vás možná trochu ubezpečím. V dnešní době se už rtuťové teploměry moc neprodávají, aspoň to mi říkali v lékárně. Vypadají jako rtuťové, ale místo rtuti se už používá jiná látka (netoxická).