Rozbitý rtuťový teploměr, navíc těhotná

418
28.2.12 20:59

Rozbity rtutovy teplomer!!!

ahojky chtela jsem se zeptat na takovou debilni otazku rozbila sem rtutovej teplomer v posteliu a nez sem si toho vsimla lkezela sem na ty rtuti pak to vyluxovala a vyvetrala kdyz sem koukla na net tak vsude straseji jak je to strasne jedovaty a zase opak ze v teplomeru je to ok, zajimalo by me kde je tedy pravda kdyz jdu na diskuze a koukam tak doktori tvrdi ze je to neskodny a nekdo zase ze je to na odstehovani z baraku tak nevim co mam delat jeste ke vsemu sem tehotna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4666
28.2.12 21:02

pokud jsi ty rtuťový kuličky nežvejkala, tak myslím že můžeš být celkem v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
28.2.12 21:03

Neplaš. Kámoška ho rozbila v porodnici a v pohodě. Jenom je nebezpečný kdybys rtuť spolkla, ale to se asi nestalo že??? :lol: Moje ségra ho jako malá i rozkousla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
28.2.12 21:05
skoromamuška píše:
pokud jsi ty rtuťový kuličky nežvejkala, tak myslím že můžeš být celkem v pohodě :think:

Přesně tak musela by si to polknout, oni to trochu přehání, jinak do nových teploměrů se již rtuť nedává, dělají se lihové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.2.12 21:07

To by ve všech nemocnicích dřív museli furt lidi evakuovat. Co tam se narozbíjelo teploměrů. Hlavně to nejez, zaměť a vyhoď. Asi do komunálního odpadu. S jednou kuličkou rtuti asi nikam do nebezpečnýho odpadu chodit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
28.2.12 21:09

neboj, z těch pár kuliček se tobě ani miminku určitě nic nestane ;) paradoxně jsou ale víc nebezpečný výpary, než přímé požití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
28.2.12 21:14

Taky jsem slyšela, že kdyby jsi snědla kuličku, tak se ti nic nestane, ale výpary jsou jedovatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
28.2.12 21:14

Větram už asi 4hodiny nevim jestli tam spat a nebo radeji jeste dneska spat jinde a nechat to vetrat.. :-( Nekdo pise ze je to v poho nekdo pise jak je to strasne jedovaty ach jo precetla jsme si par disskuzi na netru a jsem z toho na prasky :-( Ale je pravda ze rozbit teplomer se preci nepodarilo jen me..NEjhorsi je ze se mi to stalo v posteli :pocitac: jj vypara a ja tam pak jeste hodinu sedela nez sem zacla vetrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
28.2.12 21:15

neboj, taky se mi to stalo, vůbec jsem netušila, že by to mohlo být nebezpečné, takže jsem tu rtuť normálně hodila do koše a ten jsme vynesli až druhý den. Já i miminko jsme byly v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.12 21:17

Moje mamka rozbila teploměr když byla malá ,celé odpoledne si hrála s těma užasnejma kuličkama :lol: a je zdravá neboj to nic není .
 Petra

• Citovat
  • Upravit
4880
28.2.12 21:20

Kdyby to bylo tak jedovatý, tak se nikdy nebudou vyrábět teploměry a navíc ve skle. Já jsem si s těma kuličkama taky hrávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.2.12 21:20

když jsem byla malá, mamka byla nemocná a ležela. Já mezi tím rozbila teploměr a honila jsem ty kuličky po koberci. Určitě jsem se toho teda nadýchala, ale žádné následky nepozoruju. Mamku málem trefil šlak, když to viděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
28.2.12 21:21

Jj, já jako dítě ho taky rozbila a hodinu jsem si v kuchyni na lině hrála s těma kuličkama… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
28.2.12 21:22
Janicka159 píše:
Větram už asi 4hodiny nevim jestli tam spat a nebo radeji jeste dneska spat jinde a nechat to vetrat.. :-( Nekdo pise ze je to v poho nekdo pise jak je to strasne jedovaty ach jo precetla jsme si par disskuzi na netru a jsem z toho na prasky :-( Ale je pravda ze rozbit teplomer se preci nepodarilo jen me..NEjhorsi je ze se mi to stalo v posteli :pocitac: jj vypara a ja tam pak jeste hodinu sedela nez sem zacla vetrat

z tý trošky se to v místnosti opravdu ztratí, neboj.. navíc, pokud už tak dlouho větráš ;) to bych se spíš bála, že v noci umrznu :D
podle mě je stokrát horší, projít se kolem frekventovaný silnice, než jeden rozbitej teploměr… což mi připomíná, jak brácha měřil teplotu horký polívky… samo, že teploměr prasknul a vůl to strčil do lednice. A jak jsem si pak pomlaskala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
28.2.12 21:29

Holky, já Vás možná trochu ubezpečím. V dnešní době se už rtuťové teploměry moc neprodávají, aspoň to mi říkali v lékárně. Vypadají jako rtuťové, ale místo rtuti se už používá jiná látka (netoxická).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí