Rozchod po 14 letech manželství?

2
7.6.25 11:56

Rozchod po 14 letech manželství?

Ahoj, prosím o radu jak dál?
S manželem jsme spolu 14 let, máme dvě děti. Byli u nás nějaké výkyvy, nejvíce z mé strany. Jednou už jsme se rozešli a odstěhoval se, byli jsme od sebe dva a půl roku a zpět se k sobě vrátili. Ze začátku bylo vše zase krásné, po nějakém čase to začalo jít z kopce dolů, málo jsme se vídali, když jsme trávili čas spolu tak jsme si povídali jen jako kamarádi, bydleli jsme 4 ve 2+1,loni jsem onemocněla a podstoupila konizaci čípku…V Lednu jsem si našla byt, že potřebuji více prostoru, přestěhovala jsem se se synem a s manželem jsme se scházeli hodně často, chodili spolu na nákupy, na výlety i jen sami dva, přespali u sebe a měli spolu sex.Po tomto měsíci jsem si sama uvědomila, že tohle je můj muž života, že tohle chci prožívat naplno a pořád., když jsem mu to řekla, zarazil se, on si myslel že jsme se rozešli už dávno, když jsem si našla nový byt (bydlíme v paneláku pod sebou). Další šanci mi prý nechce dát, protože už to necítí, a nechce zase prožívat to že nám to nějakou dobu bude vyhovovat a pak zase nee., dohodli jsme se, že si dáme 30 dní bez sexu, bez líbání a objímání, vídat se budeme 1-2× týdně, psát si píšeme denně a pak se uvidí. Včera když jsem se ptala jestli naše dohoda platí, napsal že ano a mé mamce dneska když si psali, napsal že se zpátky nechystá 😔 nevím jak dál… Snažím se dokázat, že to myslím vážně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37128
7.6.25 12:00

To si nijak nevynutis, když nechce tak nechce. Netlač na pilu a uvidíš. Ale počítala bych spíš s koncem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
7.6.25 12:04

V čem je problém? Nedá se ti věřit- byl by blbý, kdyby opakoval pořád stejnou chybu a vracel se k tobě, když už VÍ, že se ti nedá věřit. Nač se emočně angažovat v prodělavájícím podniku- zbytečná emoční bolest. Zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
7.6.25 12:08

Upřímně..tohle už není zdravý vztah, to je motání se pořád v kruhu a lepení čehosi nefunkčního. Dohoda „30 dní bez intimity“ zní spíš jako odklad konce než šance.

On už to dávno necítí a ty bojuješ za něco, co očividně nefunguje. Takhle vypadá přesně toxický vzorec, ne partnerství. Zasloužíte si oba šanci na novou lásku, ne zmatky a nejistotu. Vždyť je to šílené…I pro toho syna, když tohle vidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
7.6.25 12:44

Bojuješ o něco, co už není. Lásku a zájem si nevynutíš, pusť ho žít svým životem a ty se pokus o to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18052
7.6.25 12:59

Konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
7.6.25 13:00

Tak podle toho co píšeš, ty jsi to rozvrátila, ty jsi byla nespokojená..on asi zjistil, že mu to tak vyhovuje být bez tebe, jen si užívat, takže být tebou, nechala bych ho jít..beztak za chvíli by to dopadlo rozchodem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
7.6.25 13:04
@dennn píše: Více

Ja se mu snad ani nedivim.
Vykyvy v manzelstvi, nejaky ty krize jsou proste normalni. Ale neni reseni utek a jeste k tomu nadvakrat.
Manzelstvi ma byt v dobrem i zlem(to pominu ale samozrejme nasili apod…),takhle je to mysleny. Je blby, ze ty jsi uz dvakrat zdrhla. Jak ti ma ted verit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
7.6.25 14:13

A divíš se mu, v manželství s dítětem se problémy neřeší odstěhováním a návštěvami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35164
7.6.25 14:43

Nechápu že se divíš? Vždytˇto je celé jen o tobě. Pořád jen já, já, já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2298
7.6.25 18:06

Já plně chápu, že se k vám vracet nechce. Tam bylo tolik šancí a stejně to vždycky šlo do kopru. Prakticky pořád to bylo na hranici funkčnosti. Tak mi to zní. Proč ztratit zbytek života v tomhle divném uspořádání, ve kterém nejste schopní řešit těžší období jinak než tím, že vždycky na čas jeden odejde? Vždyť si oba můžete najít někoho, s kým tohle vůbec nebude nutné a s kým to zkrátka bude fungovat. Muž vašeho života? Já nevěřím na to, že si někým můžu být 14 let nejistá a najednou zázračně zjistím, že to je ON. Ale věřím na to, že když se před člověkem, který je zvyklý být ve vztahu najednou otevře možnost toho, že bude sám, tak i nefunkční vztah a nudný partner, se najednou zdá jako osudová záležitost. To je strach ze změny daleko spíš než láska… Já bych se na nějaké 30 dní bez toho a toho vykašlala. Když si je jistý, že se mnou vztah už nechce, tak tu není co dál řešit. Z jeho strany to teď funguje nejspíš jen proto, že to nepovažuje za víc než nezávazné užívání si (zřejmě do doby, než najde jinou). Na tom se nedá stavět. Nechte to konečně umřít, nebo se nikdy nepohnete z místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
7.6.25 18:38

Myslím si, že máš vyšší nároky na to, jak spolu trávit čas, než má on. A nevyrovnané nároky. Jednou ti vadí, že se bavíte jako kamarádi, podruhé ti vadí vůbec jeho přítomnost a „potřebuješ prostor“ a odstěhuješ se. Zároveň ale chceš intenzivní vztah, takže ti vyhovovalo, že jste se stýkali, přespávali u sebe, což u tebe vedlo k dojmu, že je to muž tvého života. Taky píšeš, že máte dvě děti, ale odstěhovala ses jen se synem.

Vidím tam jen tvoje potřeby. Nevidím tam jakýkoliv náznak nebo vysvětlení toho, co si myslíš, že potřebuje nebo chce tvůj muž a už vůbec nějaké zamyšlení nad tím, co potřebují vaše děti. Nepíšeš nic konkrétního, takže to vyznívá tak, že potřebuješ pořád nějaké vzrušení a akci a nevíš, co bys a že bys měla ráda vztah v režimu „zamilovanosti“, ale neumíš se dostat do stabilního vztahu a hlavně v tom fungovat.

Ten tvůj dost možná plánuje se vrátit, akorát před tvou mamkou nechtěl být za blbečka a zachovat si aspoň nějakou důstojnost.

A ten geniální nápad na 30 denní pauzu bez fyzického kontaktu, ale s tím, že se budete vídat, byl z tvojí hlavy, že? Ono tě to rajcuje. Úplně tuším, jak si představuješ, jak on to nevydrží a jaká to bude vášeň. Jako v telenovele. Jak si uvědomí, že bez tebe nemůže být. Co děti na to? Tak asi ses jim nesvěřila, že hodláš tatínka nalákat zpátky přes sex.

Působíš na mě jako narcistka řízlá histriónskou poruchou osobnosti. Ale to nemusí být pravda. Každopádně lítáš ode zdi ke zdi a tvé děti lituju. Jsi úplný vzor dospělého rozumného rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.6.25 20:17

@Lissima 30 denní pauzu nabídl on ne já. A poprvé když jsem se odstěhovala, a dva a půl roku spolu nebyli, jsem musela, našel si slečnu s třemi malými dětmi a nevěděl pro koho se rozhodnout, proto jsem vyklidila pole… Ano máme dvě děti, dcerka chtěla zůstat u tatínka a důvod? Chtěla mít pokoj sama pro sebe a ne ho v pubertálním věku sdílet s bráchou (bydleli jsme ve 2+1), alespoň takhle to řekla. Opravdu nejsem člověk který ve vztahu vyhledává vzrušení a pocit celý život být v zamilovanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
8.6.25 18:53

Potom nechápu, proč jsi to nenapsala hned v úvodu a řešila jen to, že tvé mámě řekl, že se nevrátí. Navíc jsi napsala, že to byly výkyvy z tvé strany a teď najednou že on si našel jinou. Tak to buď uveď na pravou míru, nebo to je zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí