Rozchod, půjčka, dítě
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud se v budoucnu stane cokoliv tak nějaký cár papíru jim je stejně k ničemu. Ta půjčka je na koho napsana?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 já vím. K právníkovi nechtějí. Půjčka je na něj. Ale udělal rekonstrukci bytu. Zjistím, na koho jsou účtenky.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@JancaS84 já vím. K právníkovi nechtějí. Půjčka je na něj. Ale udělal rekonstrukci bytu. Zjistím, na koho jsou účtenky.
Takže te přítelkyní opravil její byt a vzal si na to půjčku?
Nevím jestli by v případě sporu pochodili i s nějakou dohodou od
právníka. Výživné je na výživu dítěte a ne na umorovani splátek.
Myslím, že by chlap celkem ostrouhal kdyby na věc přišlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
On jde do rizika. Pokud ona se do 3 let sekne a půjde k soudu s tím, že on neplatí alimenty, tak mu je vyměří zpětně půjčka nepůjčka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Možná že by bylo lepší, kdyby se dohodli na výživném a on jí ho posílal stále od teď (jeden papír).
Pak by mohli uzavřít dohodu, že ona mu bude x měsíců přispívat na splátku půjčky za rekonstrukci buď na jeho účet nebo přímo na tu půjčku (druhý papír).
Nejsem právník, nevím jak to přesně sepsat.
On nebude nikdy za neplatiče výživného. Ona bude vědět, že mu dluh vrátila. Náklady budou pouze za převod peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Moc děkuji všem za rady, názory. Předám dále. @JancaS84 ano. Přesně tak.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Hezký večer, prosím o radu. S příbuzným se rozešla partnerka. Mají půjčku, jedno dítě. Domluvili se na tom, že po dobu půjčky on nebude platit alimenty, protože bude platit tu půjčku. Péči o dítě si představují stridavou. Jakým způsobem toto nastavit bez právníka, respektive jak toto vše vhodným způsobem sepsat? S ověřením podpisu počítají. A pokud se přestěhuje jinam, předpokládám, že si odpočty na dite bude uplatňovat expartnerka, když trvalým pobytem dítě zůstane u ní. Budu vděčná za každou radu, chtějí to mít v klidu, ale do budoucna se může stát cokoli. Děkuji
AIimenty jsou pro dítě. Nikdy bych na to nepřistoupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Hezký večer, prosím o radu. S příbuzným se rozešla partnerka. Mají půjčku, jedno dítě. Domluvili se na tom, že po dobu půjčky on nebude platit alimenty, protože bude platit tu půjčku. Péči o dítě si představují stridavou. Jakým způsobem toto nastavit bez právníka, respektive jak toto vše vhodným způsobem sepsat? S ověřením podpisu počítají. A pokud se přestěhuje jinam, předpokládám, že si odpočty na dite bude uplatňovat expartnerka, když trvalým pobytem dítě zůstane u ní. Budu vděčná za každou radu, chtějí to mít v klidu, ale do budoucna se může stát cokoli. Děkuji
Lze to upravit, ale musí se to udělat správně, jinak by tam bylo dost rizik. Kdyžtak do SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Určitě bych podepsala dohodu o alimentech a alimenty platila. Pak bych uzavřela smlouvu s ověřeným podpisem, kde se ona zaváže platit mu pravidelně tu částku splátky, na které se dohodnou. V každém případě, ať je to průhledné a jasné o co jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@canaglia psala jsem SZ. Děkuji. Jinak děkuji i všem ostatním.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@canaglia psala jsem SZ. Děkuji. Jinak děkuji i všem ostatním.
Odpověděl jsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Pozitivni dítě ze školky
- Kolik hodin denně může dítě strávit na PC?
- Rozchod i přes lásku...
- Jak se rozhoupat k rozchodu
- Sportovní kočárek pro dítě 3-4 roky
- Partner si nepamatuje čas narození dítěte...
- Jak zabavit 15ti měsíční dítě?
- Mám mít prohlášení o jm.dítěte do porodnice, když jsem vdaná?