Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Buď je v tom někdo jiný nebo má poporodní depresi. Příčetná ženská se skoro rok po svatbě, natož s miminem, rozvádět nebude (nebo udělá vše pro to, aby rodina zůstala zachována).
Problém je, že druhého nepřesvědčíš, v podstatě nemůžeš udělat vůbec nic, pokud opravdu nechce. Pouze ji nechat jít a doufat, že třeba změní názor. Ale v tom případě vzít ji zpět by chtělo fakt odvahu, Jako zkusit nabídnout jí párovou terapii můžeš, ale jestli je pevně rozhodnuta odejít, stane se.
Pokud je v tom někdo druhý, tak se to časem dozvíš. Když má depku, tak kontaktuj jeji rodinu. Když jí " hrabe " a přemýšlí, tak ji pošli k rodičům, ať se rozmyslí v rámci času, který si dáte. Navrhni pauzu ve vztahu, s celibátem. Přestaň dělat psí oči a snažit se o ní, to teď nepomůže. Fakt pauzu. Zaměř se pouze na dítě.
@tomy88 píše: Více
Nez zacnes resit poporodni depresi a nekoho jineho, sahla bych si do svedomi a resila v cem si najednou jiny nez ona a v cem jste nekompatibilni. Ono to uvedomeni, ze najednou uz tady clovek neni jen sam za sebe, svobodu zadnou nema a musi se opet nekoho „ptat“, jestli muze jit aspon za roh sam nakoupit je na straveni dost. A pokud pro tebe neni jine nic, jen to, ze pri prichodu domu se zvitas se zenou i s ditetem, tak ta rozdilnost je na svete hned.
Hele, nemá nahodou moc volného času? která ženská 8 měsíců po porodu chce rozvod, pokud ji teda nemlatis hlava nehlava
nebrouzda po seznamce? za mne někoho má…
Pokud by mě manžel nemučil, tak bych s 8m miminkem rozhodně nechtěla rozvod.
I kdyby už mezi námi nebyla chemie, tak bych to vydržela, protože si neumím představit být na malé miminko sama.
Takže: opravdu seš si jistý, že nikoho nemá?
Já bych v tvém případě vyhověla s tím, že ji nechám nějaký čas na rozmyšlenou, kdyby to bylo opravdu nějakou depresí.
Rozhodně nátlakem ani prosbami to už nezachráníš, ta má jasno…
Upřímně…ja jsem po porodu 14 mesicu a s manželem to mame oba na stejno, priorita je ted nase dcerka, i za cenu téměř žádného casu jen pro nas dva, max vecer u televize
myslim si, ze tak to ma vetsina zen a nedovedu si predstavit duvod, proc zena s 8mi měsíčním dítětem resi takove blbosti? Me teda zabira pece o malou skoro všechen volný cas a jeste abych řešila rozchod, jeste kdyz pises, ze mate normalni vztah.
Takze bud ma opravdu nejeke deprese, nebo nějakého jineho chlapa
Prosím tě, co je to ten novodobý výraz…nejsme na sebe toxičtí? Že se nepolejváte Savem?
Většinou si tu dokonalá žena najde dementa. No, v tvém případě si super chlap našel krávu, vítej v pekle. Ten život už spolu nedožijete. Na to vsadím půl mega.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat