Rozchod s cizincem

7.1.15 13:47

Rozchod s cizincem

Dobrý den, hledám pomoc a radu ři odchodu od chlapa-cizince. Žiji s mou dcerkou v Německu a jsem rozhodnutá od něj odejít a odstěhovat se do ČR. Všechny informace jsem už sehnala a nyní stojím už jen před otázkou, kdy odsud zmizím. Je mi jasné, že pokud odejdu s tím plánem, že se už v žádném případě nevrátím, tak to toho chlapa rozčílí a bude se všemožně snažit protestovat a bude proti. Mám strach, jak a jestli vůbec mám šanci vrátit se pak pro osobní věci, oblečení a hračky? nejsme oddaní, a já si myslím že mne po tom co půjdu na soud a on se pak vše dozví, myslím si zkrátka že mne do svého domu pro naše věci nepustí. Co mám dělat prosím…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
984
7.1.15 13:55

Když už plánuješ, že odejdeš, tak bych si zařídila taky to, aby jsi odešla se vším a pak už se pro věci nemusela vracet, pokud je to teda, alespoň trochu možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
7.1.15 14:01

Naplanovala bych vse tak, ze bych zmizla v dobe, kdyby byl v praci… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.1.15 14:04

@Darknesswill Pokud můžeš, tak si ty nejdůležitější věci pošli k někomu do Čech. Pokud s ním nechceš být, musíš být připravevená na to, že o nějaké věci prostě příjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
7.1.15 14:05

Ja bych se teda vic nez o veci bala, jak to bude s dcerou. To mas zjistene? Jinak jestli to nechces komplikovat, sbal jen nejnutnejsi a zbytek ozel (mas-li strach) Ale jestli mas moznost, naplanuj vse poradne a sbal, co chces. Ale je to samo vetsi riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
7.1.15 14:06

A to nejde odstěhovat se najednou i s věcma? Moje máti takhle utíkala od jednoho blba, sice ne z Německa, ale i tak. Domluvila si stěhováky, pár známých a jakmile on odešel do práce, tak se vrhla na balení. Za 3 hodiny měla vše sbalené a naložené v dodávce. Chápu, že to bude stát sice peníze, ale já bych se nespoléhala na to, že mi věci vydá. Nemusí to přece být hned přes stěhováky, ale třeba máš nějakého známého, co má dodávku k tomu pár přátel, rodina, kdokoliv :nevim: Jen ještě otázka, dítě máte společné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
7.1.15 14:07

Dcera je jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.15 14:08

Bohužel, mám sice řidičský průkaz, ale nemám vlastní auto, a když odsud budu odjíždět, tak asi budu muset vlakem… těch věcí není moc, jen nějaké papíry, knihy, oblečení a hračky pro mou malinkou…a co když hned po tom co se nevrátím vymění zámek?? jakou mám šanci získat své věci pak? ach jo… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
7.1.15 14:11

To je pravda a co dcera? Pokud je jeho, tak aby nebojoval o ni. Věci by mi v tomhle případě byli jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
7.1.15 14:12

Nejdůležitější je to, jestli je to jeho dcera… když je to dcera.. tak to tak jednoduchý nebude, kor u Němců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
7.1.15 14:17

@Darknesswill
Nejsem si jistá zda takové odstěhování dítěte bez souhlasu druhého rodiče (mezinárodní únos) není v Německu trestný čin.
Narodilo-li se dítě v německu je občanem německa. Německé i české úřady budou muset postupovat podle mezinárodních dohod (předpisy Evropské unie, Úmluva o právech dítěte a podobně). V ÚPD se píše: Článek 11
1. Státy, které jsou smluvní stranou úmluvy, činí opatření k potírání nezákonného přemisťování dětí do zahraničí a jejich nenavracení zpět.

Německo i ČR tuto mezinárodni úmluvu musí dodržovat.

Příspěvek upraven 07.01.15 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.15 14:29

Ne, není to jeho dcera, mám to ověřené bohužel jen anonymním tedtem, ale vím, že není jeho… je to opravdu hrozně rozdáhlý příběh… :-( ten důvod odchodu od něj je to, že jsem odhalila že mne pres půl roku podváděl se svou ex, a když jsem mu to řekla, že to vím, tak všechno zapřel a lže mi dodnes… ta důvěra je prostě úplně zničená a to celé už zkrátka nemá cenu… navíc jsme se seznámili před 4 roky, a vůbec jsme se nestačili pořádně poznat, já jsem pak zjistila že čekám miminko, ale nebyla jsem si jistá jestli je toho němce a nebo ne… sakra, já vím, že na tohle všechno musí ženská dávat pozor, ale já jsem mu prostě uvěřila, když říkal, že mne miluje a že i kdyby to díťátko bylo někoho jiného, tak že se o mne postará… kdo mohl vědět, že se z něj vyklube takový parchant a já budu muset zjistit pravdu o moji holčičce… kdyby mne nepodvedl a žili jsme normálně spokojeně dál, nikdy bych to neprověřovala… ale on to prostě pokazil a né málo… a tak jsem teď opravdu pevně rozhodnutá jít od něj pryč navždy… jen ty věci hm… asi to tak opravdu musím udělat… pockat až nebude doma a zkusit to s mamky pomocí odvézt a pak pojedu za mamkou na týden na návštěvu a přitom zajdu na soud a zůstanu v Čr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
7.1.15 14:31

@Darknesswill
on tě týrá, ubližuje dceři nebo je jinak nebezpečný?
nebo proč chceš zdrhnout tajně?
on ví, že něco mezi vámi není OK a ccheš ho opustit?
proč si myslíš, že dítě můžeš vzít sebou do čr? vyrůstalo dítě stále jen v německu? betreh ohledy na psychiku dítěte?
co když místo řešení trochy majetku, tě on udá za únos dítěte do jiného státu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
7.1.15 14:32

@Darknesswill a je v rodném listě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
7.1.15 14:45
@Darknesswill píše:
Ne, není to jeho dcera, mám to ověřené bohužel jen anonymním tedtem, ale vím, že není jeho… je to opravdu hrozně rozdáhlý příběh… :-( ten důvod odchodu od něj je to, že jsem odhalila že mne pres půl roku podváděl se svou ex, a když jsem mu to řekla, že to vím, tak všechno zapřel a lže mi dodnes… ta důvěra je prostě úplně zničená a to celé už zkrátka nemá cenu… navíc jsme se seznámili před 4 roky, a vůbec jsme se nestačili pořádně poznat, já jsem pak zjistila že čekám miminko, ale nebyla jsem si jistá jestli je toho němce a nebo ne… sakra, já vím, že na tohle všechno musí ženská dávat pozor, ale já jsem mu prostě uvěřila, když říkal, že mne miluje a že i kdyby to díťátko bylo někoho jiného, tak že se o mne postará… kdo mohl vědět, že se z něj vyklube takový parchant a já budu muset zjistit pravdu o moji holčičce… kdyby mne nepodvedl a žili jsme normálně spokojeně dál, nikdy bych to neprověřovala… ale on to prostě pokazil a né málo… a tak jsem teď opravdu pevně rozhodnutá jít od něj pryč navždy… jen ty věci hm… asi to tak opravdu musím udělat… pockat až nebude doma a zkusit to s mamky pomocí odvézt a pak pojedu za mamkou na týden na návštěvu a přitom zajdu na soud a zůstanu v Čr…

Je-li v rodném listě, je z právního pohledu otcem. České a německé zákony se staly s novým občanským zákoníkem v hlavních myšlenkách velmi podobné. Soud by se v tomto případě konal v německu, už z toho důvodu, že je dítě německým občanem. Legislativa v celé EU se pomalu sjednocuje. Podrobně německý občanský zákoník neznám, ale vím že byl inspirací pro náš nový občanský zákoník (společně s rakouským ABGB a francouzským občanským zákoníkem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna