Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Mam dotaz, dostala jsem k vanocum od přítele auto, jenže on se rozvádí, jak moc je pravdepodobné že ho prepsal na mě, aby o něho nepřišel? je možné tento ukon provést, moc by me to zajímalo. ted nijak ale nevím přítel se mi nevyjadril jestli to auto bylo nabyto před manželstvím. jen vím že bylo jeho
Těžko říct. Ale možné to je
Zajímalo by mě, jak se na dárek tváří manželka
![]()
A to auto ti skutečně dal nebo jen o něj nechce přijít rozvodem? Vlastníka uvidíš v tp.
Vlastníkem v TP jsem já, jenže není to tak že ja jsem jen držitelem a on jelikož kupní smlouva je psana na neho tak je majitelem? jsem ztoho krapet mimo
@jjelena v tp bude kazdopadne jeden vlastnik at bylo koupene pred ci v manzelstvi.
Dle me bys to zjistila leda pres manzelku a nedivila bych se tomu, kdyby si ho u tebe schoval.
Já myslím, že vlastníkem je ten, kdo je v TP uveden jako vlastník.
V tp se uvádí vlastník a provozovatel vozidla. Např. Vlastník je leasingovka, provizovatelem přítel, jestli se nepletu. Do kabelky nejdu.
Každopádně bych byla opatrná, myslím, že chce auto vyřadit ze sjm, a nevyplácet ženu
@jjelena píše:
Každopádně bych byla opatrná, myslím, že chce auto vyřadit ze sjm, a nevyplácet ženu
to zcela určitě
@ncc1701 Souhlasím. Je to tak i u leasingu, v TP je do konce leasingu psaná leasingová společnost a až po splacení je přepsána na toho, kdo jej splácel.
No tak paráda, v TP jsem já tudíž to přepsal, aby ho manželka neoškubala, protože podpis musel taky prý napodobit, prý aby to bylo moje ab to byl dárek…
@gabki píše:
No tak paráda, v TP jsem já tudíž to přepsal, aby ho manželka neoškubala, protože podpis musel taky prý napodobit, prý aby to bylo moje ab to byl dárek…
jo jo.
@gabki píše:
No, tak když dárek, tak bych ho obratem střelila
![]()