Auto jako dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1211
6.1.15 23:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.1.15 23:17
@gabki píše:
Kurna ja sem tak nasrana…me to docvaklo

máš auto, on je sice… ale ty máš auto :mrgreen: nebuď nasratá, sundej růžové brýle a užívej si. Popřípadě, co bych udělala já, kdybych se mu chtěla pomstít, přepsala ho na manželku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
6.1.15 23:19

@terinka4444 tak to je dobrý :palec: ale neudelám to, jen me to trochu rozhodilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
6.1.15 23:20
@gabki píše:
No tak paráda, v TP jsem já tudíž to přepsal, aby ho manželka neoškubala, protože podpis musel taky prý napodobit, prý aby to bylo moje ab to byl dárek…

Tak si dej hlavně bacha, aby ho stejným podvodem nepřepsal zpátky na sebe po rozvodi

• Citovat
  • Upravit
2740
6.1.15 23:21

V TP je kolonka vlastník a provozovatel. Jako provozovatel je zapsán ten, kdo auto nevlastní, ale se souhlasem vlastníka jej užívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
6.1.15 23:24
@terinka4444 píše:
máš auto, on je sice… ale ty máš auto :mrgreen: nebuď nasratá, sundej růžové brýle a užívej si. Popřípadě, co bych udělala já, kdybych se mu chtěla pomstít, přepsala ho na manželku :mrgreen:

jenže je to pod mojí dustojnost, nijak takové obcházení nemám ráda, kdyby to byl dárek, ale takhle :think: :think: fajn chce si zachranit co se dá, rozvádí se, ale mě se to příčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
@gabki píše:
Kurna ja sem tak nasrana…me to docvaklo

To je dobrý 8o schovat techničák a kdyby od tebe odešel, tak ti zůstane alespoň to auto :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
@jjelena píše:
Tak si dej hlavně bacha, aby ho stejným podvodem nepřepsal zpátky na sebe po rozvodi

Teď už ho nepřepíše, od 1.1.2015 tam musí být oba osobně nebo ověřený podpis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
6.1.15 23:25
@gabki píše:
jenže je to pod mojí dustojnost, nijak takové obcházení nemám ráda, kdyby to byl dárek, ale takhle :think: :think: fajn chce si zachranit co se dá, rozvádí se, ale mě se to příčí

Tak to vem jako dárek a chovej se k tomu autu tak… dal ti, řekl, že je to dárek, tak ať si trhne nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.1.15 23:27
@gabki píše:
jenže je to pod mojí dustojnost, nijak takové obcházení nemám ráda, kdyby to byl dárek, ale takhle :think: :think: fajn chce si zachranit co se dá, rozvádí se, ale mě se to příčí

no jo, co ti na to mám napsat. Můj táta to taky udělal v rozvodu, měl auto a mamka auto, oboje psané v manželství na něj, v rozvodu jí to auto vzal, aniž by to tušila, ráno prostě nebylo před domem a bylo prodané, své si nechal. Takže právníky a bla bla, zahrnulo se to do majetkovýho vyrovnání, co se pak táhlo spoustu let. Mamka byla bez auta, ani do práce se nedostala. Někdy je to na pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
@j.a.n.i1 píše:
Teď už ho nepřepíše, od 1.1.2015 tam musí být oba osobně nebo ověřený podpis…

Aha, já nevím, jak to je, já si kupovala nový na úvěr, ne na leasing, takže jsem vlastníkem a na nikohobho zatím přeúisovat nehodlám :D

• Citovat
  • Upravit
1211
@jjelena
@jjelena píše:

jako to je mi uplne jasné, je to dárek bez jakéhokoli darovacího papíru prostě to jen přepsal-hotovo tak jak to muže přepsat zpet až bude rozveden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.1.15 23:28

@gabki hele, a když jsi ho tedy dostala jako dar (nebo máte na to kupní smlouvu), nemusíš platit darovací daň? S tou daní sice nejsem v obraze, jak to je a kolik to je, ale třeba J. a.n. i.1 by mohla vědět… abys pak nebyla překvapená, že máš na finančáku nějaký nedoplatek… :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.1.15 23:30
@Regina Hero píše:
@gabki hele, a když jsi ho tedy dostala jako dar (nebo máte na to kupní smlouvu), nemusíš platit darovací daň? S tou daní sice nejsem v obraze, jak to je a kolik to je, ale třeba J. a.n. i.1 by mohla vědět… abys pak nebyla překvapená, že máš na finančáku nějaký nedoplatek… :mrgreen: ;)

To by byl dárek za všechny prachy. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
102742
6.1.15 23:30

@Regina Hero Hele, asi máš pravdu, mohla by tam být (nepředpokládám, že by spolu žili víc jak rok ve společné domácnosti, i když, kdo ví, možná jo), ale přiznám se, že se v tomhle zas až tolik neorientuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna