Auto jako dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1211
6.1.15 23:59
@Sluka píše:
Tak, abych si v tom udělala jasno.. Dal ti pod stromeček klíče od auta..
Dal ti i velký a malý techničák?

jen malý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.1.15 23:59
@gabki píše:
Mam jen malý TP ja jako nic platit nebudu…do prd…e :mrgreen: žadné daně ani sáně :cert:

a nedejbože i technickou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.1.15 00:01
@Regina Hero píše:
pán asi bude nějaký srandista… ;)

to jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
7.1.15 00:03

Jaká je hodnota auta cca?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.1.15 00:13

Pokud nežijete více než rok prokazatelně ve společné domácnosti a cena vozu je nad 15.000 Kč, je na místě darovací daň, od 1.1.14 bohužel ve zvýšené jednotné sazbě 15%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
7.1.15 00:13
@Regina Hero píše:
a nedejbože i technickou…

Vy ji tak vystresujete, že to auto dá na charitu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.1.15 00:14
@Michelangelo píše:
Vy ji tak vystresujete, že to auto dá na charitu :mrgreen:

nebo vrátí manželce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
7.1.15 00:15
@terinka4444 píše:
nebo vrátí manželce :mrgreen:

s patřičnými díky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
7.1.15 00:22

@gabki Hele, to je divný :think:. Ty to auto znáš, měl ho přítel už předtím, než ti ho dal, nebo jeho žena?
Každopádně bys kromě malého techničáku měla dostat i velký. Tam má zapsaného jak původní tak i nového majitele. Pokud je nové na leasing, je tam uvedena leasingovka.
Já tedy auto nemám darované, kupovala jsem ho, ale musela jsem na registr vozidel kvůli přepsání auta na mě. Potřebovala jsem k tomu kupní smlouvu a čestné prohlášení prodávajícího, že auto nebude provozovat, nebo tak něco. Ty bys potřebovala tedy asi smlouvu darovací. Byly mi vydány nové SPZ, nový malý techničák s mým jménem a doplněný velký techničák. Ještě jsem musela mít zelenou kartu. Baba se za okénkem děsně rozčilovala, že nemám originál zelenou, ale jen vytištěnou z e-mailu, pač pošta se někde zasekla.
A také jsem musela na STK kvůli jakési evidenční prohlídce nebo tak nějak se tomu říká :oops: :think:.
Asi bych si od toho svého vyžádala velký TP a kromě toho i řádné vysvětlení. A kromě malého techničáku bys u sebe měla mít i zelenou kartu (povinné ručení - tam může být jakékoli jméno, takže nemusí být na tebe, ale musí sedět SPZ) a osvědčení o měření emisí (to je k technické prohlídce, a tam se píše VIN auta, bez jména). A rovnou si zkontroluj, jestli technická nebo ta zelená karta není propadlá :lol:.
Ale opravdu si nemyslím, že by bylo jen tak jednoduché na tebe něco přepsat :think:. Přítel zfalšoval tvůj podpis prpod. na plné moci, což je mimo jiné trestný čin. :zed:

Bála bych se, aby to fakt nebyl dárek za všechny prachy. Obzvlášť, pokud auto opravdu patřilo manželce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
7.1.15 00:31

Důležitý je, abys měla v ruce velký TP, pokud jsi bez něho, tak si zas přítel může vesele falšovat. Bez velkýho TP to nelze. Samozřejmě při přehlašování potřebuje kupní smlouvu.
Prostě jako majitel auto bys u sebě měla mít velký TP, tak si ho teda vyžádej, že Ti patří. Uvídíš, co Ti na to řekne. :think: Malý TP je úplně k ničemu. Duplikovat velký TP se dá až na základě například krádeže auta i s velkým TP, na základě zprávy od PČR.
Kupní smlouva je Ti pak už k ničemu, když jsi zapsaná v TP, prostě jsi majitel auta. Proto například některý leasingovky si nechávají velký TP u sebe a je to napsaný na ně a „majitel“ je pouze provozovatelem. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
7.1.15 00:33
@pidalina píše:
Pokud nežijete více než rok prokazatelně ve společné domácnosti a cena vozu je nad 15.000 Kč, je na místě darovací daň, od 1.1.14 bohužel ve zvýšené jednotné sazbě 15%.

To se dá jednoduše obejít a to tím, že se auto prodá za nějakou částku, jako je 1 Kč, 2 Kč, to už je asi na dotyčným. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
7.1.15 00:35
@tterka píše:
@gabki Hele, to je divný :think:. Ty to auto znáš, měl ho přítel už předtím, než ti ho dal, nebo jeho žena?
Každopádně bys kromě malého techničáku měla dostat i velký. Tam má zapsaného jak původní tak i nového majitele. Pokud je nové na leasing, je tam uvedena leasingovka.
Já tedy auto nemám darované, kupovala jsem ho, ale musela jsem na registr vozidel kvůli přepsání auta na mě. Potřebovala jsem k tomu kupní smlouvu a čestné prohlášení prodávajícího, že auto nebude provozovat, nebo tak něco. Ty bys potřebovala tedy asi smlouvu darovací. Byly mi vydány nové SPZ, nový malý techničák s mým jménem a doplněný velký techničák. Ještě jsem musela mít zelenou kartu. Baba se za okénkem děsně rozčilovala, že nemám originál zelenou, ale jen vytištěnou z e-mailu, pač pošta se někde zasekla.
A také jsem musela na STK kvůli jakési evidenční prohlídce nebo tak nějak se tomu říká :oops: :think:.
Asi bych si od toho svého vyžádala velký TP a kromě toho i řádné vysvětlení. A kromě malého techničáku bys u sebe měla mít i zelenou kartu (povinné ručení - tam může být jakékoli jméno, takže nemusí být na tebe, ale musí sedět SPZ) a osvědčení o měření emisí (to je k technické prohlídce, a tam se píše VIN auta, bez jména). A rovnou si zkontroluj, jestli technická nebo ta zelená karta není propadlá :lol:.
Ale opravdu si nemyslím, že by bylo jen tak jednoduché na tebe něco přepsat :think:. Přítel zfalšoval tvůj podpis prpod. na plné moci, což je mimo jiné trestný čin. :zed:Bála bych se, aby to fakt nebyl dárek za všechny prachy. Obzvlášť, pokud auto opravdu patřilo manželce :(

Osvědčení o měření emisí nepotřebuješ, to potřebuješ případně až na technickou a když není, tak vydají nějaký duplikát. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
7.1.15 00:37

@angelsface Ja myslim, ze kdyz zajde na urad, ze normalne vyjedou kopii velkeho TP. Kdyz rekne, ze ho treba nemuze najit. Vim to tedy urcite. Byla jsem si o nej zadat taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
7.1.15 00:37
@Passat píše:
@angelsface Ja myslim, ze kdyz zajde na urad, ze normalne vyjedou kopii velkeho TP. Kdyz rekne, ze ho treba nemuze najit. Vim to tedy urcite. Byla jsem si o nej zadat taky

Mě bylo řečeno, že ne, ale jestli je tahle varianta. Já vím, že vydají malý TP, ale velký, to je vcelku důležitý papír k autu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
7.1.15 00:44

@angelsface Bylo to loni. Sla jsem s obcankou a mela sebou malej technicak. A normalne mi vyjeli kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna