Auto jako dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
7.1.15 07:04

Každopádně i pokud bylo auto nabyté za trvání manželství, je fuk, kdo je ve velkém techničáku. Jako majitel se tam prostě napíše jeden z manželů do kolonky, ale je obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42016
7.1.15 07:15

@gabki S ohledem na probíhající rozvod je důležité, zda je to „staré“ auto (zda koupené před nebo během manželství), nebo nové auto -)kdy stejně je v sjm, pokud to tedy nekupoval z vlastních zdrojů. Důležitá je i cca hodnota vozu -) pro hospodaření s většími částkami peněz ze sjm je potřeba souhlas obou. Navíc se obávám, že nejsi vlastníkem vozidla, ale jen provozovatel -) to by bylo potřeba zjistit, neb pokud by jsi byla opravdu vlastník, vztahují se na tebe určité povinnosti, ať už se to týká daně, pojištění atd…Každopádně to nenechej vyhnít, ať nemáš problémy a zjisti si co nejvíc! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
7.1.15 07:54
@angelsface píše:
Osvědčení o měření emisí nepotřebuješ, to potřebuješ případně až na technickou a když není, tak vydají nějaký duplikát. :roll:

Ale měla by ho mít u sebe, pokud vozem jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.1.15 08:34
@gabki píše:
Mam jen malý TP ja jako nic platit nebudu…do prd…e :mrgreen: žadné daně ani sáně :cert:

V tom případě bych to asi panu Božskému s uctivými díky zase hezky všechno vrátila, ať se stará sám a nehází své problémy na mě.
Posléze bych se dotazovala, kde je nějaký vánoční DÁREK od něj pro mě.
Nakonec bych se zamyslela nad tím, jak může vypadat společná budoucnoust s takovým jedincem. Sama neznám všechny jeho klady a přednosti, čili toto za tebe nevymyslím. Ale na tvém místě bych se zamyslela a posléze volnou asociací myšlenek došla i k tématu, proč ho vlastně opustila jeho současná manželka :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
7.1.15 08:44
@jjelena píše:
Tak si dej hlavně bacha, aby ho stejným podvodem nepřepsal zpátky na sebe po rozvodi

To uz nejde ne? To by musela prepsat ona, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.1.15 08:51
@tterka píše:
Ale měla by ho mít u sebe, pokud vozem jezdí.

u sebe musí mít malý techničák… a v malém techničáku je provozovatel vozidla, ne majitel… ve velkém je uvedený majitel vozidla i provozovatel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
7.1.15 09:02
@Regina Hero píše:
u sebe musí mít malý techničák… a v malém techničáku je provozovatel vozidla, ne majitel… ve velkém je uvedený majitel vozidla i provozovatel…

Já ale mluvila o osvědčení o měření emisí. Že by ho u sebe měla vozit. Občas ho chce vidět policie. Nepatří sice k povinným dokladům, a nemusí se vozit, ale ve chvíli, kdy třeba daný měsíc zrovna končí technická a oni chtějí pro upřesnění vidět datum, kdy končí, protože emise a technická se většinou dělají zároveň a v emisní kartičce to datum je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.1.15 09:03

@tterka jj, špatně jsem přečetla tvůj komentář… předtím se zmiňoval velký a malý techničák a mě to tak zapadlo k němu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
7.1.15 09:05

Hmm tak ja kdyz jsem dostala auto jako dar, tak vim, ze s tim pote byly papirovacky, ale mam vsechno u sebe a auto je kompletne vedene a zaregistrovane na moji osobu a to samozrejme i s pojistenim atd… Takhle je to divne, spise ho mas zapujcene, ale majitelem nebudes pokud neprobehl prepis s tebou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
7.1.15 09:12
@Regina Hero píše:
@tterka jj, špatně jsem přečetla tvůj komentář… předtím se zmiňoval velký a malý techničák a mě to tak zapadlo k němu…
:kytka: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
7.1.15 10:02
@terinka4444 píše:
máš auto, on je sice… ale ty máš auto :mrgreen: nebuď nasratá, sundej růžové brýle a užívej si. Popřípadě, co bych udělala já, kdybych se mu chtěla pomstít, přepsala ho na manželku :mrgreen:

Je tvoje, jestli ho nepotřebuješ, tak ho prodej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42016
7.1.15 10:05
@AlphaOmega píše:
Je tvoje, jestli ho nepotřebuješ, tak ho prodej. :lol:

A je opravdu její? :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
7.1.15 10:14

Děkuji vám tady za komenty:-) ten velký TP nemám, musím se ho dnes nato zeptat-a to mě fakt zajímá! :! takže nejspíš bude ale on majitel a já provozovatel, v malém techničáku jsem já psaná, podpis prý a to mi řekl napodobil, když to byl přepisovat, uplně mě děsí jak tady čtu, že to je trestný čin, i když on mi říká o nic nejde…taky se ho hned zeptám jako kdo bude platit ručení. no mě a :cert: si klepne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
7.1.15 10:24

Napodobit urcite nic nemuze ani to nejde pred ocima pracovnice? 8o To spise rekl aby neco rekl :roll: Kazdopadne drzim palce. urcite se ho zeptej na tyhle dulezite veci a chtej je videt, nejlepe mit u sebe! Auto je krasny dar, ale tady jde spise o vypocitavost mam ten pocit. Hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
7.1.15 10:53

@Sini taky mám ten pocit.Jen vím že má konexe a známosti, takže třeba takhle to mohl udělat, no uvidíme večer co vypáčím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna