Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě, pokud budeš v garsonce hlášená, tak na příspěvěk na bydlení a 500 Kč přídavek na dítě. Možná i na dávky v hmoutné nouzi, ale to přesně nevím.
S alimenty ti moc neporadím, to netuším, ale asi tu bude nějaká maminka co s tím má už, bohužel, zkušenost.
Jinak přeju hodně síly a drž se ![]()
muj exmanzel prisel k soudu o vyzivne s papirem ze ma 4,5 tisice (zbytek dostaval na cerno), soudkyne ho pekne sjela, musel udat pribliznou castku a dostal nakonec 2 tisice (na jeho priznanych 16 tis, puvodne chtela dat 2,5 tis, nesouhlasil)
a k tem davkam, ja zustala v dluhach, s hypo, nemeli co do pusy a museli prvni tydny jist po pribuznych, tak jsem zacala chodit na castecny uvazek do prace, vydelala si 2-6 tisic a od socialky nedostala nic. dluhy je nezajimali a meli podle nich dost ![]()
mela jsem ale triletou variantu ![]()
Ahojky, má 2 roky vyživovací povinnost ať chce nebo nechce, pokud nemá peníze, nebo mu to soud nemá jak vypočítat, budou se peněz domáhat z jeho rodičů… (Nedávno tu byla podobná diskuze)
Barusak78 píše:
Oni dluhy ani hypoteky nejsou brané jako výdaj na bydlení.
ja vim, ja to pak taky zjistila, ale je to hrozny. nebyt rodiny, kterou mam teda uzasnou, tak jsem se predevsim diky ex ocitla pod mostem a dcera v detskem centru ![]()
ale to jsou zivotni zkusenosti ![]()
Anonymní píše:
Hm, tak to vypadá, že se asi budemme moct jít pást.
a co rodiče? nebo vůbec rodina, ti nepomůžou???
já se kdysi ocitla ve stejné situaci a tím, že jsem před mateřskou pracovala, tak na děts. přídávky jsme nedosáhla a podle nich měla vysokou mateřskou, takže taky nic, takže tehdy nebýt našich, tak kvůli relativně krátkému období, než jsem se z toho nějak dostala, bych možná i přišla o byt…taky platím hypotéku…
Anonymní píše:
Asi by bylo lepší na přechodnou dobu,než budeš mít práci a lepší peníze jít bydlet k rodičům.I když to nidy žádný med není,pro obě strany,tak občas je to nevyhnutelný.
lasička1 píše:Anonymní píše:Asi by bylo lepší na přechodnou dobu,než budeš mít práci a lepší peníze jít bydlet k rodičům.I když to nidy žádný med není,pro obě strany,tak občas je to nevyhnutelný.
Jenže to je problém.
Tátu nemám a o mámě nevim nic, ani kde žije. ![]()
Anonymní píše:lasička1 píše:Jenže to je problém.Anonymní píše:Asi by bylo lepší na přechodnou dobu,než budeš mít práci a lepší peníze jít bydlet k rodičům.I když to nidy žádný med není,pro obě strany,tak občas je to nevyhnutelný.
Hm, tak to vypadá, že se asi budemme moct jít pást.Tátu nemám a o mámě nevim nic, ani kde žije.
Tak to je opravdu složitá situace. ![]()
Takže se předem omlouvám za anonym, ale nemusí všichni vědět co právě řešim.
Tak abych nastínila situaci. S přítelem jsem se rozešla. Mám 4měsíčního chlapečka a zatím bydlime pořád u něho.
Teď mi asi výjde garsonka, do který bych mohla jít. Boužel mám rodičák na 4roky a vím, že si budu muset najít nějaký přivýdělek, protože s necelými 4tisíci se prostě vyžít nedá.
Ale chci se zeptat na co všechny bych mohla mít od sociálky nárok. Přítel dělá na černo, není ani vedenej na úřadě práce, ale vydělává si okolo 16tisíc měsíčně, z čeho mu budou vypočítavat výživné.