Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Mám možná blbý dotaz, ale pořád nad tím přemýšlím a nevím. Mám dvě děti, jsem sama. Podala jsem si seznamovací inzerát. Nyní se scházím se dvěma muži, teprve kraťoučce, no a mám dilema. Jeden je ze stejného města jako já, hezčí, mám dojem, že trošku inteligentnější než druhý. Já se tedy hezkých mužů trochu bojím. Vypadá, že má moc rád děti, sám byl teď se svými a bratrovými dětmi na týden pod stanem, a dělá to dojem, že má o mě zájem. Trošku mě zarazilo, že se zmiňoval o své ex, (byli spolu jen dva měsíce), že prý chtěla moc pomáhat v bytě, jako vrtání, stěhování, prostě věci, co ženská sama nezvládne, a on si připadal, že jí tam jenom pracuje a že ho v tomto využívá. Nejsem si jistá, co si mám o něm myslet.
Druhý bydlí ode mě 140 km, ale už plánuje, že si u nás najde místo a pronájem, aby mi byl blízko. Řešila jsem něco s bytem, a on mi hned nabídl pomoc. Cítím, že se do mě zamiloval, podle chování i sms. Je vyučený, ne že bych na to dala, ale je z vesnice, já z velkého města, myslím, že je trochu jednodušší (nechci, aby to špatně vyznělo), ale evidentně hodný.
No a já řeším, který? Prošla jsem si rozvodem, pak velkým zklamáním, rozhodně hledám někoho, kdo bude mít rád mé děti, mě takovou, jaká sem, v budoucnu by u nás bydlel, byl oporou atd. Ale také nechci hlupáka, pardon. Napadne vás něco? Díky ![]()
Řiď se svým srdcem ![]()
Každopádně je to ještě krátká doba, nechala bych tomu ještě čas, než se definitivně rozhodneš pro oba. Zatím bych oťukávala, časem se ti jistě vyrýsuje, který je ten pravý ![]()
Přeji, ať dobře vybereš ![]()
No a jsi do nektereho z nich zamilovana?To je docela podstatne,pises o nich,jak kdybys vybirala nove botky ![]()
Také bych se řídila hlasem svého srdce. Podle toho, jak to rozumově řešíš, bych řekla, že nejsi zaláskovaná a jistá si svými city ani k jedomu z nich. Přeci nemusíš mít chlapa za každou cenu, ne ? Počkej si, až tě někdo chytne za srdíčko tak, že o tom nebudeš muset takhle přemýšlet. ![]()
Jak dlouho je znáš? Máma si našla přítele, prvního cca půl roku za ni v obchodě platil, i věci pro nás (ovoce a tak), že ho jinak urazí, cpal jí maso (hovězí řízky), aby nám to vzala na přilepšenou… Nic nebyl problém, vše OK, pohoda. A po cca roce je problém i blbý králík (o kterého jsem prosila jen proto, že se u mladšího projevila alergie a měli jsme mu dávat jen králičí maso cca měsíc, jiné ne), neustále do mámy rýpe, hlavně když si dovolí být nemocná.
Předtím měla taky přítele, cca 3 roky a opustil ji kvůli tomu, že mne odmítla vyhodit z bytu a našel si nějakou co už má děti z domu vylétlé a žije v něm sama. Tu si i vzal, ačkoliv se už NIKDY nechtěl ženit.
Nedávno tu byla i diskuze chlapa, co se děsně divil, že mají děti přednost před ním.
Držím pěsti ať máš víc štěstí
U toho prvního bych se asi taky bála, že může pak neustále nadávat že ho využíváš, u druhého se zas můžeš dočkat toho že řekne, že už toho pro vás udělal dost…
Eemii píše:
No a jsi do nektereho z nich zamilovana?To je docela podstatne,pises o nich,jak kdybys vybirala nove botky
Já jsem třeba na 1.schůzce věděla, že je ten pravý ![]()
Třeba to ani v lásku nepřeroste. Kdo ví, třeba ještě budeš hledat dál ![]()
No pokud mas uz ted pocit,ze je „niz,nez ty“ a ze by to mohl byt problem,tak bych asi vahala a dala si pozor.Ja to chapu,ta komunikace pak vazne.Take jsem to zazila.Dokonce az tak,ze jsem treba musela hodne volit slova a premyslet,jak co reknu,aby to on pochopil.A to pak fakt nejde,spolecne reci ubyva..
Ja bych se hned nerozhodovala,schazet se muzes s obouma dal,nezavazne a pomalu je poznavat a treba se i zamilovat.Clovek se boji,aby neslap vedle,to je jasny.Ale kdyz to tam nepreskoci,tak je to na nic ![]()
Já jsem třeba na 1.schůzce věděla, že je ten pravý ![]()
A to jsi už měla děti? Ono se jinak vybírá, když jdeš za sebe a když máš děti za zády? Chodím na terapku, a je pravda, že mi doktorka říkala, že bych se měla celkově víc řidit srdcem, že moc přemýšlím.
Je hloupé, že srovnávám i oblečení? Je to přece hlavně o člověku, no oblečení taky hodně řekne.
Díky za názory. Připadám si jak patnáctiletá, a to už mám pár křížků na krku ![]()
ja si myslim, ze je dobre, ze to resis i takhle rozumove. nejsi uz zadna pubertacka, co se proste zamiluje na prvni pohled do nejakeho pobudu nebo chce jakeholiv chlapa. ja bych tomu vsemu jeste nechala cas. vzdyt se muzes setkavat s jednim i druhym, ale nejake na nejake intimnosti bych jeste byla zdrzenliva.
muzes si je treba vyzkouset. testovat je oba. kdyz se dostanou do stejnych situaci jak budou reagovat. at ti oba neco opravi v domacnosti, pohlidaji na chvili deti. a co deticky jak na ne vlastne reaguji? oni si nekdy vyberou lip nez zenska
ten z vesnice je taky rozvedeny?
pripada mi trosku podezrele, ze ten z mesta ma tolik rad deti… ja uz slysela tolik pribehu o zneuzivani deti… nechci malovat certa na zed, ale proklepni si ho! podle me je nejdulezitejsi, aby miloval TEBE a deti akceptoval a byl na ne hodny, nemusi mit prvni zajem o deti, to se mi zda trosku divne. taky bych rekla, ze je lepsi mit trosku jednodusiho partnera, ktery se umi postarat o rodinu nez nejakeho chytrolina, co by te vyuzival. je moc divne, ze s tou partnerkou byl jen dva mesice. nemuzes si s ni treba promluvit o nem nebo o jejich vztahu?
taky bys mela znat jejich kamarady, zname casem snad i rodinu. jak je berou, jaky vztah k nim maji, co rikaji o bejvalkach…
Eemii: to je fakt, asi se prostě budu scházet s obouma, když je jeden odjinud, tak se to ani nezjistí. A uvidím. Třeba to nakonec nebude ani jeden. Já už se dlouho s dvěma najednou nescházela, víte? Ale po dlouhé době to není špatný nápad, hlavně abych je v budoucnu nechtěla spojit v jednoho.
Taky jsem zažila, že byl jeden bývalý intelektuálně „níž“, po roce to nedělalo moc dobrotu.
I když moje známá je MUDr. a už 15 let žije s instalatérem a klape jim to. ![]()
annaaaaa píše:
A to jsi už měla děti? Ono se jinak vybírá, když jdeš za sebe a když máš děti za zády? Chodím na terapku, a je pravda, že mi doktorka říkala, že bych se měla celkově víc řidit srdcem, že moc přemýšlím.
Je hloupé, že srovnávám i oblečení? Je to přece hlavně o člověku, no oblečení taky hodně řekne.
Díky za názory. Připadám si jak patnáctiletá, a to už mám pár křížků na krku
Měla jsem syna, byla jsem už rozvedená.
Ahoj Sardinko, to máš myslím taky pravdu. Určitě by měl mít rád MĚ, a děti aby akceptoval (holky ani jednoho neviděly, počkám, až jak se rozhodnu, abych je nemátla). A je pravda, že když jsem měla VŠ, tak aby doma pomohl, to moc ne. Spíš hleděl na své koníčky a já se přizpůsobovala. Ten „jednodušší“ spíš pomáhal. Když mi umřela máma, tak mě podržel. Mluvit se dá s oběma, to spíš písemný projev toho „jednoduššího“ mě trochu zarazil. Mám zkušenosti, čím inteligentější chlap, tím víc utíká od problémů, ale nechci to bagatelizovat.
No, tak prostě rande s oběma a uvidí se! Ale každý postřeh vítám! ![]()
ja znam i inteligenty, dokonce Dr. nebo VS a pravopis u nich 0 bodu
vsechna i nebo y naopak. taky me to trosku zarazi, ale muzi na tu gramatiku moc nejsou. uvidis jak to dopadne, mozna si vyberes tretiho, co jeste vubec neznas
nebo ti deti nekoho najdou
drzim palce!
My máme v kanclu jednoho VŠ ekonomie, jeho maily jsou hrůza, šéfová nadávala, že co si klient o firmě pomyslí. A jeho vedení taky bude hodně dlouhé.
Díky za postřehy ![]()