Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
annaaaaa píše:
Ahoj holky. Mám možná blbý dotaz, ale pořád nad tím přemýšlím a nevím. Mám dvě děti, jsem sama. Podala jsem si seznamovací inzerát. Nyní se scházím se dvěma muži, teprve kraťoučce, no a mám dilema. Jeden je ze stejného města jako já, hezčí, mám dojem, že trošku inteligentnější než druhý. Já se tedy hezkých mužů trochu bojím. Vypadá, že má moc rád děti, sám byl teď se svými a bratrovými dětmi na týden pod stanem, a dělá to dojem, že má o mě zájem. Trošku mě zarazilo, že se zmiňoval o své ex, (byli spolu jen dva měsíce), že prý chtěla moc pomáhat v bytě, jako vrtání, stěhování, prostě věci, co ženská sama nezvládne, a on si připadal, že jí tam jenom pracuje a že ho v tomto využívá. Nejsem si jistá, co si mám o něm myslet.
Druhý bydlí ode mě 140 km, ale už plánuje, že si u nás najde místo a pronájem, aby mi byl blízko. Řešila jsem něco s bytem, a on mi hned nabídl pomoc. Cítím, že se do mě zamiloval, podle chování i sms. Je vyučený, ne že bych na to dala, ale je z vesnice, já z velkého města, myslím, že je trochu jednodušší (nechci, aby to špatně vyznělo), ale evidentně hodný.
No a já řeším, který? Prošla jsem si rozvodem, pak velkým zklamáním, rozhodně hledám někoho, kdo bude mít rád mé děti, mě takovou, jaká sem, v budoucnu by u nás bydlel, byl oporou atd. Ale také nechci hlupáka, pardon. Napadne vás něco? Díky
asi bych brala druhe aj ked je z dediny.. ja jsem holky z mesta a prestehovala jsem sde do deniny a mam kluka z dediny a neni tupec.. nebo si myslis ze lidi z dediny neumi premyslet ![]()
z toho prvniho mam dojem ze i kdyz ma mozna rad tve deti ale kdyz budes neco potrebovat zpravit tak se na tebe asi taky vyse.re protoze ho budes evidentne obtezovat ![]()
a navic ten druhy uz premysla ze pujde do mesta a kdyz ti pomaha s bytem tak neni co resit.. a z peknej misy sa nen ajse kdyz je prazda.. co je dle me ten prvni ![]()
Pro mě třeba je inteligence důležitá. Ne vzdělání, jakou dělá práci, ale inteligence. S tím souvisí třeba i smysl pro humor, sklon k přiblblým průpovídkám atd.
Ale tyhle věci má každý jinak, těžko radit… ![]()
Katrinka píše: Řiď se svým srdcem![]()
Každopádně je to ještě krátká doba, nechala bych tomu ještě čas, než se definitivně rozhodneš pro oba. Zatím bych oťukávala, časem se ti jistě vyrýsuje, který je ten pravý
Přeji, ať dobře vybereš
souhlas ![]()
Hanule píše:
Jak dlouho je znáš? Máma si našla přítele, prvního cca půl roku za ni v obchodě platil, i věci pro nás (ovoce a tak), že ho jinak urazí, cpal jí maso (hovězí řízky), aby nám to vzala na přilepšenou… Nic nebyl problém, vše OK, pohoda. A po cca roce je problém i blbý králík (o kterého jsem prosila jen proto, že se u mladšího projevila alergie a měli jsme mu dávat jen králičí maso cca měsíc, jiné ne), neustále do mámy rýpe, hlavně když si dovolí být nemocná.Předtím měla taky přítele, cca 3 roky a opustil ji kvůli tomu, že mne odmítla vyhodit z bytu a našel si nějakou co už má děti z domu vylétlé a žije v něm sama. Tu si i vzal, ačkoliv se už NIKDY nechtěl ženit.
Nedávno tu byla i diskuze chlapa, co se děsně divil, že mají děti přednost před ním.
Držím pěsti ať máš víc štěstíU toho prvního bych se asi taky bála, že může pak neustále nadávat že ho využíváš, u druhého se zas můžeš dočkat toho že řekne, že už toho pro vás udělal dost…
tak to byl teda pekny ko…kotko
![]()
Hanule píše:
Jak dlouho je znáš? Máma si našla přítele, prvního cca půl roku za ni v obchodě platil, i věci pro nás (ovoce a tak), že ho jinak urazí, cpal jí maso (hovězí řízky), aby nám to vzala na přilepšenou… Nic nebyl problém, vše OK, pohoda. A po cca roce je problém i blbý králík (o kterého jsem prosila jen proto, že se u mladšího projevila alergie a měli jsme mu dávat jen králičí maso cca měsíc, jiné ne), neustále do mámy rýpe, hlavně když si dovolí být nemocná.Předtím měla taky přítele, cca 3 roky a opustil ji kvůli tomu, že mne odmítla vyhodit z bytu a našel si nějakou co už má děti z domu vylétlé a žije v něm sama. Tu si i vzal, ačkoliv se už NIKDY nechtěl ženit.
Nedávno tu byla i diskuze chlapa, co se děsně divil, že mají děti přednost před ním.
Držím pěsti ať máš víc štěstíU toho prvního bych se asi taky bála, že může pak neustále nadávat že ho využíváš, u druhého se zas můžeš dočkat toho že řekne, že už toho pro vás udělal dost…
tak to byl teda pekny ko…kotko
![]()
Sardinka: Ten z vesnice se rozvádí. Se ženou už spolu nějakou dobu nežijou. Nevím, jestli to pro něj není brzo, řešili jsme to spolu.
Angua píše:
Pro mě třeba je inteligence důležitá. Ne vzdělání, jakou dělá práci, ale inteligence. S tím souvisí třeba i smysl pro humor, sklon k přiblblým průpovídkám atd.Ale tyhle věci má každý jinak, těžko radit…
Presne tak.
Mě by teda zarazilo, že se znáš s někým z inzerátu a on se chce hned za tebou stěhovat
To by mě tedy odradilo hned. Kamarádce se to stalo a pak na ní ten chlap visel jak závaží a nemohla se ho zbavit. U toho druhého bych viděla plus, že je z blízka a líbí se ti, nechala bych si ho na kamarádění, kino, vínko a tak, nebránila bych se dalším možnostem a vidělo by se časem, kdo to nakonec bude…
Já vím, že nejde v tomhle vyloženě poradit, ale vaše názory taky pomohly. Nejlíp to smíchat do jednoho. Přirozená inteligence je důležitá, a ochota pomoci, tolerance taky. Což je vždycky, co chceme. V sobě cítím toho z vesnice, přijde mi upřímější, klidně řešil i výplatu u nich a případně u nás ve městě, jak by přispíval a tak. Mluvit o tom začal sám. Byt mám malý, o tom jsme taky mluvili. U toho druhého nevím, jestli by slevil ze svého pohodlí. Dneska jdem ven, zavedu na to řeč a uvidí se. Fyzicky mě myslím přitahujou oba. A ještě blbý dotaz, řešíte i oblečení? Když se vám to jeho moc nezamlouvá? Vím, že se časem dá tohle upravit, můj známý chodí oblékaný podle toho, jakou má zrovna ženskou, jak si ho oblékne ![]()
Anonymní píše:
Mě by teda zarazilo, že se znáš s někým z inzerátu a on se chce hned za tebou stěhovatTo by mě tedy odradilo hned. Kamarádce se to stalo a pak na ní ten chlap visel jak závaží a nemohla se ho zbavit. U toho druhého bych viděla plus, že je z blízka a líbí se ti, nechala bych si ho na kamarádění, kino, vínko a tak, nebránila bych se dalším možnostem a vidělo by se časem, kdo to nakonec bude…
To jsme se bavili jen orientačně, jestli by ten vztah měl vůbec cenu začínat kvůli takové vzdálenosti. Protože já se stěhovat kvůli dětem nemůžu. A pořád dojíždět taky nejde, víš, anonymní?
Ahoj Zakladatelko,
pročetla jsem si tvou diskuzi a mám pocit, že nejsi na další vztah připravená. Ani jeden z těch chlápků ti nepadl do oka na první pohled, na každém se ti líbí jenom něco. Je důležitý, aby mu nevadily tvoje děti, ale jiskra musí přeskočit hlavně mezi vámi. Rozhodování podle rozumu není od věci, ale u tebe naprosto chybí citová stránka. Ta je taky potřeba. No a samozřejmě si s ním musíš rozumět, ale nesrovnávej inteligenci se vzděláním. Kamarádka VŠ a instalatér - instalatér může mít daleko vyšší inteligenci než VŠ, proč by si nemohli rozumět? Jde o sympatie, společná témata, smysl pro humor atd. Co se týká oblečení, já třeba takovéto věci neřeším, většinou vnímám chlapa jako celek a buď líbí nebo ne
Každopádně pozvolna, nikam bych nechvátala, se společným bydlením už vůbec ne. Scházej se s nima a časem si budeš naprosto jistá, kterého ano a nebo bezpečně žádného
Určitě netlač na pilu ![]()
annaaaaa píše:
Já vím, že nejde v tomhle vyloženě poradit, ale vaše názory taky pomohly. Nejlíp to smíchat do jednoho. Přirozená inteligence je důležitá, a ochota pomoci, tolerance taky. Což je vždycky, co chceme. V sobě cítím toho z vesnice, přijde mi upřímější, klidně řešil i výplatu u nich a případně u nás ve městě, jak by přispíval a tak. Mluvit o tom začal sám. Byt mám malý, o tom jsme taky mluvili. U toho druhého nevím, jestli by slevil ze svého pohodlí. Dneska jdem ven, zavedu na to řeč a uvidí se. Fyzicky mě myslím přitahujou oba. A ještě blbý dotaz, řešíte i oblečení? Když se vám to jeho moc nezamlouvá? Vím, že se časem dá tohle upravit, můj známý chodí oblékaný podle toho, jakou má zrovna ženskou, jak si ho oblékne
propominas mi myou sestru ![]()
vybyra kluky podle toho jak sou chytry, jak sa oblekaji,atd atd atd, a pak sa divy ze je porad sama ![]()
Pomka píše:
Ahoj Zakladatelko,
pročetla jsem si tvou diskuzi a mám pocit, že nejsi na další vztah připravená. Ani jeden z těch chlápků ti nepadl do oka na první pohled, na každém se ti líbí jenom něco. Je důležitý, aby mu nevadily tvoje děti, ale jiskra musí přeskočit hlavně mezi vámi. Rozhodování podle rozumu není od věci, ale u tebe naprosto chybí citová stránka. Ta je taky potřeba. No a samozřejmě si s ním musíš rozumět, ale nesrovnávej inteligenci se vzděláním. Kamarádka VŠ a instalatér - instalatér může mít daleko vyšší inteligenci než VŠ, proč by si nemohli rozumět? Jde o sympatie, společná témata, smysl pro humor atd. Co se týká oblečení, já třeba takovéto věci neřeším, většinou vnímám chlapa jako celek a buď líbí nebo neKaždopádně pozvolna, nikam bych nechvátala, se společným bydlením už vůbec ne. Scházej se s nima a časem si budeš naprosto jistá, kterého ano a nebo bezpečně žádného
Určitě netlač na pilu
Ahoj Pomko. Viděla jsem každého zatím jen 2×. Možná to moc řeším?
Myslíš, že jsem moc náročná, že řeším blbosti? ![]()