Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mig29 absolutne jeste nemas prekonany odchod partnerky, to ani nejde. Zkus byt aspon rok, dva, tri sam, kazdy ten cas ma jinak. Prospeje to tobe i detem. Je to jako u truchleni - nejde to zkratit, osidit ani obejit, ale odzit.Ja jsem to mela tesne po rozvodu stejne, tak intenzivni pocit samoty, deset roku jsem zila ve vztahu a najednou sama! Ted je to 1,5 roku a porad jeste nejsem pripravena, navic s detma ani nestiham jakekoliv rande ![]()
Zkus si taky predstavit svoje deti…unesou novou zenu a s ni dalsi zmeny v zivote a dalsi zatez? Zajima se o ne jejich matka? I ony potrebuji cas. A o cem by ses s novou pritelkyni ted bavil…jaka je tvoje ex potvora, na deti jsi zustal sam atd. To nikdo nevydrzi poslouchat a opusteny clovek je toho tak plny, ze v te pocatecni fazi ani o nicem jinem nedokaze mluvit.
Proste klidek, nikam nespechej, dej si voraz od zenskych a hlavne odzij si to.
Bude lip, neboj.
Chlapka, kterymu je 35 a ma decka v peci si zadna sama nevsimne, ty rady „nehledej, ono to prijde samo“ jsou dost hloupy. Vy zensky to mate snadny, protoze vas si nejaky chlapek najde, oslovi, ale chlapka skoro zadna neoslovi, to uz musi byt fakt hodne pritazlivej muz. ![]()
Ja bych v prvni rade nemel predsudky, proc vylucujes ty bary a seznamky hned?
Minimalne na nejaky zpestreni to muze byt dobry a uvidis co z toho.
@Veveří píše:
@mig29 absolutne jeste nemas prekonany odchod partnerky, to ani nejde. Zkus byt aspon rok, dva, tri sam, kazdy ten cas ma jinak. Prospeje to tobe i detem. Je to jako u truchleni - nejde to zkratit, osidit ani obejit, ale odzit.Ja jsem to mela tesne po rozvodu stejne, tak intenzivni pocit samoty, deset roku jsem zila ve vztahu a najednou sama! Ted je to 1,5 roku a porad jeste nejsem pripravena, navic s detma ani nestiham jakekoliv rande
Zkus si taky predstavit svoje deti…unesou novou zenu a s ni dalsi zmeny v zivote a dalsi zatez? Zajima se o ne jejich matka? I ony potrebuji cas. A o cem by ses s novou pritelkyni ted bavil…jaka je tvoje ex potvora, na deti jsi zustal sam atd. To nikdo nevydrzi poslouchat a opusteny clovek je toho tak plny, ze v te pocatecni fazi ani o nicem jinem nedokaze mluvit.
Bude lip, neboj.
Za 3 roky bude mit 38 a porad nebude mit zadny zkusenosti s balenim…
Ja rikam zkouset to vsude mozne, nemit predsudky, ale urcite se hned nevazat, leda, ze by slo o fakt vyjmecnou holku. ![]()
@Premek_Orac píše:
@mig29 Choď s dětma na hřiště. Se mnou tam pořád nějaké maminy konverzují a často to končí otázkou, zda žiju s maminkou dětí nebo sám…
To zni jako odobrej tip. ![]()
@Veveří píše:
@mig29 absolutne jeste nemas prekonany odchod partnerky, to ani nejde. Zkus byt aspon rok, dva, tri sam, kazdy ten cas ma jinak. Prospeje to tobe i detem. Je to jako u truchleni - nejde to zkratit, osidit ani obejit, ale odzit.Ja jsem to mela tesne po rozvodu stejne, tak intenzivni pocit samoty, deset roku jsem zila ve vztahu a najednou sama! Ted je to 1,5 roku a porad jeste nejsem pripravena, navic s detma ani nestiham jakekoliv rande
Bude lip, neboj.
Přesně tohle jsem myslela tím, že by si z nové partnerky dělal psychologa, což on jaksi nepochopil, zdá se mi…
No nic, hlavně teď sám a věnovat se dětem, nikoho jim do života hned netahat, i když to nemusí trvat zas tak dlouho. Celkem u mě sedí teorie, o které jsem četla, že přibližně kolik let trval vztah, tolik měsíců se s tím člověk srovnává, a u mě to minim. těch 14 měsíců trvalo…i dýl.
A urcite bych shodil nejaky kila(jak jsem pochopil z toho chatu..), tlustej chlapek s deckama ma fakt male sance. ![]()
@Žirafa 69 věřte ze chápu co tím myslíte, zkuste se ale na to podívat i jinak. Já jsem se ted měsíc utapel ve vycitkach atd a to není vůbec dobrý. Ve té si rok dva tři řešit minulej vztach a za tři roky jste stále tam kde na začátku. Prostě jsem se jednou probudil a řekl si ze dal to řešit nemá cenu protože to nevyresim. Ji je to ukradeny nezajímame ji. Tak ma cenu smutnit? Přijal jsem realitu. A o čem se bavit s novou partnerkou? Co třeba o nás? O budoucnosti? Pokud se zeptá na minulost rad ji vše povim, ale mluvit o tom sam nehodlam.
@mig29
Ok, když ses tak rozhodl a fakt si myslíš, že to zvládneš a nebudeš pln zášti, tak prosím.
Já jen, jestli to víš jistě, když sem dáváš jakousi diskusi z FB…vidět, že Tě to pořád ještě žere nebo dostává. Opravdu to chvíli trvá, než to ublížení člověk přestane řešit. A naprosto to chápu.
@Žirafa 69 tu diskusi z FB jsem sem dal aby každý viděl ze tady není co řešit.
@mig29 píše:
Ano, chápu to.
Tak jestli se na to prostě „cítíš“,no tak se nebraň
,ale možná ani cíleně nevyhledávej, což je ovšem jen na Tobě.
A jak psaly holky - dost žen s dětmi (spíš chceš „dětnou“,která už ví, o čem to je?) potkáš na hřištích apod, kde budeš ještě středem pozornosti
- v dobrém slova smyslu.
@Žirafa 69 já jsem všude středem pozornosti. Například v práci, na silnici atd ![]()
@Scarabeuss píše:
Za 3 roky bude mit 38 a porad nebude mit zadny zkusenosti s balenim…Ja rikam zkouset to vsude mozne, nemit predsudky, ale urcite se hned nevazat, leda, ze by slo o fakt vyjmecnou holku.
Ale jo, nemit predsudky, to je hezke, ale kdyz te po deseti letech opusti partnerka, tak nejvetsi blbost je hned si nabalit novou zenskou - kus za kus. Scarabee, kdyz te tak sleduju v diskuzich, ty musis byt stastny chlap
Ty jsi se vsim raz dva hotovy, takovy poklad do rodiny
![]()
@Scarabeuss píše:
A urcite bych shodil nejaky kila(jak jsem pochopil z toho chatu..), tlustej chlapek s deckama ma fakt male sance.
ty seš fakt znalec… to nemá chybku s tebou.. ty máš z těch kil navíc snad nějaký mindrák nebo co
![]()
@mig29 píše:
ale to nemusí vědět KAŽDÝ.. to musíš vědět hlavně ty… ![]()