Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
Jdu si k Vám vylejt srdíčko, protože už zacinam vážně pochybovat o své normalnosti. S přítelem žijeme 6let. Jsme v jeho baráku a žije tam i jeho matka. A už mi tak nějak dochází trpělivost. Nejen, ze přítel absolutně nebere moje názory, ale poslední dobou zacinam i dostávat pořádnou čočku i za úplný ptakoviny. Moc chodim na Facebook, moc kouřim, moc si píšu s kamaradkama, jsem moc v dome, malo chodim ven (protože okolo baráku je ukrutnej bordel ze stavení, takže tam ani nic dělat nejde), moc tohleto, moc tamhleto. Neustale dostavam napady co bych mohla - jit umejt auto, jit mu pomoct s timhle a s tamhletim. Pokud prijedu z prace a mam toho za celej den dost a lehnu si, dostanu hned vynadano proc se zase valim. Když bych se chtěla jít projit - nemůžeme, příteli se to zrovinka nehodí, když bych chtěla jít do hospody a on ne - tak se nikam nejde, když bych chtěla mít něco v dome takhle (např. obyvakovou stěnu) a jemu se to tak nelíbí, tak tak prostě nebude. A to samy i co se týče chodu domácnosti. Tchyně tam doufám s nama nebude bydlet celek život a tak ho v jeho 28letech ucim, ze když dosnida/doobedva/doveceri, by mohl ten talíř vzít a uklidit, ty papírky ze by mohl hodit do kose, tu skříň ze by mohl zavírat, to spodní prádlo ze patří do kose a ne na kos a tak dále a tak dále. Zkratka vše, co za něj do ted dělala máma a jakmile ho pozadam o to, jestli by to mohl dělat sam, ze už me to nebaví, dostanu servano, ze jsem jak padla na hlavu a proč mi to tolik vadí. Už toho mám fakt všeho plny zuby a nevím, jestli jsem teda normální!
Žije si svůj život, ohledy na me nebere, neumi udělat kompromis a me už z toho asi brzo začnou sedivet vlasy! ![]()
Mate deti? Pokud ne, tak se seber a jdi svou cestou. Takto se zit neda…
@Kimmm Vas vztah nikam evidentně nevede. Pokud jste bez deti, odešla bych, oběma vam bude lépe.
Bez kompromisu to v životě nejde. Pokud je ta „souhra“ prostě není, vztah špatně funguje.
Mě by takové omezování, co můžu a nemůžu, dost vadilo.
Příspěvek upraven 22.06.16 v 06:24
Běžte bydlet sami, to se rychle zjistí, jake má vztah šance. Je spousta chlapů, ktere by člověk nejradši reklamoval. Někteří jsou tvarni a i schopní pochopit co znamená život v páru, ve vlastní domácnosti. Je zvláštní že ti to vadí až teď, po tolika letech. Asi už trochu ponorka nebo přechození. Anebo ti dochází trpělivost a zjistujes, ze tohle není muž pro tebe. Což je taky dobře, jsi mladá, nemusis někoho vychovávat.
Tak nějak-jestli nemáš k němu závazky, pádila bych šťastně pryč. A jestli máš-hodně síly-něco podobného několik let bez úspěchu prožívám a jsem z toho na prášky
![]()
Tchyne se planuje odstehovat? Nemyslim. Podle me je dane, jak by to asi bylo dal ve vasem vztahu. Nejste na zacatku, abyste se sladili, ale jste spolu sest let a to uz by nejaka souhra mela fungovat. Stejne tak tolerance a pochopeni.
Zkus si s pritelem najit vhodnou chvili, nejlepe mimo domov a primluvit si. Jak si predstavuje budoucnost, co mu opravdu vadi. Rekni mu svuj pohled, jak se citis. Pokud to prijme, pokud te alespon vyslechne, treba se s tim da jeste neco delat. Kdyz ale nebude chtit ani slyset a tve pripominky, nazory okamzite smete ze stolu, tak si myslim, ze neni co spravovat.
Kdyz jeden druheho zacne brat jako inventar, tak to neni vztah.
Děti nemáme, žádné závazky k sobě taky ne. To, ze to zacinam resit az teď je asi proto, ze jsem az ted dokončila školu a chci už asi začít žít svůj život a trochu se realizovat. Jenže jak se mám v takových podminkach realizovat…
Sprdnuti i za to, ze moc dlouho spim (do 9hod). Zkratka všechno, co nedělá on, je nenormální!! ![]()
Mám pocit, že jste každý jiný…obávám se, že to nemá budoucnost ![]()
@Kimmm tak od něj odejdi..představ si ho jako otce dítěte..asi ne vid.
@Kimmm tady těžko posoudíme, sama sebe tu trochu popisuješ tak, že mám z tebe pocit, že si doma kapánek bez energie a línější. Třeba to tak vůbec není jen to na mě tak působí. Např. nechodíš cen, protože je tam bordel, co takhle ho společně s partnerem postupně uklidit a venek si zvelebit?
@ilonka12 To bych asi neřekla, ale samozřejmě, ze mám dny, kdy bych nejradši ležela celej den v posteli. Když jsem chodila od pondělí do patku do patku dopoledne do školy, od pondělí do soboty odpoledne do prace, tak jsem toho mívala zkratka dost a byla jsem rada, když jsem si odpočinula. Ale pokud jsem teď doma - varim, uklizim, peru a on pak přijde a dostanu sprda za to, proč jsem furt zalezla a nejdu mu radši pomoct do garáže? On to nevidí, ze zmizely jeho fousy z holení z umyvadla, ze jeho ponozky záhadné zmizely z podlahy a ze se celej byt uklidil…
Venku jsem se to snažila uklidnit mnohokrát, jenže me vzdycky zastavil s tím, ze se nic vyhazovat nebude, ze se všechno bude jednou hodit. Viz třeba rozlamany květináče tchyně, starý hrnce..
Můj bordel to není.. A ačkoliv bych ho rada zredukovala, právo na to nemám.. ![]()
@Kimmm však já nepíši, že si líná obecně, ale doma asi chceš spíš již ten odpočinek a krom domácích prací mít klid, pokud ovšem bydlíte v nějakém domě který se třeba opravuje, tak je to těžké no..
Ano, to asi pravda je. Ale já mám dny, kdy mám hroznou energii jít tvořit ten dum, domov. Tak jdu a pomaham příteli na zahradě, v garáži. Pak řeknu, ze si skocim na záchod a zaseknu se někde - u jídla, u telefonu, kdekoliv…a přijdu, o něco dyl, než z toho WC, hned zase dostanu servano, kde jako jsem! Připadam si jak na vojně. Takže další den už radši ven nejdu a dělám si svoje prace pod mým vedením..