Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak v první řadě si myslím, že ty když si s tím přišla, tak jste to měli v klidu prodebatovat. tady to chování mě teda docela čílí
zas je jako blbost, aby ty sis nechala dítě na truc.
Rozhodni se podle sebe, manžel je hulvát. Vůbec ti to neusnadnil. U nás se stalo něco podobného, ale manžel mě do ničeho netlačil..ale na truc to určitě taky nedělej. Musíš to cítit sama, jak to chceš..držím palce ![]()
Normálně si sedněte a promluvte si. Je opravdu možné, že se on na dítě necítí. Bude k tomu mít důvody. Tak si je vyslechni a on si musí vyslechnout tebe. P. S.-už vidím, jak se tu strhne vlna rozhořčených matek ![]()
Jaké máte manželství, klape vám to a jak ste spolu dlouho?
víš on chlap když už jedno dítě má nechápe že pro ženu je dar vůbec otěhotnět
moc ti asi neporadím protože my jsme ten pár kterému se nedaří splodit potomka
takže v téhle situaci já bych si dítě nechala, co když se stane že za rok za dva bude chtít on druhé dítě a už to třeba nepůjde? ![]()
Pozor si davat mel za prve on. Tys antiko brala, a sperma je jeho. Pokud nechtel dite, mel pouzivat jeste kondom.
Na truc bych nic nedelala. Abys pak tezce nelitovala. Mas jeste nejaky tyden cas na klidne promysleni a rozebrani to s muzem. Nevim jake mate financni zazemi, jak zijete. Jak jste spolu byli domluveni na poctu deti, kolik ti je, atd.
Treba ho to jen sokovalo, nakonec zjistite, ze by se to v klidu dalo, a zvladli byste to.
Jako člen rodiny má určitě právo se vyjádřit. Ale dá se to říct i jinak a rozhodně záleží na názoru obou. Rozhodni se podle sebe a ještě to prodiskutujte. Když budeš mít rozumné argumenty, třeba změní názor. Ale po takovéhle reakci bych já osobně byla na hranici balení kufrů, to by si dovolit neměl.
Já bych se do takové situace nikdy nedostala, manžel by mi toto nikdy neudělal… asi bych vůbec neřešila potrat ale to obrovské zklamání, jak ti tohle může vůbec udělat… Rozhodni se podle sebe, ty s tím budeš celý život žít, nikdo jiný. Pochybuju, že když si dítě necháš vzít tak tím zachráníš tento vztah.
@Anonymní píše:
Ahoj
Přišla jsem na to, že jsem těhotná, po kontrole u dr 5tt..Nebylo to plánované, otěhotněla jsem přeš antikoncepci. Upřímně, nejsem pevně rozhodnutá, co dál, už jedno dítě mám, oba máme práci, kde bydlet… Neviděla bych problém… Oznámila jsem novinku doma manželovi. A jeho reakce mě uzemnila.. Kdy jdu na potrat… Že se nehodlá strhat, měla jsem si dávat větší pozor… Výčitky. Zeptala jsem se ho, jestli ví, že teď se nejedná o něj. Tuhle stranu nevidí.. Mám chuť se mu postavit na truc a nepůjdu.. Jeho chování v téhle situaci… Je ještě přijatelné? Děkuju za všechny názory… Jak by jste se zachovali Vy?
A jak sis měla dávat větší pozor? tys to brala nepravidelně nebo jen poloviční dávku?
Jinak tahle jeho reakce by mezi náma asi visela ve vzduchu už napořád…
Nicméně je těžké dělat nějaké soudy a závěry, když jsi toho napsala tak málo…
A jak velké dítko máte?
Tak mne rict, ze sem si mela davat pozor, tak ma neco na hlave
. On pri sexu nebyl? ![]()
Tak nechat si dítě na truc je řešení k ničemu. Musíte to spolu konstruktivně probrat. Já bych asi byla ošklivá a chtěla po něm, aby šel na sterilizaci, pokud si je opravdu jistý, že dítě nechce. Když už já jsem ta blbá, co si nedokázala dát pozor, tak ať to vyřeší on. Ale já bych tedy v afektu udělala spoustu věcí blbě.
Co poradit, to netuším. Jinak, než společným rozhodnutím se toto asi řešit nedá, pokud spolu chcete zůstat.
Zkusila bych ho nechat aby to vstřebal a pak si o tom znovu v klidu promluvit. Pokud nemáte finanční problémy, máte kde bydlet, máte se rádi, tak v tom nevidím problém. Dvě děti jsou lepší než jedno! ![]()
Třeba byl z toho jen v šoku a změní názor každopádně jak píší ostatní musíte to vyřešit spolu promluvit si a rozhodnout se co dál
![]()
Zase selhala? Holky neberte to, na to není vůbec ale vůbec spoleh. Ale to jen bokem.
Můj názor - on má stjné právo říci co chce tak jako ty. A pokud je to takovéhle, na tvém místě bych chvíli počkala. Nějaký ten den dva, max týden, aby se s tím v hlavě vypořádal. A pak vám nezbývá než sednout a ujasnit si své náhledy, svá pro a proti. Nakonec, vy jste o druhém dítěti neuvažovali? pokud ne, pak je on na lepší pozici. Pokud ano, tak bych to brala jak to je.
@Verun83 píše:
Pozor si davat mel za prve on. Tys antiko brala, a sperma je jeho. Pokud nechtel dite, mel pouzivat jeste kondom.
Na truc bych nic nedelala. Abys pak tezce nelitovala. Mas jeste nejaky tyden cas na klidne promysleni a rozebrani to s muzem. Nevim jake mate financni zazemi, jak zijete. Jak jste spolu byli domluveni na poctu deti, kolik ti je, atd.
Treba ho to jen sokovalo, nakonec zjistite, ze by se to v klidu dalo, a zvladli byste to.
To je trošku blbost, ne? Pokud se HA bere pravidelně a včas, ženská si dává pozor na další léky a jejich kontraindikaci a nemá hormonální problém hlubšího charakteru, tak je HA prakticky 100%. A jako, že by dva manželé používali HA a on ještě kondom? To je věc, které by se zasmál i doktor ![]()
Ahoj
Přišla jsem na to, že jsem těhotná, po kontrole u dr 5tt..Nebylo to plánované, otěhotněla jsem přeš antikoncepci. Upřímně, nejsem pevně rozhodnutá, co dál, už jedno dítě mám, oba máme práci, kde bydlet… Neviděla bych problém… Oznámila jsem novinku doma manželovi. A jeho reakce mě uzemnila.. Kdy jdu na potrat… Že se nehodlá strhat, měla jsem si dávat větší pozor… Výčitky. Zeptala jsem se ho, jestli ví, že teď se nejedná o něj. Tuhle stranu nevidí.. Mám chuť se mu postavit na truc a nepůjdu.. Jeho chování v téhle situaci… Je ještě přijatelné? Děkuju za všechny názory… Jak by jste se zachovali Vy?