Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lovelytrue píše:
@Ennny Nechápu prostě…já bych se takhle nezachovala ani v 15tady je vidět, že ne každý, kdo překročil věk 18 let je dospělý…
No, ono to tak je i potvrzené výzkumy,, že člověk ju dospělý až kolem 22 i později. Protože dneska je spousta mladých, kteří mají mamahotel a v těch 18 opravdu žádnou zodpovědnost a zkušenosti, které by z nich dělaly dospělé. Ano fyzicky je to normální. Ale psychicky a ve smyslu k zodpovědnosti za sebe sama opravdu v 18 plnoletí nejsou.
@P4ja nemůžeš házet všechny do jednoho pytle, já jsem od 17 samostatná soběstačná osoba(teď 25 dvě děti vdaná)…ale ani se ti nedivím že si to myslíš jak to vidím co jsou schopni dělat mojí vrstevníci, mám pocit že se někde zasekl čas ja jsem měla být o 10 let starší
@Ennny píše:
@P4ja nemůžeš házet všechny do jednoho pytle, já jsem od 17 samostatná soběstačná osoba(teď 25 dvě děti vdaná)…ale ani se ti nedivím že si to myslíš jak to vidím co jsou schopni dělat mojí vrstevníci, mám pocit že se někde zasekl čas ja jsem měla být o 10 let starší
No, to je jasné, že všichni nejsou stejní. Ale jak jsem četla tvůj příspěvek tak se mně vybavil rozhovor s jedním psychologem, který právě říkal, že dnešní 18,19 vůbec nejsou dospělí. Že se ten věk posouvá hodně za 20 let. Že to i souvisí s tím, že hodně lidí dlouho studuje a chlapi nejdou na vojnu. A řeší jiné věci a starosti. A dřív se lidi dřív brali, měli děti atd…
Podívej, já nejsem jeho majetek, můžu se sbalit kdykoli se mi zamane a nemám důvod se mu vzpovidat proč. ![]()
@Anonymní píše:
Podívej, já nejsem jeho majetek, můžu se sbalit kdykoli se mi zamane a nemám důvod se mu vzpovidat proč.
Tak proč tady zakladas diskuzi a ptáš se na názor? Nejde o to, že bys to nemohla udělat podle svého, ale co to o tobě vypovídá. A nevyšla jsi z toho zrovna hezky ![]()
@Anonymní píše:
Kdybych mu to řekla osobně, začal by mě přemlouvat, ať zůstanu, o tyhle scény fakt nestojim.
Nejsi dospělá. V životě je mnoho těžších situací než rozchod s klukem. Tohle se opravdu nedělá.
@Anonymní píše:Řekla bych že docela kecas a taháš nás tu za nos. Nejdřív se ptáš na názor a pak se tu uboze obhajuješ. Fakt ti to nežeru hr. dinko
Podívej, já nejsem jeho majetek, můžu se sbalit kdykoli se mi zamane a nemám důvod se mu vzpovidat proč.
@splendis vždyť je to mladá koza, nevidí si ani na špičku nosu ![]()
Co tady na zakladatelku vyšilujete? Takhle přes SMS se rozchází 90% lidí…je skutečně zbytečné někoho zraňovat z očí do očí, dohadovat se proč atd. a vyjde to nastejno a bez stresů…
@ontar píše:
Co tady na zakladatelku vyšilujete? Takhle přes SMS se rozchází 90% lidí…je skutečně zbytečné někoho zraňovat z očí do očí, dohadovat se proč atd. a vyjde to nastejno a bez stresů…
Bez stresů pro toho, kdo je iniciátorem, chceš říct
Takhle totální zbabělost prostě jinde nenajdeš
![]()
A v případě delších vztahů taky totální neúctu k partnerovi. S někým š***t x měsíců klidně, ale do očí mu říct „odcházím, protože“ ne-e? Že lidem není hanba snažit se tohle okecat ![]()
@ontar nechceš snad tvrdit že ji to žereš. Tady je vidět že si někdo děla z nás jen pr…l
@LAlezane píše:
Bez stresů pro toho, kdo je iniciátorem, chceš říctTakhle totální zbabělost prostě jinde nenajdeš
![]()
![]()
A v případě delších vztahů taky totální neúctu k partnerovi. S někým š***t x měsíců klidně, ale do očí mu říct „odcházím, protože“ ne-e? Že lidem není hanba snažit se tohle okecat
Stres to je pro iniciátora i příjemce kopaček…o čem se dohadovat s tím s kým se chci rozejít a o čem se dohadovat s tím, kdo se chce rozejít se mnou? Horší je, že dost lidí nenapíše ani tu SMS a dělá mrtvýho brouka s tím, že to nějak vyšumí samo…
@ontar píše:
Stres to je pro iniciátora i příjemce kopaček…o čem se dohadovat s tím s kým se chci rozejít a o čem se dohadovat s tím, kdo se chce rozejít se mnou? Horší je, že dost lidí nenapíše ani tu SMS a dělá mrtvýho brouka s tím, že to nějak vyšumí samo…
Tak jako osobní rozhovor nee, ale proč mu nezvedne telefon a aspoň mu to sama neřekne?