Rozdělení prázdnin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5508
6.5.18 21:55
@Danulinka16 píše:
Povinnost žádnou nemá, když to není dané soudem…

Má povinnost obecnou, odvozenou od zájmu dítěte na styku s rodičem. Dítě má právo na styk s otcem, kolik je v jeho zájmu a proti tomu stojí povinnost otce se s dítětem stýkat. Je ale nevymahatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.5.18 22:24
@Anonymní píše:
@Hanka1 Já např. nic takového v rozsudku nemám :nevim: Nebyli jsme ale manželé. Soud proběhl na základě svěření do péče a určení výše výživného.
Otec si dceru bere o hlavních prázdninách pouze na týden, maximálně 10 dní. Vykrývám to tábory, na které on nepřispívá, protože to není jeho povinnost(bylo mi tak zděleno i na OSPODu) nad rámec výživného něco hradit, nýbrž jeho dobrá vůle.

Tak to mas blbe nastavene, kolegyne v praci resila podobny problem, Ex si vzal petilete dite na tyden a nic vic, nejake tabory apod ho nezajimaly, takze kolegyne cvakala hlidani, letni skolku, primestaky apod. Kdyz po nem chtela pulku, tak se ji vysmal. Takze si nechala po lete soudne navysit alimenty a udala kolik platila ta letni hlidani, jelikoz otec pokryl jen tyden a nad ramec vyzivneho se nicim nepodili a soud ji to samozrejme priklepl a jeste vic. Takze ve finale z 3,5 tisice na petiletaka dostal zvyseni na sedm tisic a dobre mu tak, pritom ona po nem chtela za to leto ubohych pet litru a on delal, jak kdyby chtel 50 tisic na dovolenou u more :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.18 00:22

Střídavku nemáme, já bych ji nechtěla (nechci pro děti dva domovy a skutečný žádný) a on by ji taky nechtěl (mám problém, aby si je vzal aspoň na polovinu svátků nebo cokoliv nad domluvu).
Jde mi o ty prázdniny, jak to mají právě v rozsudku ostatní.
On si je víc než na ty 2 týdny nevezme (s argumentem, že jsem doma s miminem). Jo ale když chci aby jim něco navíc platil, tak je naopak argument, že mám chodit do práce a vydělávat a ne být doma s miminem ;-).

• Citovat
  • Upravit
1149
7.5.18 05:38
@Anonymní píše:
Střídavku nemáme, já bych ji nechtěla (nechci pro děti dva domovy a skutečný žádný) a on by ji taky nechtěl (mám problém, aby si je vzal aspoň na polovinu svátků nebo cokoliv nad domluvu).
On si je víc než na ty 2 týdny nevezme (s argumentem, že jsem doma s miminem). Jo ale když chci aby jim něco navíc platil, tak je naopak argument, že mám chodit do práce a vydělávat a ne být doma s miminem ;-).

Ted, kdyz jste doma s mimcem, tak to opravdu nechte byt, u soudu by vam to opravdu neproslo. Az vam skonci materska, tak se s nim pokuste domluvit a pokud nebude chtit, tak to muzete zkusit pres penize na tabory atd.. Ja teda osobne, pokud by deti sam nechtel, tak bych mu je vubec nenutila. Deti nejsou zadne brime, ktere se nekomu musi nutit. Nestala bych o to, aby si je milostive bral. Ale to, ze by se pak mohl financne podilet na jejich prazdninovych aktivitach, tak takovou povinnost bych mu dala. Vy pak detem muzete zajistit ve finale i prazdninove hlidani nebo tabory, budete se oba podilet a nebude problem. To se vsechno da vyresit az se budete vracet do prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
7.5.18 07:18
@Kassor píše:
Ted, kdyz jste doma s mimcem, tak to opravdu nechte byt, u soudu by vam to opravdu neproslo. Az vam skonci materska, tak se s nim pokuste domluvit a pokud nebude chtit, tak to muzete zkusit pres penize na tabory atd.. Ja teda osobne, pokud by deti sam nechtel, tak bych mu je vubec nenutila. Deti nejsou zadne brime, ktere se nekomu musi nutit. Nestala bych o to, aby si je milostive bral. Ale to, ze by se pak mohl financne podilet na jejich prazdninovych aktivitach, tak takovou povinnost bych mu dala. Vy pak detem muzete zajistit ve finale i prazdninove hlidani nebo tabory, budete se oba podilet a nebude problem. To se vsechno da vyresit az se budete vracet do prace…

Zkusila sis někdy sama vykrýt celé letní prázdniny s tím, že chodíš normálně do práce na plný úvazek? Otci děti nevnutíš, ale pokrýt sama prázdniny je fakt hodně náročné.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
7.5.18 07:19
@Anonymní píše:
On si je víc než na ty 2 týdny nevezme (s argumentem, že jsem doma s miminem). Jo ale když chci aby jim něco navíc platil, tak je naopak argument, že mám chodit do práce a vydělávat a ne být doma s miminem ;-).

Dej ho k soudu o zvýšení výživného. On si dítě bere minimálně, tak ať to kompenzuje jinak. Ale oficiálně. Pak ho ty hlášky možná přejdou. ;)

• Citovat
  • Upravit
1149
7.5.18 12:30

@Černá vdova to si pis, ze jo :palec: proste mas deti a je to. Pokud je zakladatelka na matersky, tak se s ni nikdo bavit nebude, az bude v praci, tak je to jina situace, ale nutit deti tam, kde o ne nestoji, tak to je silna kava! Jak jsem psala, muze si zazadat o penize na to, aby je zaopatrila jinak, ale nic jinyho se delat neda! Vsichni mame deti a resime to kazdy leto. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
8.5.18 11:09

Debi1ní otcové, kteří se o děti starat nechtějí a ani přispět finančně, debi1ní matky, které brání otcům se o děti starat a dobrovolně nést náklady na péči o ně. Debi1ové, kam se podíváš… A právě ti mají největší podporu soudů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5764
20.5.18 12:41

Nas tatinek si bere deti na 1 tyden za cele prazdniny. Jeho next-zena nase deti nema rada a ted po 4 letech to dospelo k tomu, ze si je otec ‚nesmi‘ brat ani k sobe domu. Tak co 14 dni jezdi po venku a i ze soboty na nedeli spi u mne, protoze u nich nesmi. Muz si vzal Rusku, je to panovacny typ a ma doma rezim, tak se z neho stal slaboch, co si neprosadi ani svoje vlastni male deti. Smutne. Ja s tim nenadelam lautr vubec nic. On ma jen ta svoje prava, ne povinnost se o ne adekvatne starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.5.18 01:56

@Veveří
Dobre mu tak. By mne zajimalo, jestli Ruska vi, ze u Vas prespava a jestli ji to nevadi.
To mi pripomnelo moji svobodnou sousedku, nabrnkla si chlapa ze sekace s dvema detma a starsi dite v puberte k ni nesmelo, ze je drze. Nastesti chlap casem prozrel a kopnul ji do riti, tak pro zmenu rozesira rodinu s dvema malyma detma od dalsiho souseda, protoze po nem furt neco chce (brnka na strunu jak je chudinka sama v baraku) a sousedovic zene se to samo nelibi…

• Citovat
  • Upravit
5764
23.5.18 17:39

@Hanka1 ze soboty na nedeli u nas doma spi deti, kam je ex odklada, protoze si je nesmi privest domu. Ex u nas nastesti nespi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
28.5.18 17:33

Já v rozsudku nemám upraveno vůbec. Přítel má také styk dle dohody. V loni jsme jeho děti měli na týden na dovolené a klasicky víkend/14 dní. Letos už jsme schopni se domluvit lépe. Přítelova ex bude mít děti v červenci a my o víkendu a srpen opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna