Rozdíl necelé dva roky

689
28.11.17 13:14

Rozdíl necelé dva roky

Ahojte holky, včera jsem si udělala test a (podle výrazných kolejnic jsem ) zjistila že jsem těhotná… Mám doma patnáctiměsíčního syna. Termín porodu tipuju někdy v druhé půlce července (syn 19.8.), takže budou o necelé dva roky. Dva roky byl i náš původní plán. Vždycky jsem chtěla mít děti blízko k sobe, že si víc vyhrajou, budou si rozumět…no jenže teď jak je to tady tak jsem hrozně nervózní. Jak to zvládnu, jak to ponese malý, jestli ho tím o něco neošidim, jestli se oběma zvládnu věnovat tak aby se měli dobře…jak budu zvládat procházky, krmení, uspávání…

Omlouvám se že se tak rozepisuju, ale ráda abych zjistila že v tom nejsem sama a že se to dá zvládnout :) diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16176
28.11.17 13:19

Je tady spousta diskuzí, většinou se tam objevuje slovo „skorodvojčata“, tak se zkus podívat - řeší se tam sourozenecké kočáry, skejty za kočár, režim, dvě děti na plínách a všechno. Sama jsem mnohokrát přispívala - mám děti 20m od sebe a bylo to naprosto v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
28.11.17 13:19

Zvládneš, neboj…Mám děti od sebe 14 měsíců…začátky docela náročný, ale ted jsem ráda, že jsem se k tomu nechala překecat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
28.11.17 13:20

Mám kluky po roce, druhý pozitivní těhotenský test jsem měla v synově 3 měsících :kytka: a jo, dá se to zvládnout. Ono ti ani nic moc jiného nezbyde :lol: Jinak si myslím, že to bude dobré :) První syn už nebude úplné miminko. Lecos už zvládne sám. Nebála bych se toho :kytka: Mojim raubířům je už 2,5 a 1,5 roku a je to radost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
28.11.17 13:24

@Alouette ahoj, byla jsem ve stejné situaci, nicméně rodím už za 3 týdny a nějak to ze mě opadlo a už se moc těším. Při zjištění dvou čárek na testu jsem ale propadla stejné panice, jako ty a naprosto tě chápu. Zjistila jsem to, když to bylo s malým zrovna docela náročné, začínal chodit, špatně usínal atd… Taky nevím, jak to bude probíhat, až tady bude malá s námi, jak budeme chodit na procházky a apod., ale chce to se z toho nestresovat a mít radost, že tvoje děti budou takoví parťáci. Já mam momentálně stres už jenom z toho období v porodnici. S malým jsme na sebe hodně fixovaní a mám z toho prostě obavy :( jinak my jsme chtěli původně děti spis více od sebe, ale teď nelituji. Na malém vidím, že má děti moc rad, tak si určitě vyhrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
28.11.17 13:26

Já mám po necelých dvou letech dokonce děti tři. A vzhledem k tomu, že nyní jim je 7, 9 a 11, přežili jsme všichni :)

• Citovat
  • Upravit
21311
28.11.17 13:28

Je to v pohodě ;) mam kluky 22 měsíců od sebe a žádná krize se nekonala. I když okolí 100% tvrdilo, ze se zblázním :mrgreen: takže se nenech vydeptat a bude to OK. Jinak diskuzí je tu o tom dost a v nich i návody co a jak s krmenim, kočárkem, režimem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
28.11.17 13:34

Ahoj, vubec se neboj, ja mam kluky od sebe bez dvou tydnu dva roky, ted za to dekuji, vyhrala si, nemusis resit, ze co jednoho bavi, je na druheho miminacky Nebo moc slozity???
Me nejvic pomohlo:
Venovat se po narozeni vic starsimu, aby nemel pocit, ze je odstrceny.
Nositko pres rameno haipa daipa (existuji I jinak, ve kterych je mimino v klubicku, ale tohle mi sedelo nejlip), dala jsem prcka do nej, udelala 3 kroky a spal.
Zacala jsem chodit na hriste blizko domu, skejt za kocar se nam neosvedcil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
28.11.17 13:50

@Alouette To zvládneš. Máme dvojčata (jsou od sebe 2 roky) a zvládli jsme to taky. ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
28.11.17 13:55

Mám holky 2,5roku od sebe, takže větší rozestup než ty, ale mám v okolí 3 kamaradky co to měly jako ty a zvládly to víceméně v pohodě. Občas si člověk projde krizí, ale to jsem měla i s jedním ditkem, stejně tak kamarádky, za sebe můžu doporučit nositko, luxusní záležitost. A od takového roku mladší jsou neskutečné partacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
28.11.17 14:04
@Fofrník píše:
@Alouette To zvládneš. Máme dvojčata (jsou od sebe 2 roky) a zvládli jsme to taky. ;) :kytka:

A další děti už neplánujete? :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
28.11.17 14:05
@Tichošlápek píše:
Je to v pohodě ;) mam kluky 22 měsíců od sebe a žádná krize se nekonala. I když okolí 100% tvrdilo, ze se zblázním :mrgreen: takže se nenech vydeptat a bude to OK. Jinak diskuzí je tu o tom dost a v nich i návody co a jak s krmenim, kočárkem, režimem apod.

Ja budu mit holky presne 24mesicu od sebe. A dost se tesim. Akorat presne jak pises, okoli me depta. Uplne kazdej mi rika, jak se z toho zblaznim. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
28.11.17 14:08
@kanka80 píše:
A další děti už neplánujete? :D :hug:

Ptáš se správně v množném, protože u @Fofrník se ptát na „dítě“ nemá smysl, tam se jedou zásadně jen „děti“ :lol: Někdo holt počítá jeden-dva-tři a někdo dva-čtyři-šest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.11.17 14:12

@vertunka my chtěli i treti takhle blízko, takže to fakt není tak hrozne :mrgreen: bohužel se nam nedaří, ale proste okolí bylo jak prastene. Zvláště obě babičky, které stejne nehlidaji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
28.11.17 15:20

Holky moc Vám děkuju, přesně to jsem potřebovala slyšet :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin