Tři děti - dcera a dva mladší bráchové

Ariadne
16.11.17 12:26

Tři děti - dcera a dva mladší bráchové

Ahoj vsem,

Cekame treti mimco a dneska jsem se dozvedela, ze to bude kluk. Dceri bude v dobe narozeni necelych 5 a synovi 2,5. Tomu je to sumak, ale dcera to uz resi a moc si preje sestru, vymyslela i jmeno. Pripravujj ji sice na variantu, ze to muze byt kluk a jake by to melo vyhody, ale dost se na tu sestricku upnula. Zatim to vim jen ja, manzel to chce jako prekvapko i pro ostatni, jemu jsem rekla, ze to vim, ale nikomu jsem to neprozradila, az sem pisu, ptz to proste potrebuju nekomu sdelit a popovidat si, jak muzou a nemusi byt takove konstelace starsi segry a dvou kluku.

Je mi jasne, ze zalezi na povahach a vychove, ale ten kdo z vas je ma doma, tak treba tipy, co delat nedelat. Prichod brachy brala docela zarlive, ale srovnala se a maji se radi, ale citim, ze tu sestricku by mela asi radeji :-)

Pozitivni je, ze tam klidne muzeme napsat to jmeno, co vymyslela bez obav :-D no a taky me napada, jestli ii to prece jen nerict driv, aby se na to pripravila a nebyla moc zklamana. Synovi bude malo a je to pohodar, tam to bude v pohode :-) dcery je mi trochu lito, ptz v rodine i mezi kamarady jsou sami kluci, kam se podivame. Ma jen jednj kamaradku holcicku. jinak vsude kluci :-)

Diky vsem za nazory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
carsa
16.11.17 12:30

Já to mám naopak - dva kluci a poslední holčička. Taky mi vyčítá, že nemá sestřičku a ještě víc to, že je nejmladší a tudíž se nemohla starat o žádné miminko. Ta tvoje má výhodu alespoň v tom, že bude mít to miminko. Navíc už je jí pět, za rok půjde do školy a tam bude mít kamarádek spoustu. Neboj, bude to dobré :)

• Citovat
  • Upravit
6463
16.11.17 12:31

Ahoj, urcite ji to reknete hned! Cim driv, tim vic casu bude mit se na to pripravit, zvyknout si a zacit se tesit zas na neco jineho.

My to mame obracene (nejmensi holcicka a dva starsi kluci, meli 5,5 a 4 kdyz se narodila), tak ohledne konstelace neporadim :)

Od NT do nejakeho 25tt nam nekolikrat potvrdili kluka, tak se kluci tesili, meli jmeno vybrane atd… a pak ten sok, kdyz tam pindik nebyl. Mladsi se primo na tom utz rozbrecel, ze nechce zadnou cizi holku :mrgreen: Ale zvykli si na tu novou situaci rychle.

(Jina vec pak byla zarlivost po narozeni, to toho mensiho postihlo docela silne, starsi nezarlil naopak nikdy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
16.11.17 12:32

@carsa Jj u nas to same, taky by chtela jeste miminko a hlavne sestricku, kluci maji sebe a ona chce „kamajadku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
16.11.17 12:37

Dcera si taky přála ségry, u obou kluků. I když jsem pohlaví nevěděla, tak jsem jí hned řekla, že to může být kluk.

Oba kluky vzala v pohodě. Žel ta ségra jí chybí.

Řekla bych jí to, ať zklamání překoná včas.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
16.11.17 12:38

U nás to bylo podobné, dcera tehdy 5 let si strašně přála sestřičku, snažili jsme se jí vysvětlit, že tohle se nedá ovlivnit a nakonec máme kluka!-) Nechali jsme si to říct a věděla od začátku že bude mít brášku. Má ho moc ráda, ale stejně nám občas vyčte že chtěla tu sestřičku a sní by to bylo lepší. Ted když má syn skoro 3 roky zase začala se setřičkou :zed: Žárlení se asi nevyhnete, myslím, že tím si projdou všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.11.17 12:42

@Ariadne Jednak bych ji připravila předem, a druhak bych ji hodně zapojila: nakoupit nějaké oblečky apod. (asi hodně máte, ale aby něco mohla sama vybrat), zapojit do výběru jména, nechat ji pomoct s výzdobou pokojíčku (dělají se třeba velké šablony omalovánek na zeď, které může vybravit a dát miminu nad postel), atd.

Jo a teda taky bych ve víru zájmu o mimi a dceru hleděla nezapomenout na prostředního, protože ten to bude mít blbé. Nebude ten „rozumný velký brácha“ ani už „benjamínek“, nebude výjimečný ani pohlavím - myslím že v konečném důsledku je nejvíc ohrožen on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.11.17 12:43

Hm, taky jsem pro ji to rict. Na utz byl pindik dvakrat od ruznych dr, tak jim verim.

No se obavam, ze bude chtit jeste dalsiho sourozence :mrgreen:

Zase si rikam, ze bude mit vysadni postaveni jako jedina holka mezi klukama a ze i ja budu mit prostor se ii venovat holcicim zpusobem. Jen muzu asi zacit rozprodavat holcici obleceni

• Citovat
  • Upravit
625
16.11.17 12:46

U nas je dcerka prostřední. Starší syn si s ní hraje i s panenkami a s mladším vozí panenky v kočárku:) Určitě bych to dceři řekla, at si nedělá falešné naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.11.17 12:48

@Slečna Ferka jj toho si jsem vedoma, ze ten bude ten prostredni. Nekde jsem cetla, ze se nema zminovat, kdo je starsi mladsi, ale ke kazdemu pristupovat indivindi a podporovat jeho pozitivni odlisnost.

Nejhorsi je, ze manzel mi neporadi, ptz on to chce mit taky jako prekvapko

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
16.11.17 12:49

@Evullka jo bylo by jednodussi to mit na stridacku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6463
16.11.17 13:09

@Slečna Ferka Je to tak, nejstarsi je v pohode, jednak uz je velkej/velka a pokud kdy bylo nejake zarleni, tak uz to ma odbyte s tim druhatkem :)

Kdezto ten mladsi (budouci prostredni) je doposud to male miminko a ted spadne z lopaty.

@Ariadne Ja jen, ze nam potvrdili pindika trikrat do 25 tt a pak ejhle, holka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.11.17 13:15
@Ariadne píše:
@Evullka jo bylo by jednodussi to mit na stridacku :mrgreen:

Tak to si nemyslim. Ale ja uz mam deti vetsi a na stridacku mi to prijde spis horsi. Vekovy rozestup mam stejny, jako bude u vas, 5 let mezi nejstarsim a nejmladsim, takze zadni velci partaci. A uprostred holka… Proste se to musi brat tak, jak to je, dceri vysvetlit, ze pohlavi sourozence bohuzel neni na objednavku a snazit se ji zapojit do priprav a teseni se. A pozor na budouciho prostrednaka, ti jsou v tom zmatku, co obcas u vas bude, nejzranitelnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
16.11.17 13:17

Rekla bych to co nejdriv, at ma dost casu se s tim poprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.11.17 13:21

@majdula1 to bych asi hodne zirala :mrgreen:

S tou stridackou jsem to myslela tak, ze kazdy by mel tu svoji vyiimecnost nejak danou. nejstarsi/nejmladsi kluk, holka a pak ten prostredni, ktery je jediny kluk/holka.

Ale mate pravdu, ze ten nas prostredni kluk na tom bude asi hur, bobecek muj. Pritom on je tak jedinecny mazlik. Verim, ze to breznatko bude mit jinou povahu a bude proste jiny

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin