Rozdíl profese u zdravotních sester

Anonymní
4.5.20 15:53

rozdil profese u zdravotnich sester

Prosim Vás,

Jaky je rozdil mezi:

vseobecnou zdravotni sestrou a
praktickou zdravotni sestrou?

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2522
4.5.20 15:58

Ve vzdělání, v kompetencích i v platu… Najdi si na netu náplň práce obou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.20 16:06

Jak, je rozdil mezi vseobecnou zdravotni sestrou a porodni asistentkou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.20 16:07

@cucik14

me to na netu vubec nenapadlo :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
568
4.5.20 16:21

Všeobecná: vystudovana Voš nebo VŠ..je to sestra která je sama za sebe “zodpovědná” muže aplikovat injekce, podávat léky a podobně na vlastní zodpovědnost… praktická: sestra která vystudovala maturitní obor a šla rovnou do praxe. Pracuje pod dohledem všeobecné, nebo jiné sestry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
4.5.20 16:22
@Anonymní píše:
Jak, je rozdil mezi vseobecnou zdravotni sestrou a porodni asistentkou?

Ze by v te specializaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
4.5.20 16:24
@Mystery-lady píše:
Všeobecná: vystudovana Voš nebo VŠ..je to sestra která je sama za sebe “zodpovědná” muže aplikovat injekce, podávat léky a podobně na vlastní zodpovědnost… praktická: sestra která vystudovala maturitní obor a šla rovnou do praxe. Pracuje pod dohledem všeobecné, nebo jiné sestry :)

To není přesné, takto je to posledních par let. Je spousta všeobecných sester, které mají pouze maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
4.5.20 16:24

@Eemii nn ne to v úrovni vzdělání. Praktické sestry jsou teď všechny holky, které vystudovala obor zdravotní asistent. Žádná specializace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
4.5.20 16:26

@Eemii já vím, ale to už mi přišlo strašně složitý to sem psát :nevim: celkové je ten systém vzdělávání sester v ČR složitý a nepřehledný pro lidi, kteří v tom nejsou zainteresovaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.20 16:47

@Eemii

Jsem lajk a u vseobecne sestry bych si rekla, ze dela vse a to vcetne porodni asistence… Proto „vseobecna“.. ale asi tomu tak neni, kdyz jde jako výšku s titulem bc studovat oboji, to me mate

střední školu jsem myslela, ze vystuduji zdravotni asistenti.. ale asi je to zase ted jinak… :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.20 16:49

Takze dekuji Vam holky, ze mi s tim pomahate.
Ne jak paní výše, ze je to na „netu“… :roll: :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.20 16:51

Prebaluji vseobecne sestry pacienty???

• Citovat
  • Upravit
15814
4.5.20 17:03
@Anonymní píše:

ano, když je to potřeba. ve správně vedeném zdravotnickém zařízení by to ale měl dělat pomocný personál, aby všeobecná sestra měla dostatek času na odbornou práci.

co se kompetencí týká, je to ve vyhlášce o činnostech nelékařů - máš tam jak porodní asistenku, tak všeobecnou sestru, tak praktickou sestru.

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2011-55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.5.20 17:03
@Anonymní píše:
Tak to záleží spíš na místě, kde pracují. Když budeš dělat na kožním, tak asi moc ne, když na interně, tak se tomu většinou úplně nevyhneš, i když tuhle práci většinou dělají sanitáři. Záleží na tom, jak je to má oddělení zavedené. Tam, kde jsme pracovala já, dělaly ranní hygieny naprosto všichni bez rozdílu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.5.20 17:06

Všeobecná a praktická sestra dělají ve skutečnosti tu samou práci. S tím rozdílem, že praktická za ní dostává méně peněz, má omezené výkony, které může dělat a musí pracovat pod dohledem všeobecné sestry. Ta má za větší peníze větší zodpovědnost a provádí složitější výkony. Porodní asistentka je porodní asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat