Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj!
Chtěla bych si udělat sama dekorace na zeď vymalovanou primalexem,maámmotiv, který bych chtěla vystříhnout.Nevíte jaký je rozdíl mezi samolepící tapetou a folií, kterou bych měla použít k výrobě samolepek? Aby se mi po odstranění neloupala zeď vymalovaná primalexem..
Tapeta se asi bude lepit lepidlem a samolepící folie má lepidlo na sobě, jen přilepíš ![]()
Samolepící folie zeď moc nepoškodí- teda po delší době možná jo, ale mají tendenci se sami odlupovat
Folie ti klidně omítku vezme, záleží na podkladě. Papír. tapeta se lepí lepidlem, to asi nechceš, a samolepicí zas moc dobře nedrží, stěna, zvlášt vymalovaná, je dost suchá. Držet bude, ale musíš počítat s tím, že se opravdu okraje mohou odlupovat
Jo, a folie jsou asi tři druhy tloušťky..nejlepší bude ta nejměkkčí.Tuhá folie nebude držet dobře.
Jo, a jinak pojem samolepicí tapeta a samolepicí folie je totéž…odlišuje se použe dekorem. Takovou tu extra tenkou folii, co se lepí na auta asi v obchodě neseženeš.
spíš mi jde o to, co kupuji ti profesionalni vyrobci tehle samolepících dekoraci, kdyz jsou jednobarevne,kdyz folie a tapeta je totez, tak to teda asi nebudu resit
V Hornbachu koupíš jednobarevné folie na metry. Zkus si koupit a uvidíš…Ale ta extra tenká na auta to není
A kdybych chtěla tu extra tenkou, aby drzela dobre na stene, tak da se koupit nekde na e-shopu? no, ja toho teda chci jen metr, tak zase, aby postovny nestalo vic nez tapeta.Ale nebydlim ve meste, takze do Hornbachu se snadno nedostanu.
Poradím fígl…dobře nahřát fénem už když je to nalepené. Ale tím, že to nahřeješ, vyleze víc ta nerovná struktura omítky přes folii
Zkus si to někde na kopusku, třeba za gaučem a uvidíš
Podle mě je lepicí schpnost obou folií(ta na auta tenká i tak běžně dostupná) stejná
Metr folie na objednávku přes net asi těžko někdo pošle, a pokud ano, bude to dost drahé i s poštou.