Rozdíl v masu pro psy x lidi

2730
2.12.15 15:31

Rozdíl v masu pro psy x lidi

Prosím mohl by mi někdo zasvěcený vysvětlit jak se liší maso určené pro psy od toho co koupím normálně v řeznictví? Přemýšlela jsem totiž že bych naší feně, začala dávat častěji i maso, našla jsem i obchůdek s masem určeným právě pro psy. Ale setkala jsem se od vícero lidí s názorem, že to je maso přecpané antibiotiky, kuřata například nemocná apod. A tohle by se mi do psa tedy opravdu cpát nechtělo. To bych radši připlatila a koupila v normálním řeznictví. Mohl by mi to tedy někdo vysvětlit a případně to uvést na pravou míru? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
2.12.15 15:32

Asi nijak, mozna cenou, ale co kupuji pro rodinu dam i psovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.12.15 15:33

Myslim, ze ti nikdo nerekne konkretne, protoze to muze mit ruzne zdroje. ale obecne predpokladam, ze to je maso, ktere z nejakeho duvodu nesplnuje predpisy pro uvedeni na bezny trh.
coz muze byt uplna banalita nebo taky neco podstatneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
2.12.15 15:35

@Ali-Ali No právě, pokud to nesplňuje jen z nějaké banality, tak bych to neřešila. Ale jestli je to třeba fakt nacpané nějakým sajrajtem a nebo nemocné, tak to by se mi do psa opravdu cpát nechtělo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.12.15 15:38
@Medvídě30 píše:
@Ali-Ali No právě, pokud to nesplňuje jen z nějaké banality, tak bych to neřešila. Ale jestli je to třeba fakt nacpané nějakým sajrajtem a nebo nemocné, tak to by se mi do psa opravdu cpát nechtělo. :think:

zase ale na druhou stranu i to co koupis v normalnim reznictvi taky muze byt nacpany cimkoliv, pokud to nechovas doma nikdy nevis co v tom je a muze tam byt treba sto nalepek bio, v kuratech ppro lidi atb jsou bezne, takze bych nerekla ze by to maso pro psy bylo slozenim horsi spis proste neni vhodne do prodeje u kurat muzou byt znacne hematomy behem zabijeni atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
2.12.15 15:43

@katule9 To máš pravdu. Spíš mi zůstává rozum stát u těch rozdílů v ceně např. v tom obchodě co jsem našla tak hovězí svíčková za 130Kč. TAk se mi zase na druhou stranu nechce věřit, že je možný takový cenový rozdíl, pokud by v tom opravdu nebyl nějaký háček. Nevim, asi jsem moc nedůvěřivá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67559
2.12.15 15:44

@Medvídě30
Vcera bylo na Nove ve Vikendu o psich konzervach. Ja to nevnimala jen to bezelo jako kulisa, ale mam pocit, ze tam mluvili o masu pro psy, ktere pak vlastne davaji do konzerv. Tak se na to muzes zkusit kouknout, mozna to tam vic rozebirali :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.12.15 15:46

@Medvídě30 vsak to taky muze byt hovezi svickova ze stare kravy, pr cloveka uz nepozivatelne -tuhe, ale lepsi to asi zpenezit takhle nez nacpat do salamu, schvalne se na to zeptam vecer pritele trochu se v tomto oboru vyzna a dam vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.12.15 15:47
@katule9 píše:
zase ale na druhou stranu i to co koupis v normalnim reznictvi taky muze byt nacpany cimkoliv, pokud to nechovas doma nikdy nevis co v tom je a muze tam byt treba sto nalepek bio, v kuratech ppro lidi atb jsou bezne, takze bych nerekla ze by to maso pro psy bylo slozenim horsi spis proste neni vhodne do prodeje u kurat muzou byt znacne hematomy behem zabijeni atd

jo, i maso v supermarketech je obcas pekna sracka. ale aspon to podleha nejakym predpisum a obcasnym kontrolam. u masa, ktere neni urceno pro lidi uz to nebude vubec.
kdyby to kupovala od malo-reznika na vesnici nebo brala ze zabijacky. tak na predpisy kaslu, ale pokud to je ve velkem a pribyva nejaka doprava, uskladneni atd. a nic z toho nepodleha predpisum, tak bych byla opatrna. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
2.12.15 15:48
@zuzu224 píše:
@Medvídě30
Vcera bylo na Nove ve Vikendu o psich konzervach. Ja to nevnimala jen to bezelo jako kulisa, ale mam pocit, ze tam mluvili o masu pro psy, ktere pak vlastne davaji do konzerv. Tak se na to muzes zkusit kouknout, mozna to tam vic rozebirali :nevim:.

Právě, že nerozebírali. Taky jsem na to koukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
2.12.15 15:50
@Ali-Ali píše:
jo, i maso v supermarketech je obcas pekna sracka. ale aspon to podleha nejakym predpisum a obcasnym kontrolam. u masa, ktere neni urceno pro lidi uz to nebude vubec.
kdyby to kupovala od malo-reznika na vesnici nebo brala ze zabijacky. tak na predpisy kaslu, ale pokud to je ve velkem a pribyva nejaka doprava, uskladneni atd. a nic z toho nepodleha predpisum, tak bych byla opatrna. :nevim:

No právě z toho mám strach. Jestli je to vůbec kontrolovaný, aby to fakt nebyli nějaké chcípliny na bůh ví co a já v dobré víře, že psovi dopřávám, do něj zbytečně necpala bůh ví co. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
2.12.15 15:53

Většinou to jsou nestandardní kusy. Zvířata s poraněním, špatně vykrvená s hematomy, se změnami na vnitrnostech a pod. Nebo se může jednat také o březí kusy, u kterých se o březosti nevědělo. Pro lidi jde jen nejvyšší kvalita. Kuřatum, krůtám a králíkům se běžně dává krmivo s léky, protože jsou to zvířata náchylná k nemocem, především ke kokcidioze. Několik týdnů před porážkou se ale tímto krmením přestávají krmit, aby se ty látky z těla stihly vyplavit. Hovězímu se u nas antibiotika ani jiné léky preventivně neprodávají a pokud se podají, tak se musí opět počkat s porážkou.
Jinak dnes už i drobnochovatele kupuji kralikum, kuřatům a krůtám granulovane krmivo s léky, takže v tomto případě si ani nevybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.12.15 15:55
@Ali-Ali píše:
kdyby to kupovala od malo-reznika na vesnici nebo brala ze zabijacky. tak na predpisy kaslu, ale pokud to je ve velkem a pribyva nejaka doprava, uskladneni atd. a nic z toho nepodleha predpisum, tak bych byla opatrna. :nevim:

to mas pravdu v supermarketech je to nekdy az nechutny co se jim tam vali.Ono k tem predpisum, kdyz da chovatel na jatka starou kravu, nebo treba i zranenou ta vykupni cena je velmi nizka tudiz se jatkam nasledne reznictvim vyplati to dal prodavat treba pro ty psy jeste na tom hodne vydelaji-tohle vim od pritele chova dobytek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.12.15 15:57
@Medvídě30
@Medvídě30 píše:
No právě z toho mám strach. Jestli je to vůbec kontrolovaný, aby to fakt nebyli nějaké chcípliny na bůh ví co a já v dobré víře, že psovi dopřávám, do něj zbytečně necpala bůh ví co. :(

tak toho bych se nebala i ty „horsi“ kusy musi kontrolou a testovanim projit to se neboj, a chciply kus zadna jatka nevykoupi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.12.15 16:08

Maso pro psy musí projít veterinární kontrolou, takže by nemělo obsahovat o nic víc antibiotik apod, než maso pro lidi. Pro psy jdou různé odřezky, co už nezpracují pro lidi.
Ale doporučuju kupovat vždycky maso „v celku“, ne nic mletého. Ty mleté směsi vychází nejlevněji, ale naše psiny se z nich vždycky po… takže už berem jedině celé kousky. Kuřecí kupuju normálně skelety v řeznictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný